Opret gratis profil nu
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder

Nyhed: Kulturkalender

 
Thisted
 - Vorupør
Thisted - kommunens website
Visit Thy og Thisted - turistinformation

Wikipedia - om Thisted
 

Seværdigheder - attraktioner - oplevelser 
Thisted er hovedbyen i Thy, smukt beliggende ved Limfjorden. Byen ligger på en morænebakke ned mod Thisted Bredning.
Bymidten er præget af det gamle gadenet med små torve og krogede gader med gammel bebyggelse. Her ligger Thisted Kirke, Thisted Museum, J.P. Jacobsens barndomshjem med lokalhistorisk arkiv, rådhuset og sygehuset foruden strøggaderne Storegade og Vestergade. Den lille park Christiansgave rummer et friluftsteater. Flere områder, der støder op til strøggaderne, er blevet byfornyet til boligkvarterer.

Thisted Kirke er en sengotisk langhusbygning med sideskib og vesttårn, bygget af tegl med genbrugte kvadre fra en romansk forgænger. Den romanske døbefont står siden 1977 på det originale trinpodium. Et familiegravsted for borgmester Enevold Bjerregaard (d. 1731) blev i 1698 indrettet i et fag af sideskibet. På den tidligere kirkegård findes der flere romanske gravsten.

Thisted Museum (Museet for Thy og Vester Hanherred) har mindestuer for forfatteren J.P. Jacobsen og store samlinger fra Thy og Hanherred. Forskellige aspekter af Thisteds historie som købstad beskrives i en stor nyopstilling.

Ved Christiansgave Plantage er rejst en mindesøjle for J.P. Jacobsen. Der findes desuden en mindesten for J.P. Jacobsen, hvor det originale gipsrelief kan ses på Thisted Museum. Stenen står ikke langt fra skolemanden Christen Kolds mindesten.

 Vorupør Museum er indrettet i et tidligere bådeværft, der har bygget kuttere til kystens fiskere. Museet fortæller om den historiske baggrund for Vorupør samt om kystbefolkningens specielle levevilkår med slid og slæb og religiøs vækkelse.
 


Thy
Thisted og Thy byder på en bred vifte af aktiviteter for hele familien. I Thy er man aldrig langt fra Vesterhavet, som har mange bade- og børnevenlige strande. I området findes også flere svømmehaller og badelande, som er værd at besøge. Området er som skabt til cykelferie, og der er masser af afmærkede cykelstier. Der er også muligheder for at opleve de smukke naturområder fra hesteryg eller spille golf på en af Danmarks smukkest beliggende golfbaner. Der er gode muligheder for windsurfing, f.eks. i bugten ved Klitmøller, der er kendt som et af Europas bedste surfsteder (også kaldet Hawaii II). Besøg også Thisted Bryghus, hvor der er rundvisning i sommerperioden.

Limfjordslandet er et skatkammer af gode fortællinger, der kan gøre en klogere på gamle dage, naturen, kirkerne, klostrene, forfattere og digtere, snapsen og andre kvalitetsråvarer. På de mange fortællearrangementer, der er i Limfjordslandet i sommerperioden, viser en kyndig og vidende fortæller rundt.
To af Limfjordens ni små færger sejler i Thy-området, hvor de forbinder Thy og Mors ved Feggesund i nord og ved Næssund i vest.
På en smuk tur på Limfjorden med den gamle træskonnert "Lovise Moland" kan man være med til at styre det gamle træskib og lære at sætte sejl. Eller oplev en pirattur på Limfjorden med vaskeægte sørøvere, eventyrlige historier og sørøverskattejagt, hvor børnene er i højsædet. Man kan også tage på sælsafari til Livø, hvor man kan se sælerne boltre sig i vandet.

Der er højt til loftet i Thy.


 
 

Nyhedsbrev
Din mailadresse her under:
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder

 


Kulturkalender
Aug
00:00
Kulturhavn i København
Kulturhavn 2019 fester havnen med hundredvis af kulturoplevelser i alle byens havne . Kom og vær med til festlige oplevelser.
Kulturhavn
Aug
00:00
Cookingfestival CPH
Copenhagen Cookingfestival finder sted 23.-30. august. Nyd bordets glæder og samvær med andre ved de mange arrangementer i København.
CPH Cookingfestival
Aug
17:00
Vandring + vin
Arkens museumsinspektør fortæller om sommerens udendørs udstilling KROPPENS ARENA. Nyd et glas vin med andre deltagere.
Arken Kunstmuseum
Aug
14:00
Christianshavn 400 år - fødselsdagstur 31/8
Lørdag 31. august kl. 14.00
Christianshavn blev grundlagt af Christian 4. i 1618 og det er nu 400 år siden. Christianshavn er aldrig brændt, så her finder vi oprindelige gader og huse.
Sep
17:00
Dragør - skipperbyen yderst på Amager -
Søndag 1. september kl. 17.00
Dragør er skipperbyen yderst på Amager med de kendte gulmalede skipperhuse med røde teglstenstage og stråtækte fiskerhuse..
Byvandring rundt på havnen og
Sep
00:00
Golden Days Festival
Golden Days Festival 1989 sætter fokus på "Året 1989", hvad skete der. Jo bl.a. Berlinmuren faldt og Europa blev ét igen. Klik på link og se det store program.
Golden Days Festival
Sep
10:00
Christianshavn 400 år - fødselsdagstur 14/9
Lørdag 14. september kl. 10.00
Christianshavn blev grundlagt af Christian 4. i 1618 og det er nu 400 år siden. Christianshavn er aldrig brændt, så her finder vi oprindelige gader og huse. En
Sep
17:00
Assistens Kirkegården - tusmørketur - 25/9
Onsdag 25. september kl. 17.00
Københavnerne har begravet deres døde på Assistens Kirkegården i 260 år og det er begravet flere hundrede kulturpersonligheder, som nu er kulturminder.
Oct
09:45
Metroens hovedkvarter - god oplevelse - 9/9
Onsdag 9. oktober kl. 9.45
Metroselskabets administration og værksted ligger på Metrovej 3. Her overvåges hele Metronettet og værkstederne hvor togene repareres og klargøres. Kom m
Oct
17:00
Bondebyen + dagens ret - 7/10- FØRST PÅ SEPTEMBER
Onsdag 9. oktober kl. 17.00
Det begyndte med Bondebyen og kirken for 800 år siden. I 1766 kom Kongevejen til og i 1863 kom jernbanen til Lyngby.
Byvandring hør om kirken, møllerne
Kulturens Venner
Kulturens Venner ApS
CVR: 29 42 33 69
Send en mail - hurtigt svar