Opret gratis profil nu
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder


 
Kulturkalender
Kulturens Venner ApS
Off. reg. CVR 29 42 33 69
Om Kulturens Venner
Private grupper
Send en mail. Hurtigt svar. 

Emil Nolde
på Louisiana

Emil Nolde indtager Louisiana
Kunstmuseet Louisiana i Humlebæk har gennem de sidste årtier, arrangeret storslåede udstillinger og gør det nu igen med den tyske maler Emil Nolde (1867-1956).
Tidligere udstillinger af Nolde var i 1967 og 1986.  Udstillingen i 2014 består af mere end 140 værker, der dækker hele kunstnerens virkeperiode, omfatter malerier, akvareller, tegninger og grafik.
Han hed oprindelig Emil Hansen og kom fra landsbyen Nolde ved Tønder. Da han blev født i 1867 var Tønder på tyske hænder. Danmark tabte 1864 krigen til Prøjsen (Tyskland).
Emil Hansen blev uddannet træskærer i Flensborg og tog på studierejser til flere lande i Asien, bl.a. Kina og Japan. Emil Nolde blev i 1901 gift med skuespillerinden Ada Vilstrup i København. Ægteparret boede på Als om sommeren og i Berlin om vinteren.
I deres Berlinerhjem samlede de tyske kunstnere, og han fik her inspiration til at male og Emil Nolde var medlem af kunstnergruppen Die Brücke i 1907-07.
I 1926 flyttede ægteparret til Seebüll lige syd for den dansk-tyske grænse. Her byggede de et stort hus på det flade marskland. Ved Emil Noldes død i 1957 blev museet omdannet til kunstmuseum, udelukkende med hans kunst.   Emil Nolde er en af de største tyske ekspressionistiske malere. 


Udstillingens officielle logo,
som det ses på reklamer


Udstillingen omfatter 140 værker
af Emil Nolde. Mange af værkerne
fra Nolde Musseum i Seebull


Udstillingslokale i Nolde Museum


Nolde museum ligger ude
på det flade marskland


Møgeltønder er også på turen
 
 
  Foto: Kulturens Venner - copyright

 

 

Nyhedsbrev
Din mailadresse her under:
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder

 


Kulturkalender
Kulturens Venner ApS
CVR: 29 42 33 69
Send en mail - hurtigt svar