Opret gratis profil nu
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder

Forsiden - begynd her

 
Vejle
- seværdigheder
- kirker

- museer
Vejle.dk - kommunens website
Visit Vejle - turistinformation
Wikipedia - om Vejle
Vejle Wiki - byens leksikon

Seværdigheder - attraktioner - oplevelser
Vejle er smukt beliggende ved Vejle Fjord. Hen over fjorden går Vejlefjordbroen, der leder motorvejstrafikken uden om Vejle. De fleste bilister ser kun Vejle fra motorvejsbroen, og ærgerligt nok, for byen er værd at se nærmere på.

Landskabet omkring Vejle er en fryd for øjet. Langs Vejle Fjord finder man storslåede skovklædte bøgeskrænter og flotte udsigtspunkter. Kyststrækningen på nordsiden af fjorden er desuden et beskyttet levested for flere sjældne fuglearter. Tirsbæk byder på strand og herregårdslandskab, og i Nørreskoven kan man opleve dådyr og sikahjorte.
På sydsiden af fjorden ligger den meget kuperede og frodige Munkebergskov og en række strande, bl.a. ved den unikke Hvidbjerg Klit, som knejser 27 meter over havet.
Visit Vejle Turistbureau - Banegårdspladsen 6. Tlf. 76 81 19 25

Vejles seværdigheder
Økolariet er et videns- og oplevelsescenter med inspiration og viden om miljø, energi og natur, teknologi, innovation, arkitektur og byplanlægning. Den interaktive udstilling giver et indblik i sammenhængen mellem adfærd i natur, hus, have, by, arbejde og miljø. Det usædvanlige byggeri er tegnet af Exners Tegnestue og bygget i 2003.
Økolariet - hjemmeside


Fjordenhus - i Vejle
Foto: Visit Vejle

Fjordenhus - er en ny ikonisk bygning ved Vejle's havnefront. Bygningen er tegnet af Olafur Eliasson, som er hans første bygningværk og vil nok blive byens vartegn.
Kirk Kapitals A/S råder over det øverste 3 etager og i stueetagen er kan opleves Olafur Eliassons kunstværker alle dage kl. 7-24. Det er endda også muligt at flyde gennem i kajak.
Læs videre på Visit Vejle


Den Smidtske Gård og Vejle Museum
Den gamle købmandsgård er bygget i 1799. Forhuset langs Søndergade er den ældste del. Her var både bolig med køkken, bryggers og rullestue, kornhus, pakhus, vognport og stalde til kundernes heste. Gården huser i dag Vejle Museums museumsbutik og særudstillinger om Vejles nye og ældre historie, samt butikker og cafeer.

Sct. Norberts Kirke og Sct. Maria Hospice
Sct. Norberts Kirke er en katolsk kirke opført i 1924, som er opstået i tilknytning til Sct. Maria Hospital. Glasmosaikruderne ud mod Fjellegade er skabt af en af skolens tidligere lærere, kunstneren Nis Schmidt. Ved siden af kirken ligger den katolske skole.
Vejles gamle politistation, der i dag bla. indeholder klasselokaler for Sct. Norberts Skole, er tegnet af arkitekten Martin Nyrop og opført i 1919-1920. Den tidligere arrest er nu ombygget til cafe. I gården findes desuden en lille friluftsscene.
Sct. Nobert Kirke hjemmeside
Sct. Maria Hospice hjemmeside


Dommergården er ligesom politigården fra ca. 1920 og også bygget af Martin Nyrop.
Vejle Wiki om Dommergården


Vejle Kunstmuseum
Kunstmuseet har en af landets mest spændende samlinger af dansk og europæisk grafisk kunst, herunder kobberstik af Albrecht Dürer og raderinger af Rembrandt.
I 2006 blev et nyt udstillingshus tegnet af Kim Utzon Arkitekter. Dele af samlingen befinder sig i Vejles første egentlige museumsbygning, opført i 1923.
Disse to bygninger indkapsler Kunstmuseets hidtidige domicil i biblioteksbygningen. Bygningerne bindes sammen af arkitekt Kim Utzons spændende foyerbygning med trekantede piller og glastag.
Vejle Kunstmuseum hjemmeside

Vejle Kunstmuseum - artikel

Gadekunst
Anders Sørensen Vedel - skulptur på Kirketorvet. Anders Vedel er født i Vejle og oversatte "Danmarks Krønike" af Saxo Grammaticus.
Vandkunsten, der oprindelig havde store mønter indfældet i vandhanernes greb, er tegnet af professor Martin Nyrop.
Bjørn Nørgaards 8,5 meter høje granitmonument med reliefmotiver fra den bibelske verden. Står på Banegårdspladsen

Sct. Nicolai Kirke
Sct. Nicolai Kirke er bygget omkring 1250. I kirkens nordre mur ses 23 huller med indmurede hovedskaller. Historien fortæller, at det er kranier fra 23 polske røvere, som blev taget til fange og henrettet i 1600-tallet. Deres kranier blev derefter indmuret til skræk og advarsel.
I Hellig Kors kapel, kirkens nordre sideskib, er der skildret en familiebegravelse, og her står også kisten med "Dronning Gunhild" - et ualmindeligt velbevaret moselig. Ved fundet i 1853 antog man, at hun var en norsk enkedronning fra vikingetiden. Kulstof 14-prøver har imidlertid vist, at liget allerede er lagt i mosen i jernalderen for over 2.500 år siden.
Skt. Nikolaj Kirke hjemmeside

Helgen Skt. Nikolaj - er opkaldt Skt. Nikolaus, der biskop i Myra (nuværende Tyrkiet) - tilbage til 400-tallet e. Kr. Han er skytshelgen i Rusland, Grækenland  og på Sicilien og tillige skytshelgen for flere ehvervsgrupper bl.a. fiskere og søfolk. Børn identificerer mest Skt. Nikilaus som julemanden.
Mere end 2.000 kirker er i verden er indviet til ham, heraf 400 kirker i England 
I Danmark findes 21 Skt. Nikolaj Kirker, som var helliget ham i katolsk tid.
Nikolaj Kirker i Danmark - på Wikipedia
Skt. Nikolaus biskop - på Wikipedia

På hjørnet af Kirkegade og Rådhustorvet ligger en smukt restaureret bygning - Residensgården - hvor Kong Kristian 2 har været indlogeret.

Den hvide Mølle på den gamle galgebakke er en såkaldt hollændermølle, som fungerede som kornmølle indtil 1960 og i dag står med hele inventaret intakt. I møllen kan man også se Vejle Museums udstilling om Vejleegnens møller.

Vejle Rådhus, opført i 1878-79 med C.V.F. Lehndorf som arkitekt. Den nuværende bygning er byens fjerde rådhus og ligger på den grund, hvor byens gamle sortebrødrekloster fra middelalderen oprindeligt lå. Rådhusklokken, der kan høres hver dag, er den samme klokke, som i sin tid har ringet til messe i det gamle kloster.
Vejle Wiki - om byens rådhus

 

Vejle Ådal
Den smukke Vejle Ådal indbyder til både vandringer og cykelture. En populær rute går langs Hærvejen med adskillige steder, der i middelalderen blev besøgt af pilgrimme, som søgte bod for synder eller lindring for sygdomme. Stederne blev anset for hellige på grund af en historie om en helgen eller en kilde med undergørende virkning.
Mere om Vejle Ådal


Egtvedpigen er et af Danmarks bedst bevarede bronzealderfund. Den unge kvinde blev gravlagt i 1370 f.Kr. i Egtved i Vejle Ådal, og hendes tøj er en af verdens bedst bevarede kvindedragter fra den tid. I dag kan man besøge den rekonstruerede gravhøj og et lille museum, der beskriver fundet. Der er desuden udstillet en kopi af Egtvedpigens kiste, klædedragt, smykker og bæltespænde m.m. Originalerne er udstillet på Nationalmuseet i København. Det omliggende landskab er tilplantet, som det så ud i bronzealderen.
Nationalmuseet - om Egtvedpigen
Nyt oplevelsesenter måske på vej

Historie
Det ældste Vejle, der betyder vadested, er fra omkring 1100. Byen er første gang nævnt i 1256. De ældste kendte købstadsprivilegier blev udstedt af kong Valdemar 3 i 1327. Vejles ældste eksisterende bygning er Sct. Nicolai kirke fra midten af 1200-tallet. Udgravninger i Klostergade tyder dog på, at Vejle har haft en ældre kirke på byens højeste punkt, før sortebrødrene omkring 1310 oprettede et kloster her.
I løbet af 1400-tallet voksede byen ud over den gamle grænse mod nord. I 1531 fik byen sortebrødrenes kloster overdraget til rådhus, siden er endnu to rådhuse opført på næsten samme plads. I 1500-tallet og et stykke ind i 1600-tallet oplevede Vejle ligesom mange andre danske købstæder velstandsstigning og vækst. Man handlede med købmændene i Flensborg, Lübeck mv. I 1584 reducerede pesten befolkningen med en tredjedel. 1600-tallets mange krige var ligeledes en hård tid for Vejle, og i 1654 undgik byen kun med nød og næppe at miste sine købstadsrettigheder til Fredericia.
Vejle var omkring 1800 endnu en ubetydelig købstad med landligt præg. De gode tider for landbruget gav byens købmænd øget handel fra et større opland. Og i 1796 blev Vejle amtsby for det nyoprettede Vejle Amt, hvilket stimulerede handelen yderligere.
I 1827 blev der bygget en ny havn øst for byen, som var en vigtig forudsætning for den fortsatte udvikling af erhvervslivet. Og i 1868 fik byen jernbaneforbindelse med omverdenen, da Vejle blev station på den jyske længdebane. Fra 1850 til omkring 1900 udviklede byen sig fra en handels- og håndværkerby til en udpræget industriby med storindustri inden for jern- og tekstilområdet.

Oplev andre østjyske byer
Horsens
Kolding
Fredericia
Silkeborg
Skanderborg
 
 

Nyhedsbrev
Din mailadresse her under:
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder

 


Kulturkalender
Jan
17:45
Frederiksberg Slot - god oplevelse - 22/1
Onsdag 22. januar kl. 18.00
Frederiksberg Slot opført 1699-1703 og senere udvidet til dagens prægtige barokslot. Kom med indenfor på omvisning og se de prægtige sale, flagbastionen, pandekagekøkkenet, kirken, badekaret m.v.
Grundig omvisning med intern medarbejder.
Frederi
Jan
11:00
Kvindeskæbner på Assistens - 28/1
Tirsdag 28. januar kl. 11.00
Kom med rundt på Assistens Kirkegården og hør om kvinder gennem historien, de rige og kendte kvinder og kvinder som led en grum skæbne og døde fattig.
Kulturformidler Dorte Persson fra Fruentimmerstours.dk har en stor viden om kvindeskæbner.
P
Jan
17:00
Politigården - en god oplevelse - 29/1
Onsdag 29. januar kl. 17.00
Politigården er opført i årene 1918-24. Bygningen ser kold og lukket udad til. Indenfor åbner Politigården sig med gårde som indrammes af klassiske søjler. Vi kommer gennem de mest præsentable rum og Politidirektørens kontor.
Turen varer 2 timer
Feb
11:00
Diakonissestiftelsen - kom indenfor - 6/2
Torsdag 6. februar kl. 11.00
En rundvisning på Diakonissestiftelsen tager dig med på en tur rundt i de 150 år gamle, imponerende bygninger.
Se bl.a. hvordan de ældre tids diakonisser boede, den nyrenoverede kirke og alterbrødsbageriet.
Feb
11:00
Rundetårns hemmeligheder - 16/2
Søndag 16. februar kl. 11.00
Alle kender Rundetårn og har travet op til toppen og nydt udsigten.
Men kender du til Rundetårns historie og hemmeligheder.
Rundetårns omviser Erling Poulsen viser rundt i dette mærkelige tårn, som datidens befolkning nok så undrende til, da
Feb
16:45
Folketinget og Snapsetinget - 18/2
Tirsdag 18. februar kl. 16.45 Oplev en historisk rundtur omkring Christiansborg (Slotsholmen), derefter dagens ret i Snapstinget og kunstomvisning i Folketinget. Det er en fantastisk oplevelse.
Den store kunstomvisning, vi kommer hele vejen rundt.
Pris 260 kr. - for turen. inkl da
Feb
17:00
Politigården - en god oplevelse - 18/2
Tirsdag 18. februar kl. 17.00
Politigården er opført i årene 1918-24. Bygningen ser kold og lukket udad til. Indenfor åbner Politigården sig med gårde som indrammes af klassiske søjler. Vi kommer gennem de mest præsentable rum og Politidirektørens kontor.
Turen varer 2 time
Feb
17:45
Frederiksberg Slot - god oplevelse - 19/2
Onsdag 19. februar kl. 18.00
Frederiksberg Slot opført 1699-1703 og senere udvidet til dagens prægtige barokslot. Kom med indenfor på omvisning og se de prægtige sale, flagbastionen, pandekagekøkkenet, kirken, badekaret m.v. Grundig omvisning med intern medarbejder.
Frederiksbe
Feb
14:00
Kvinder påAssistens - 22/2
Lørdag 22. februar kl. 14.00
Kom med rundt på Assistens Kirkegården og hør om kvinder gennem historien, de rige og kendte kvinder og kvinder som led en grum skæbne og døde fattig.
Skuespiller Dorte Persson fra Fruentimmerstours.dk har en stor viden om kvindeskæbner.
Pris 100 kr
Feb
11:00
Det Ny Teater - kom indenfor - 25/2
Tirsdag 25. februar kl. 10.45
Det Ny Teater er kendt for sine store og spektakulære musicals. Nu kan du komme med på omvisning rundt på teatret og på scenen.
En god og spændende oplevelse at opleve et teater og dets historie. Mange trapper.
Velkommen.
Mar
16:45
Folketinget og Snapsetinget - 3/3
Tirsdag 3. marts kl. 16.45 Oplev en historisk rundtur omkring Christiansborg (Slotsholmen), derefter dagens ret i Snapstinget og kunstomvisning i Folketinget. Det er en fantastisk oplevelse.
Den store kunstomvisning, vi kommer hele vejen rundt.
Pris 260 kr. - for turen. inkl dagen
Mar
11:00
Diakonissestiftelsen - 5/3
Torsdag 5. marts kl. 11.00
En rundvisning på Diakonissestiftelsen tager dig med på en tur rundt i de 150 år gamle, imponerende bygninger.
Se bl.a. hvordan de ældre tids diakonisser boede, den nyrenoverede kirke og alterbrødsbageriet.
Kun 210 kr. for omvisning og god frokos
Mar
16:45
Folketinget og Snapstinget - 5/3
Torsdag 5. marts kl. 16.45
Oplev en historisk rundtur omkring Christiansborg (Slotsholmen), derefter dagens ret i Snapstinget og kunstomvisning i Folketinget. Det er en fantastisk oplevelse.
Den store kunstomvisning, vi kommer hele vejen rundt.
Pris 260 kr. - for turen. inkl
Mar
17:00
Politigården - god oplevelse - 10/3
Tirsdag 10. marts kl. 17.00
Politigården er opført i årene 1918-24. Bygningen ser kold og lukket udad til. Indenfor åbner Politigården sig med gårde som indrammes af klassiske søjler. Vi kommer gennem de mest præsentable rum og Politidirektørens kontor.
Turen varer 2 timer
Mar
11:00
Kvinder på Assistens - 12/3
Torsdag 12. marts kl. 11.00
Kom med rundt på Assistens Kirkegården og hør om kvinder gennem historien, de rige og kendte kvinder og kvinder som led en grum skæbne og døde fattig.
Skuespiller Dorte Persson fra Fruentimmerstours.dk har en stor viden om kvindeskæbner.
Pris 100 kr.
Mar
11:00
Rundetårns hemmeligheder - 15/3
Søndag 15. marts kl. 11.00
Alle kender Rundetårn og har travet op til toppen og nydt udsigten. Men kender du til Rundetårns historie og hemmeligheder.
Rundetårns omviser Erling Poulsen viser rundt i dette mærkelige tårn, som datidens befolkning nok så undrende til, da det ble
Mar
11:00
Assistens Kirkegården - kom med - 15/3
Søndag 15. marts kl. 11.00
Københavnerne har begravet deres døde på Assistens Kirkegården i 260 år og det er begravet flere hundrede kulturpersonligheder, som nu er kulturminder.
Vi besøger ca. 25 gravsteder og hører gribende fortællinger om de kendte kulturpersoner og der
Mar
17:45
Frederiksberg Slot - kom indenfor - 18/3
Onsdag 18. marts kl. 18.00
Frederiksberg Slot opført 1699-1703 og senere udvidet til dagens prægtige barokslot. Kom med indenfor på omvisning og se de prægtige sale, flagbastionen, pandekagekøkkenet, kirken, badekaret m.v.Grundig omvisning med intern medarbejder.
Frederiksberg
Mar
17:00
Politigården - god oplevelse - 19/3
Torsdag 19. marts kl. 17.00
Politigården er opført i årene 1918-24. Bygningen ser kold og lukket udad til. Indenfor åbner Politigården sig med gårde som indrammes af klassiske søjler. Vi kommer gennem de mest præsentable rum og Politidirektørens kontor.
Turen varer 2 timer
Mar
11:00
Tordenskjold - ny bog - ny tur
Mandag 23. marts kl. 11.00
Søhelten Peder Tordenskjold levede og boede flere steder i København. Han er en spændende personlighed og god historie. I marts udkommer bog om Tordenskjold udgivet af forfatter Morten Lander Andersen.
I forbindelse med udgivelsen arrangerer vi denne gr
Mar
10:45
Metrotur 1 - oplev storbyen - 25/3
Onsdag 25. marts kl. 11.00 Oplev storbyen med den nye Metro. Storbyens historie set fra forskellige Metrostationer i København. Vi begynder ved Kgs. Nytorv og fortsætter til Trianglen, Nørrebros Runddel, Enghave Plads og Rådhuspladsen. Ved hver station går vi ovenfor på pladsen og hører
Mar
11:00
Metrotur 1 -oplev storbyen
Onsdag 25. marts kl. 11.00
Storbyens historie set fra forskellige steder i København. Vi tager Metroen til 5 forskellige stationer: Kgs. Nytorv, Trianglen, Skjolds Plads, Frederiksberg, Enghave Plads og Rådhuspladsen. Ved hver station går vi ovenfor på pladsen og hører om byen neto
Mar
10:45
Metrotur 2 - oplev storbyen - 26/3
Torsdag 26. marts kl. 10.45
Storbyens historie set fra forskellige steder i København. Vi tager Metroen til 4 stationer: Østerport Station, Nørrebros Runddel, Frederiksberg Alle og Hovedbanegården - lille byvandring på Vesterbro. Hør om byen netop ved den Metrostation.. Dygtig for
Mar
17:00
Kvindeskæbner i middelalderbyen - 26/3
Torsdag 26. marts kl. 17.00
I middelalderbyen boede rige og fattige kvinder, der levede i luksus eller fattigdom. Fattige kvinder fødte mange børn og tjente ofte penge på prostitution. Derfor mange forskellige kvindeskæbner gennem århundrederne.
Tag med skuespiller Dorte Persso
Mar
17:00
Carlsbergbyen - god oplevelse - 30/3
Mandag 30. marts kl. 17.00
Carlsbergbyen er en ny og supermoderne bydel, her kommer 8 højhuse, hvoraf det første Bohrs Tårn står færdig, en professionshøjskole, 22 forskerboliger, ny S-togsstation og meget mere.
1½ times historiefortælling med Carlsberg, 2 x generationer Jac
Mar
17:00
Nørrebro - se og oplev det selv - 30/3
Mandag 30. marts kl. 17.00
Bydelen Nørrebro blev bebygget med fabrikker og arbejderboliger i slutningen af 1800-tallet. Der blev opført spekulationsejendomme og korridorlejligheder.
Oplev Jægersborggade før og nu, Jagtvej 69, Assistenskirkegården, Blågårds Plads m.v.
Hør om Da
Mar
17:00
Carlsbergbyen - spændende tur -- 30/3
Mandag 30. marts kl. 17.00
Carlsbergbyen er en ny og supermoderne bydel, her kommer 8 højhuse, hvoraf det første Bohrs Tårn står færdig, en professionshøjskole, 22 forskerboliger, ny S-togsstation og meget mere.
1½ times historiefortælling med Carlsberg, 2 x generationer Jac
Apr
11:00
Havnens nye broer - stor oplevelse - 2/4
Torsdag 2. april kl. 11.00
Gåtur ( 3 km.) langs havnen og oplev havnens nye broer: Inderhavnsbroen, videre gennem Christianshavn, Cirkelbroen og den nye Lille Langebro..
Undervejs hører du om havnens bygninger, Christianshavn, historie og sjove anekdoter.
Pris 120 kr. - for 2
Apr
17:00
Politigården - kom med indenfor - 2/4
Torsdag 2. april kl. 17.00
Politigården er opført i årene 1918-24. Bygningen ser kold og lukket udad til. Indenfor åbner Politigården sig med gårde som indrammes af klassiske søjler. Vi kommer gennem de mest præsentable rum og Politidirektørens kontor.
Turen varer 2 timer o
Apr
17:00
Vesterbro - før og nu - 2/4
Torsdag 2. april kl. 11.00
Vesterbro blev grundlagt efter 1850 som arbejderbydel. Siden da er der sket meget. Lejligheder og gårdmiljøer er renoverede og det er nu attraktivt at bo på Vesterbro.
Rundtur hvor vi hører om Vesterbro før og nu, om Dan Turell, om besættelsesårene og mege
Apr
11:00
Christianshavn - stor oplevelse - 6/4
Mandag 6. april kl. 11.00
Christianshavn blev grundlagt af Christian 4. i 1618 og det er nu 400 år siden. Christianshavn er aldrig brændt, så her finder vi oprindelige gader og huse. En byvandring om Christianshavn gennem 400 år.
Pris 100 kr. - for en fantastisk oplevelse.
Apr
17:00
Søren Kikergaard - i hans fodspor - 6/4
Mandag 6. april kl. 17.00
Alle bør kende filosoffen Søren Kierkegaard, som var ærke Københavner. Han gik ofte ture, snakkede med folk og fik inspiration til sine digte og andre skriverier.
Vi følger i Søren Kierkegaards fodspor til adresser han boede på og hører om ha
Apr
11:00
Nyhavns hemmeligheder - 16/4
Torsdag 16. april kl. 11.00
Tag med forfatter Kim Greiner rundt til Nyhavns hemmeligheder. Du ser de sjove og underfundige steder og hører anekdoter og de gode historier undervejs.
Hør bl.a. om Nyhavn 17, Guldmagerens Hus, Kabyssen, bulen Hong Kong, Eventyrernes Klub og meget mere
Apr
11:00
Kvindeskæbner på Assistens Kirkegård - 16/4
Torsdag 16. april kl. 11.00
Kom med rundt på Assistens Kirkegården og hør om kvindeskæbner gennem historien, de rige og kendte kvinder og kvinder som led en grum skæbne og døde fattig.
Skuespiller Dorte Persson fra Fruentimmerture.dk har en stor viden om kvindeskæbner.
Pris 120
Apr
17:00
Christianshavn bag facaden - 16/4
Torsdag 16. april kl. 17.00
Christianshavn blev grundlagt af Christian 4. i 1618 og det er nu 400 år siden. Christianshavn er aldrig brændt, så her finder vi oprindelige gader og huse. En byvandring om Christianshavn gennem 400 år.
Pris 100 kr. - for fantastisk bytur.
Apr
14:30
Nørrebro - kom og oplev det selv - 18/4
Lørdag 18. april kl. 14.30
Bydelen Nørrebro blev grundlagt som arbejderbydel med fabrikker og slum boliger efter 1850. Der blev opført spekulationsejendomme og korridorlejligheder.
Oplev Jægersborggade før og nu, Jagtvej 69, Assistens kirkegården, Nørrebrogade, Blågårds Pl
Apr
10:45
Christian 4. + frokost - 20/4
Mandag 20. april kl. 10.45
Byvandring med Christian 4. som tema. Hør om hans liv, koner, mange børn og bygninger, som du ikke kender kongen. Hør om bl.a. Rundetårn, Regensen, Kongens Have og Rosenborg.
Pris 50 kr.
Frokost Restaurant Under Uret. Turen slutter ved den populæ
Apr
17:00
Reformationens København - 20/4
Mandag 20. april kl. 17.00
Byvandring om Hans Tausen gennem det middelalderlige København præget af borgerkrig og religionsskifte.
Hvem var Hans Tausen og hvad var hans rolle under reformationen i København ?
Tag med på den dramatiske tur gennem et København og hør om Refor
Apr
17:00
Dan Turell og Vesterbro - 21/4
Tirsdag 21. april kl. 17.00
Dan Turell (1946-1993) er synonym med Vesterbro, hvor han turede rundt på bydelens værtshuse og hentede inspiration til sine digte, kriminalromaner og andre b
Apr
17:00
Riffelsyndikatet - modstandsbevægelsens - 21/4
Tirsdag 21. april 17.00
Våbenfabrikken Dansk Industrisyndikat var modstandsbevægelsens største sabotage. kendt som sabotagen mod "Riffelsyndikatet".
Riffelsyndikatet rummer en historie om forskellige danske interesser under besættelsen. En historie som har haft konsekvenser i n
Kulturens Venner ApS
CVR: 29 42 33 69
Send en mail - hurtigt svar