Opret gratis profil nu
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder

Nyhed: Kulturkalender

 
Oplev byen - oplev København
Inspiration for grupper.
Private grupper kan få deres egen guide - ingen gruppe er for stor eller for lille.
Også ture for skoler og gymnasier
Ferie i København
Kommende ture og arrangementer her.

 

 
Billede
Titel
Kort beskrivelse
 
 
 
 
850 år fødselsdag København
København er nu 850 år (2017). Grundlagt af biskop Absalon og udvidet af Christian 4., som også byggede slotte og grundlagde byer. Efter 1850 faldt voldene og København udvidet med Vesterbro, Nørrebro og Østerbro.
 
Aftentur i København - gennem tusmørket med skæve historier
Aftentur i tusmørket med forunderlige historier om byens befolkning, skæve eksistenser og konger som fornøjede sig byens natteliv. 2 timers hygsom aftentur.
 
Amalienborg - Frederiksstaden - bestil en guide
Amalienborg Slot i København er 4 adelige palæer som blev opført af 4 adelige familier i 1750'erne. I nutden fungerer 2 palæer som bolig for kongefamilien, Amalienborgmuseet optager et palæ og de sidste udgørs af Christian 7's palæ.
 
Amalienborgmuseet - bestil en guide
Amalienborgmuseet viser Glücksborgsslægten stuer, arbejdsværelser, møbler, kunstgenstande, malerier og fotografier. Træd indenfor og oplev de kongelige private boliger.
 
Arbejdermuseet - omvisning - besøg
Arbejdermuseet er indrettet i det tidligere Folkets Hus, hvor arbejderklassen afholdt faglige møder og fester. Absolut et besøg værd.
 
Assistens Kirkegård - omvisninger -bestil en guide
Assistens Kirkegård i København er en af landets mest populære kirkegårde. Hør om kirkegården og de afdøde kulturpersonligheder.
 
Ældre Sagen og Seniorgrupper
Byvandringer og omvisninger til afdelinger af Ældresagen og Seniorgrupper. Kulturens Venner har vidende og underholdende guider. Bliv inspireret her.
 
Bagsværd Sø - Lyngby Sø - guidet rundtur
Naturvandringer. Det er populært at gå rundt om Lyngby Sø og Bagsværd Sø med Kulturens Venner. Turguiden fortæller undervejs om kultur og naturoplevelser.
 
Bakkehuset - Rahbeks hjem - omvisning
Bakkehusetmuseet var hjem for Kamma & Knud Rahbek i begyndelsen af 1800-tallet. Hjemmet blev et samlingssted for guldalderens kendte personer. Huset står nu som et minde fra guldalderens København.
 
Besættelsen 1940-45
Besættelsen 1940 til 1945. De 5 lange og mørke år. Drama og dagligliv under besættelsen. Se de steder hvor historien skete. 3 timers spændende tur gennem København.
 
Bondebyen - byvandring - bestil en guide
Bondebyen i Kongens Lyngby er en af Nordsjællands bedst bevarede landsbyer med huse fra 1700- og 1800-tallet. Her ligger flere gårde, landssteder og almindelige huse. Bondebyen er stadig beboet og et stykke "levende landsbyhistorie".
 
Borgerskabets København og Grevinde Danners lejlighed
Byvandring om Frederik 7. og Grevinde Danner. Der var mange meninger, også om kongen og Louise Rasmussen. Da kongen døde i 1863 købte hun et hus i Ny Vestergade.
 
Boulevardbanen - byvandring
"Boulevardbanen" er togbanen Hovedbanegården - Nørreport - Østerport. Boulevardbanen blev anlagt ca. 1880-1911 ovenpå voldanlægget. Byvandringen om "tog, skinner og hovedbanegårde i København 1847-1911.
 
Byvandringer i København ORDNES FOR BILLEDER
Guidede byvandringer i København - forår, sommer og efterår 2018. Oplev Christianshavn, Vesterbro, Nørrebro, Østerbro, Middelalderbyen, Slotsholmen, Valby, Frederiksberg og andre bydele.
 
Byvandringer København - bestil en guide
Byvandringer i København. Kulturens Venner har gode og underholdende guider til byvandringer f.eks. Christianshavn, Vesterbro, Østerbro, Voldparkerne, Middelalderbyen, Assistens Kirkegården og andre.
 
Byvandringer København - lær storbyen at kende
En byvandring i København er en god måde at opleve og lære byens historie. Forslag til byvandringer.
 
Carlsbergbyen omvisning og rundvisning
Carlsbergbyen - byvandring se alt det nye i den nye Carlsbergby. Carlsberg S-togstation, professions højskolen UCC, Bohrs Tårn, 22 forskerboliger, fredede bygninger m.v. 1½ times historiefortælling.
 
Christianshavn byvandring - bestil en guide
Christianshavn fylder 400 år og er den mest populære bydel for københavnere og turister.
 
Christianskirken - omvisning
Christianskirken er opført fra 1754-1759 byder indenfor i et prægtigt kirkerum, næsten som en teaterkirke. Interiøret er tysk-hollandsk prædikenkirke med alter, prædikestol og orgel i samme opsats. Krypt med fine smedejerngitre og sarkofager for rige borg
 
Davids Samling - dansk og islamisk kunst.
Davids Samling ligger som en hengemt perle i det indre København rummer islamisk fra flere århundreder. Det var højesteresssagfører C.L. David som begyndte samlingen. Det er hans fond som driver museet.
 
Designmuseum Danmark - Kunstindutrimuseet
Designmuseum Danmark - (Kunstindustrimuseet) - ligger i historiske omgivelser - i det tidligere Frederiks Hospital - fra 1752. Udstillinger fra møbler, kunst og keramik gennem 500 år.
 
Dragør byvandring - lær skipperbyen at kende - bestil en guide
Byvandring i skipperbyen Dragør, få indblik i byens historie, om skipperhuse, fiskerhuse, sildeeventyr, Seværdigheder og oplevelser.
 
Folketinget omvisning - rundvisning
Folketinget omvisning er spændende, arbejdsplads for 179 valgte medlemmer og flere hundrede administrative medarbejdere. Tag med på en spændende rundvisning i Folketinget som er fyldt med dansk kunst og arkitektur. Vi kommer hele vejen rundt, når vi ser f
 
Fra Nyhavn til Den Lille Havfrue - maritim tur - byvandring
Hvis Københavns Havn kunne fortælle, ville der komme mange spændende beretninger frem om sejlskibstiden, sømænd, pakhuse, om "Slaget på Rheden" i 1801 og "Københavns bombardement" i 1807. Byvandring langs havnen. Spændende fortællinger.
 
Frederiksberg Ældre Kirkegård - omvisning - rundvisning
Oplev Frederiksberg Ældre Kirkegård - på en omvisning. Frederiksberg Kirke blev opført i 1734 i hollandsk reformert stil. Kirkegården rummer flere 270 kendte personer fra fortid og nutid. Her hviler flere af Guldalderens store kulturpersonligheder.
 
Frederiksberg byvandringer - gode guider
Frederiksberg byvandringer. Frederiksberg kan opleves på flere forskellige byvandringer, Frederiksberg Slot, Frederiksberg have og .Frederiksberg Kirke og Ældre kirkegård.
 
Frederiksberg Have og Søndermarken
Frederiksberg Have er anlagt sammen med slottet i årene 1699-1704. Det var oprindelig en barokhave i streng symmetri. Frederik 6. omdannede haven til en romantisk have i 1790'erne. En romantisk have har snoede kanaler, gange og stier og med oplevelser und
 
Frederiksberg seværdigheder
Frederiksberg rummer mange seværdigheder. F.eks. Frederiksberg Slot & have, Søndermarken, Zoologisk Have og mange flere.
 
Frederiksberg Slot
Frederiksberg Slot (1699-1703) var sommerslot for 5 kongefamilier frem til 1852. Kom med på omvisninger på slottet.
 
Frederiksbergmuseerne - 5 museer, 1 slot og 2 parker
Frederiksbergmuseerne er et samarbejde mellem Alhambra Museum, Bakkehuset, Cisterne, Møstings Hus og Storm P. Museum. Tag en fridag og oplev Frederiksberg.
 
Frederiksborg Slot - Danmarkshistorie
Frederiksborg Slot i Hillerød er Danmarks flotteste og prægtigste renæssanceslot. Det viser møbler, malerier og kunstgenstande fra middelalder til 1800-tallet. Renæssancehaven rekonstrueret.
 
Frederiksstaden - Amalienborg - byvandring ORDNES FOR BILLEDER
Byvandring i Frederiksstaden med Amalienborg palæerne i centrum. Se de fine palæer og hør historien. Også Amaliehaven, Marmorkirken, Russiske Kirke m.v.
 
Hofteatret -Teatermuseet - omvisning
Hofteatret fra 1766 ligger på Christiansborg ridebane. Teatret blev indrettet af Christian 7. og det var her at Struense og Caroline Mathilde har moret sig. Kom med på guidet tur rundt på Slotsholmen og besøg Hofteatret.
 
Holmens Kirke - omvisning
Holmens Kirke blev bygget af Christian 4. og indviet i 1619. Holmens Kirke har originalt inventar fra 1600-tallet, bl.a. alter, pulpiturer, prædikestol og epiftafier. Et gravkapel har sarkofager for bl.a. Niels Juel, Peter Tordenskjold og andre kendte. K
 
Holmens Kirkegård - omvisning - rundvisning
Omvisning på Holmens Kirkegård - er en grøn lunge i storbyens asfaltjungle. Bag hegnet er kendetegnet fred og ro. Her ligger tusindvis af mennesker begravet siden kirkegården blev grundlagt i 1666. Dengang kun for fattige matroser og i nutiden for de kend
 
Hven - oplev den smukke ø på cykeltur
Med skibet Jeppe til Hven og cykeltur øen rundt. Inspiration til at tage til Hven med Kulturens Venner eller på egen hånd. Visit Sweden: Oplev Tycho Brahe observatorium, Kyrkbacken Havn,
 
Kastellet udstråler din militære historie
Kastellet i København stod færdigt i 1664. Det er nu 350 år siden og har derfor har Kastellet rundt jubilæum i 2014.
Kastellet byder på en historisk rundvisning med besøg i et soldaterhjem anno 1780, Kastelskirken, Krudttårnet og Struenses fængsels
 
Katolske Domkirke - Bredgade
Den katolske domkirke ligger i Bredgade i København. Domkirke for andre katolske kirker i Danmark. Tag med på besøg i Skt. Ansgar Domkirke
 
Kirkegårde fortæller historie
Kirkegårde fortæller kulturhistorie. Her ligger kendte mennesker begravet og gravstederne viser ypperlig billledhuggerkunst. Københavnske kirkegårde er bl.a. Assistens Kirkegård, Mosaisk-jødisk kirkegårde, Holmens Kirkegård og Bispebjerg Kirkegård.
 
Kongelige Festkøkken - omvisning
Oplev Det Kongelige Festkøkken på Christiansborg. Det Kongeligfe Festkøkken bruges til anretning af fine retter til kongelige fester. Kom med en tur bag facaden og oplev Europas største og fineste samling af kobber køkkentøj, og hør om tilberedning og ser
 
Kongelige Stalde, De - på Christiansborg
De Kongelige Stalde på Christiansborg stammer fra 1745 og rummer i nutiden 16 heste.
 
Kongens Lyngby - byvandring - bestil en guide
Kongens Lyngby er moderne forstad med storcenter og 250 butikker. Nem transport med 2 motorveje og S-togsbane. Flot natur på alle sider. Du kan opleve Kgs. Lyngby og Bondebyen på en byvandring
 
København Bymuseum
Københavns Bymuseum åbner 7. februar 2020 i Stormgade 18, der indtil 1937 rummede overformynderiet. Byens historie i nye rammer.
 
København fra fortid til nutid
København blev grundlagt i 1167 af biskop Absalon. Byen blev udvidet af de regerende konger de følgende århundreder. Oplev København og dens historie på en række inspirerende byvandringer.
 
Københavns Rådhus - rundvisning med rådhuspandekager
Københavns Rådhus - oplev den smukke bygning på en omvisning. Ad gange og trapper kommer vi rundt, oplev bryllupssalen, Borgerepræsentationen, en tur op i rådhustårnet og meget mere.
 
Køge byvandring - bestil en guide
Byvandring i Køge som er en af Sjællands hyggeligste byer med brostensbelagte gader, købmandsgårde og borgerhuse fra tidligere århundreder. Tag en historisk byvandring ad gader, stræder og købmandsgårde i Køge.
Kulturens Venner har guider til byvandr
 
Latinerkvarteret i København
Latinerkvarteret i København er kvarteret omkring Universitetet med Domkirken, Nørregade, Vestergade, Skt. Pederstræde og andre gader i det middelalderlige København.
 
Leonora Christine byvandring - K.V. har gode guider
Leonora Christine var datter af Christian 4. og gift med Corfitz Ulfeldt. Da Christian 4. døde kom de i unåde hos Frederik 3. og Sophie Amalie. Corfitz Ulfeldt gik i svensk krigstjeneste og han fulgte den svenske hær ind i Danmark i 1857. Byvandring i Leo
 
Lille Mølle på Christianshavn - er lukket og kan ikke besøges.
Lille Mølle på Løvens Bastion - Christianshavns Vold er lukket og er (2019) under renovering.
 
Lund i Sverige - byvandring
Lund er måske Sveriges mest fornemme by at besøge. I centrum ligger domkirken, universitet og flere museer. Det historiske centrum og domkirken er fra 1100-tallet. Oplev domkirken, rundvisning i centrum og universsitet
 
Magasin Museum - H.C. Andersens kvistværelse
Magasin du Nord åbnede i 2013 et museum i Vingårdstræde 6. Her vises fine kjoler, legetøjsbiler, gamle scrapbøger, reklamefilm, kataloger og meget mere gennem 150 år. I samme ejendom på 3. sal boede H.C. Andersen i et kvistværelse 1827-1828.
 
Malmø - byvandring
Malmø begyndte som et fiskerleje som blev en rig og stor by gennem middelalderen. I 1300-tallet opførtes Skt. Petri Kirke og Malmøhus påbegyndtes af Erik af Pommern i 1434. I nutiden er Malmø en flot og prægtig at opleve. Store Torg rummer det gamle rådhu
 
Malmø - Malmøhus - Stortorget
Malmø er Skånes mest charmerende by, Malmø er både historisk og nutidig. Oplev det skønne Malmø. Tag toget derover og tag dig tid til at en byvandring i Malmø. Oplev Stor Torget, Lilla Torget, Skt. Petri Kirke og Malmøhus.
 
Middelalderbyen - temature - bestil en guide
 
 
Middelalderbyen byvandring
Middelalderbyen oplevelser og omvisning. Hør om middelalderbyens gadenavne, sociale forhold, køer i lejligheder, bybrande, huse, stilarter og meget mere.
 
Mosede Fort - ved Køge Bugt
Mosede Fort blev anlagt 1913 til 1916 som forsvar af København. Der blev anlagt en række forter rundt om København. Mosede Fort ligger i Greve Kommune og det åbnede i 2014.
 
Museer i København
Seværdigheder og oplevelser i København
 
Nordisk Film i Valby
Nordisk Film er et af verdens ældste filmselskaber som ligger på samme adresse siden 1906. Man mærker stadig filmselskabets pionerånd på en omvisning. Kulturens Venner har omvisninger på Nordisk Film flere gange årlig. Velkommen.
 
Nørrebro byvandring - bestil en guide
Byvandring på Nørrebro som i 1850 opstod som arbejderbydel og industrier. I nutiden bor mange etniske gruppe på Nørrebro. Hør om trendy Jægersborggade, Jagtvej 69, Assistens Kirkegården, Barbermaleren på Kapelvej, Hypnosemordene, Blågårds Plads m.v.
 
Nørrebro byvandring temature
Nørrebro er anlagt som arbejderbydel efter industrialiseringen efter 1850. I nutiden er er mange ejendomme og gårde renoveret til en bedre stand. Temature for grupper: Kriminaltur, Assistens Kirkegård, jødisk begravelsesplads, cykeltur m.v.
 
Ny København byvandring -
Oplev Ny København med Kulturens Venners dygtige guider. Christian 4. udvidede med Ny København: Kongens Have, Nyboder, Kastellet og Frederiksstaden. Oplev Kongens Have, Rosenborg Slot udefra, Sankt Annæ Rorunda og Nyboder.
 
Nyboders Mindestuer - besøg og omvisning
Nyboders Mindestuer er et originalt hjem fra 1640'erne da Nyboder stod færdig. Nyboders Mindestuer blev indrettet i begyndelsen af 1900-tallet og afspejler ganske godt de faktiske forhold.
 
Østerbro byvandring - bestil en guide
Østerbro byvandring, oplev bydelen fra anlæggelsen i 1880'erne til nutiden, klassisk byvandring fra Trianglen, Fælledparken via Østerbrogade, Søerne, Kartoffelrækkerne og Webersgade og Holmens Kirkegård.
 
Østerbro byvandring - temature - bestil en guide
Østerbro den sidste bebyggede ca. 1880-1920. Derfor med store og luksuriøse lejligheder og mange parker. Byvandring omkring Trianglen, Østerbrogade, Søerne, Karoffelrækkerne og Holmens Kirkegård
 
Politigården - rundvisning - omvisning
Omvisning på Københavns Politigård blev opført 1918-1925 af arkitekt Hack Kampmann. Stilarten er streng klassicisme. Udvendig har bygningen et stramt og afvisende udtryk. Indvendig kommer vi til en helt anden verden. Kom med indenfor på Politigården.
 
Rosenborg Slot - eventyrslottet
Rosenborg Slot er opført af Christian 4. i årene 1606 - 1634. Rosenborg Slot rummer en stor samling af møbler, malerier, dragter, juveler og kunstgenstande, som har tilhørt konger og dronninger. I kælderen kan du opleve kronjuvelerne.
 
Roskilde byvandring - bestil en guide
Byvandring i Roskilde som er en af Danmarks ældste byer, den er mere end 1000 år gammel. Roskilde var Danmarks hovedstad i vikingetiden og i 1170'erne påbegyndtes domkirken. Byvandring belyser Roskilde i fortid og nutid.
 
Roskilde byvandringer og omvisninger - forår 2019
Bestil en guide - oplev Roskilde byvandring og omvisning Roskilde Domkirke efterår 2018. Oplev en af Danmarks ældste byer og se kongegrave og hør konger, dronninger og Danmarkshistorie.
 
Roskilde Domkirke - rundvisning - omvisning
Rundvisning i Roskilde Domkirke som blev påbegyndt af Absalon i 1170'erne og byggeriet tog 100 år. Siden midten af 1400-tallet er danske regenter begravet her. Her hviler 21 konger og 18 dronninger. Oplev domkirken ude og indefra.
 
Roskilde: Her er virkelighedens Matador
Lise Nørgaard er født og opvokset i Roskilde. Kom i journalistlære og lærte byens bedre borgerskab at kende. Det gav hende inspiration til sine bøger og specielt til TV-serien om Matador.
Tag med på inspirerende tur gennem Roskilde, se hvor Lise Nørg
 
Rundetårn - omvisning - oplev
Rundetårn i hjertet af København er kirketårn og astronomisk observatorium. Oprindelig opført Christian 4. i begyndelsen af 1600-tallet. Zar Peter den Store har kørt i hestevogn derop.
Rundetårn er kulturelt samlingspunkt med skiftende udstillinger,
 
Rundt om Tivoli - byvandring
Byvandring "Rundt om Tivoli" handler om København fra cirka 1788 og frem til begyndelsen af 1900-tallet. Om byens femte rådhus - det nuværende rådhus, om Vesterbrogade, Frihedsstøtten, om Tivoli, Hovedbanegården og Glyptoteket. En blandet cocktail med en
 
Rungstedlund og Karen Blixen - besøg og omvisning
Omvisning på Rungstedlund, som er Karen Blixens barndomshjem, hvor hun boede fra 1931 til sin død i 1962. Rungstedlund er nu museum og med en stor have bagved.
Oplev Rungstedlund - museets omviser fortæller og viser frem.
 
Russiske Ortodokse, Kirke, Den
Kom indenfor i den russisk ortodokse kirke i Bredgade. Hør om kirken, menigheden, traditioner og se den flotte udsmykning.
 
Slotsholmen - Christiansborg - Kongelige Stalde
Slotsholmen er magtens ø siden 1167. Først byggede Absalon sin borg her, siden København Slot og 3 x Christiansborg Slot. Historisk rundtur på Slotsholmen.
 
Slotsholmen og Christiansborg
Slotsholmen er magtens borg gennem 900 år. Først Absalons borg, siden Københavns Slot og 3 x Christiansborg Slot. Oplev Slotsholmen, Christiansborg, Folketinget, Hofteatret m.v. på ture med Kulturens Venner.
 
Sofiero Slot nord for Helsingborg.
Sofiero Slot & park ligger nord for Helsingborg og slottet er kendt for sine 10.000 rhododendron buske som blomstrer i maj og juni. Sofiero var kongelig sommerresidens indtil 1973.
Færge til Helsingborg og videre med bus til Sofiero. Få en guidet 2
 
Strøget - historie, mennesker og myter
Strøget åbnede som gågade i 1962. Efter bybrande i 1728 og 1795 blev mindre gader sløjfet og de nuværende gader opstod. Strøget er ikke kun butikker og shopping, men gaden gemmer på en spændende historie og kendte mennesker, f.eks. Søren Kierkegaard, H.C.
 
Strøget og Magasin Museum
Byvandringen "Strøget og Magasins Museum" - hør om Strøgets historie gennem 500 år og byens 6 rådhuse. Filosoffen Søren Kierkegaard levede meget af sit på Strøget og Louise Rasmussen (alias Grevinde Danner) havde modebutik på Vimmelskaftet 38.
 
Tivoli - 175 år - jubilæum 2018
Tivoli er en af Danmarks mest populære seværdigheder med næsten 5 mio. besøgende årligt. Haven blev grundlagt i 1843 og meget er sket gennem de 175 år Tivoli har eksisteret. Genoplev historien på en rundvisning i Tivoli.
 
Valby byvandring
Valby var oprindelig en landsby udenfor København. Med industrialiseringen og bygning af arbejderboliger på Vesterbro voksede København og Valby efterhånden sammen. Carlsberg bryggerierne kom i 1847 mange andre industrivirksomheden fulgte efter. Kulturens
 
Vesterbro byvandring - historie - Dan Turéll - besættelse
Byvandring på Vesterbro, der opstod efter 1850 som arbejderkvarter og småindustrier. Nu er bydelen renoveret og i nutiden er Vesterbro etnisk og trendy at bo og leve her. Byvandring, Dan Turèll, Istedgade, Halmtorvet, Besættelsen, Istedgade og sidegader.
 
Vesterbro byvandring - temature - bestil en guide
 
 
Vestre Kirkegård - omvisning - rundvisning
Vestre Kirkegård i Sydhavnen i København er Danmarks og Skandinaviens kirkegård. Her ligger begravet kendte mennesker fra 1800- og 1900-tallet. Særlig kendt er Det Røde Hav med grave for fremtrædende socialdemokratiske politikere.
 
Voldparkerne i København -
Københavns befæstning blev nedrevet i 1850'erne og voldparkerne Tivoli, Ørstedsparken, Botanisk have og Østre Anlæg opstod. Der er stadig spor af vold og voldgrav, Carlsberg Fondet har skænket flotte bronze skulpturer til opstilling i haverne. I 1800-tall
 
Zentropa - filmbyen i Hvidovre.
Tag med på besøg og omvisning i Filmbyen i Hvidovre. Hør om Zentropa, Lars von Trier, Peter Aalbærk og filmselskabets brogede befolkning. Meget spændende.
 
 
 
 
 
Nyhedsbrev
Din mailadresse her under:
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder

 


Kulturkalender
Jan
16:45
Folketinget og Snastinget - 14/1
Tirsdag 14. januar kl. 16.45
Oplev en historisk rundtur omkring Christiansborg (Slotsholmen), derefter dagens ret i Snapstinget og kunstomvisning i Folketinget. Det er en fantastisk oplev
Jan
14:00
Kvindeskæbner på Assistens Kirkegården
Tirsdag 17. marts kl. 17.00
Kom med rundt på Assistens Kirkegården og hør om kvinder gennem historien, de rige og kendte kvinder og kvinder som led en grum skæbne og døde fattig.
Kulturformidler Dorte Persson fra Fruentimmerstours.dk har en stor viden om kvindeskæbner.
Jan
11:00
Rundetårns hemmeligheder - 19/1
Søndag 19. januar kl. 11.00
Alle kender Rundetårn og har travet op til toppen og nydt udsigten.
Men kender du til Rundetårns historie og hemmeligheder.
Rundetårns omviser Erling Poulsen viser rundt i dette mærkelige tårn, som datidens befolkning nok så undrende til, da de
Jan
17:00
Politigården - god oplevelse - 21/1
Tirsdag 21. januar kl. 17.00
Politigården er opført i årene 1918-24. Bygningen ser kold og lukket udad til. Indenfor åbner Politigården sig med gårde, som indrammes af klassiske søj
Jan
17:45
Frederiksberg Slot - god oplevelse - 22/1
Onsdag 22. januar kl. 18.00
Frederiksberg Slot opført 1699-1703 og senere udvidet til dagens prægtige barokslot. Kom med indenfor på omvisning og se de prægtige sale, flagbastionen, pandekagekøkkenet, kirken, badekaret m.v.
Grundig omvisning med intern medarbejder.
Frederi
Jan
11:00
Kvinder på Assistens - 28/1
Tirsdag 28. januar kl. 11.00
Kom med rundt på Assistens Kirkegården og hør om kvinder gennem historien, de rige og kendte kvinder og kvinder som led en grum skæbne og døde fattig.
Kulturformidler Dorte Persson fra Fruentimmerstours.dk har en stor viden om kvindeskæbner.
P
Jan
17:00
Politigården - en god oplevelse - 29/1
Onsdag 29. januar kl. 17.00
Politigården er opført i årene 1918-24. Bygningen ser kold og lukket udad til. Indenfor åbner Politigården sig med gårde som indrammes af klassiske søjler. Vi kommer gennem de mest præsentable rum og Politidirektørens kontor.
Turen varer 2 timer
Feb
11:00
Diakonissestiftelsen - kom indenfor - 6/2
Torsdag 6. februar kl. 11.00
En rundvisning på Diakonissestiftelsen tager dig med på en tur rundt i de 150 år gamle, imponerende bygninger.
Se bl.a. hvordan de ældre tids diakonisser boede, den nyrenoverede kirke og alterbrødsbageriet.
Kun 185 kr. for omvisning og frokost
Feb
11:00
Rundetårns hemmeligheder - 16/2
Søndag 16. februar kl. 11.00
Alle kender Rundetårn og har travet op til toppen og nydt udsigten.
Men kender du til Rundetårns historie og hemmeligheder.
Rundetårns omviser Erling Poulsen viser rundt i dette mærkelige tårn, som datidens befolkning nok så undrende til, da
Feb
16:45
Folketinget og Snapsetinget - 18/2
Tirsdag 18. februar kl. 16.45 Oplev en historisk rundtur omkring Christiansborg (Slotsholmen), derefter dagens ret i Snapstinget og kunstomvisning i Folketinget. Det er en fantastisk oplevelse.
Den store kunstomvisning, vi kommer hele vejen rundt.
Pris 260 kr. - for turen. inkl da
Feb
17:00
Politigården - en god oplevelse - 18/2
Tirsdag 18. februar kl. 17.00
Politigården er opført i årene 1918-24. Bygningen ser kold og lukket udad til. Indenfor åbner Politigården sig med gårde som indrammes af klassiske søj
Feb
17:45
Frederiksberg Slot - god oplevelse - 19/2
Onsdag 19. februar kl. 18.00
Frederiksberg Slot opført 1699-1703 og senere udvidet til dagens prægtige barokslot. Kom med indenfor på omvisning og se de prægtige sale, flagbastionen, pandekagekøkkenet, kirken, badekaret m.v. Grundig omvisning med intern medarbejder.
Frederiksbe
Feb
14:00
Kvinder påAssistens - 22/2
Lørdag 22. februar kl. 14.00
Kom med rundt på Assistens Kirkegården og hør om kvinder gennem historien, de rige og kendte kvinder og kvinder som led en grum skæbne og døde fattig.
Skuespiller Dorte Persson fra Fruentimmerstours.dk har en stor viden om kvindeskæbner.
Pris 100 kr
Feb
11:00
Det Ny Teater - kom indenfor - 25/2
Tirsdag 25. februar kl. 10.45
Det Ny Teater er kendt for sine store og spektakulære musicals. Nu kan du komme med på omvisning rundt på teatret og på scenen.
En god og spændende oplevelse at opleve et teater og dets historie. Mange trapper.
Velkommen.
Mar
16:45
Folketinget og Snapsetinget - 3/3
Tirsdag 3. marts kl. 16.45 Oplev en historisk rundtur omkring Christiansborg (Slotsholmen), derefter dagens ret i Snapstinget og kunstomvisning i Folketinget. Det er en fantastisk oplevelse.
Den store kunstomvisning, vi kommer hele vejen rundt.
Pris 260 kr. - for turen. inkl dagen
Mar
11:00
Diakonissestiftelsen - 5/3
Torsdag 5. marts kl. 11.00
En rundvisning på Diakonissestiftelsen tager dig med på en tur rundt i de 150 år gamle, imponerende bygninger.
Se bl.a. hvordan de ældre tids diakonisser boede, den nyrenoverede kirke og alterbrødsbageriet.
Kun 210 kr. for omvisning og god frokos
Mar
17:00
Politigården - god oplevelse - 10/3
Tirsdag 10. marts kl. 17.00
Politigården er opført i årene 1918-24. Bygningen ser kold og lukket udad til. Indenfor åbner Politigården sig med gårde som indrammes af klassiske søjler. Vi kommer gennem de mest præsentable rum og Politidirektørens kontor.
Turen varer 2 timer
Mar
11:00
Kvinder på Assistens - 12/3
Torsdag 12. marts kl. 11.00
Kom med rundt på Assistens Kirkegården og hør om kvinder gennem historien, de rige og kendte kvinder og kvinder som led en grum skæbne og døde fattig.
Skuespiller Dorte Persson fra Fruentimmerstours.dk har en stor viden om kvindeskæbner.
Pris 100 kr.
Mar
11:00
Rundetårns hemmeligheder - 15/3
Søndag 15. marts kl. 11.00
Alle kender Rundetårn og har travet op til toppen og nydt udsigten. Men kender du til Rundetårns historie og hemmeligheder.
Rundetårns omviser Erling Poulsen viser rundt i dette mærkelige tårn, som datidens befolkning nok så undrende til, da det ble
Mar
11:00
Assistens Kirkegården - kom med - 15/3
Søndag 15. marts kl. 11.00
Københavnerne har begravet deres døde på Assistens Kirkegården i 260 år og det er begravet flere hundrede kulturpersonligheder, som nu er kulturminder.
Vi besøger ca. 25 gravsteder og hører gribende fortællinger om de kendte kulturpersoner og der
Kulturens Venner ApS
CVR: 29 42 33 69
Send en mail - hurtigt svar