Opret gratis profil nu.  Læs mere

I kongernes fodspor -

Tilmeld
I kongernes fodspor

Tirsdag 4. juni 2019
Mødetid kl. 17.00
Pris 120 kr. - betales ved tilmelding.
Se "Almindelige betingelser"
Mødested: Statue Chr. 10 - Bredgade og Skt. Annæ Plads.
Guide: Kim Grejser: Forfatter og eventyrer.
Vi skal rundt i denne spændende bydel, der foruden flotte palæer, skjulte haver og baggårde, statuer, majestætiske kirker gemmer på "artige" historier om kongelige laster og lyster. Vi skal se på palæet, hvor hele Europas svigerfar boede, vi får den skrækkelige historie om Sofie Amalienborg, husvildeboligerne for kongefamilien, Larsens Plads, Herups Have, hvorfor blev de ældre jomfruer skræmt af David uden blad.
Vi ser på Lumskebugten, Løveporten og skal ind i gården, hvor kongens elskerinde boede, og 4 illegitime kongebørn løb og legede. Her findes også porten, hvor konseilspræsident Estrup blev reddet af en frakkeknap, og vi går igennem Babettes smukke atriumgang. V runder Det gamle Frederikshospital, det gamle operahus, der skulle så grueligt meget igennem, og vi finder Pesthuset i Fødselsstiftelsens Have.
Vi kommer forbi Marmorkirken, Den Russiske Kirke, og vi får historien om bortførelsen af jomfru Mette Marie Rose, og hvorfor hedder det "han er rigtig kommet i Kridthuset", og var Christian X's hvide hest kalket, da han red over grænsen til Sønderjylland, og hvorfor har Moses horn i panden?Tilmeld

Nyhedsbrev
Din mailadresse her under:
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder

 


Kulturens Venner ApS
CVR: 29 42 33 69
Send en mail - hurtigt svar