Opret gratis profil nu
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder

Nyhed: Kulturkalender

 

 

Hobro

Mariager Fjord - kommunens hjemmeside
Visit Mariager Fjord - turistinformation
Wikipedia - om Hobro

Kommer man kørende sydfra, mødes man i det Nørrejyske område af store skove og vid udsigt over naturen. Her finder vi også rødder fra det historiske Danmark, middelalderen og vikingetiden. Hobro er en af de historiske byer i området.

Byen ligger for enden af Mariager Fjord. Den gamle bykerne ligger i en tunneldal, der adskiller søen Vesterfjord fra Mariager Fjord.
Byen har herfra bredt sig op over de stejle, 50 m høje dalskrænter og ud over plateauerne mod nord og syd.

Banegården, der er fra 1869, ligger højt i vestdelen af byen pga. det vanskelige terræn. På Adelgade og Store Torv, byens gamle akse og gågade, er der opstillet flere skulpturer. Her ligger Bies Gård, opført i flere omgange fra 1857 som en af de første industrivirksomheder i Hobro. Efter at have været bryggeri 1841-1980 blev bygningen fredet i 1986 og anvendes i dag bl.a til kunstudstillinger.

Hobro Museum har til huse i en gammel bindingsværksbygning. Museet rummer samlinger fra udgravningerne ved Fyrkat.
Museum Hobro hjemmeside

Havnen blev anlagt 1834, og fjorden er uddybet flere gange siden. Ved sydkajen ligger Ibsens Samling af Nyere Kunst samt "Museet for Danske Lystfartøjer"; ved nordkajen finder man et stort kvægmarked.

Gasmuseet viser gasværkernes historie, men rummer også kunstudstillinger og glaspusteri. Grænsende helt op til byen strækker Hobro Skov sig langs sydsiden af fjorden.
Gasmuseet hjemmeside

Skulpturer Hobro
Hobro midtby er rig på kunst. På Kirkepladsen, Skulpturplænen, ved havnen og langs åen. DEr afholdes kunstvandring i Hobro.

Veteranhjuldamperen Svanen sejler på Mariager Fjord, som er opdelt i tre ruter. Hobro ligger inderst i fjorden, herfra passerer man Østerskoven med noget af Europas ældste egeskov og de fredede Bramslev Bakker med enebær og vildroser, hvor det er muligt at tage madkurven med i land.
I Mariager kan man stige om til Veteranjernbanen eller gå på opdagelse i Danmarks Saltcenter. Svanen passerer den gamle cementfabrik "Dania", som i dag er restaureret og indrettet med motel, arbejdende værksted og smedemuseum. Herefter veksler små hyggelige fiskelejer med strandenge med kvæg, der græsser i vandkanten. Yderst, hvor fjorden udvider sig, er der små øer og holme, hvor store fuglekolonier holder til. Her kan man også opleve sæler slikke solskin og se marsvin tumle sig langs skibssiden. Svanens endestation er Hadsund.
Svanen' hjemmeside

Historie
Hobro kan sandsynligvis dateres til 1100-tallets slutning, og byen var med sikkerhed købstad i 1300-tallet.
I Onsild Ådal ligger Fyrkat, en af vikingetidens geometrisk opbyggede ringborge. En mindre gravplads fra vikingetid ligger ved Sønder Onsild.
Fra Hobro, Glenstrup Kirkegård og Handest Ødekirke kendes i alt fire runesten. Deres oprindelige placering er ukendt.
Som købstad var Hobro længe blandt landets mindste, men industrialiseringen fra midten af 1800-tallet og jernbanen gav grundlag for vækst.

Hobro Kirke blev opført 1850-52, tegnet af arkitekten Gottlieb Bindesbøll, efter at byens gamle kirke var brændt. Den enskibede kirke er bygget i en personligt præget nygotisk stil med bælter af røde og gule tegl, og tårnet er utraditionelt placeret over koret i øst.
Hobro Kirke hjemmeside

Hobro web
Tripadvisor - seværdigheder og oplevelser i Hobro
Hobro Idrætsklub - spiller bolden
Visit Mariager Fjord - turistinformation
Danhostel Hobro - overnatning for hele familien
Check my bus - Hobro til København
Hobro Kunstsamling -
Bies Bryghus - øl i Hobro siden 1841
Hobro Idrætscenter - svømmehallen

 

Seværdigheder udenfor Hobro
Fyrkat
Fyrkat er en af de fire "Trelleborge", der ligger fordelt rundt i landet. Opført i slutningen af 900-tallet under ledelse af Harald Blåtand. Borgens design er udført geometrisk meget korrekt, hvilket tidsperioden taget i betragtning er en unik bedrift i sig selv.
Borgenes anvendelse har længe været et debatemne blandt historikere, der har ment, at de har fungeret dels som kongens "politistationer", dels som opsamlingslejre for vikingehære.
Fyrkat - hjemmeside
Besøg andre spændende byer i Jylland
Aarhus 
Mariager
Silkeborg
Viborg
Holstebro

 
 

 

 

Nyhedsbrev
Din mailadresse her under:
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder

 


Kulturkalender
Aug
00:00
Kulturhavn i København
Kulturhavn 2019 fester havnen med hundredvis af kulturoplevelser i alle byens havne . Kom og vær med til festlige oplevelser.
Kulturhavn
Aug
00:00
Cookingfestival CPH
Copenhagen Cookingfestival finder sted 23.-30. august. Nyd bordets glæder og samvær med andre ved de mange arrangementer i København.
CPH Cookingfestival
Aug
17:00
Vandring + vin
Arkens museumsinspektør fortæller om sommerens udendørs udstilling KROPPENS ARENA. Nyd et glas vin med andre deltagere.
Arken Kunstmuseum
Aug
14:00
Christianshavn 400 år - fødselsdagstur 31/8
Lørdag 31. august kl. 14.00
Christianshavn blev grundlagt af Christian 4. i 1618 og det er nu 400 år siden. Christianshavn er aldrig brændt, så her finder vi oprindelige gader og huse.
Sep
17:00
Dragør - skipperbyen yderst på Amager -
Søndag 1. september kl. 17.00
Dragør er skipperbyen yderst på Amager med de kendte gulmalede skipperhuse med røde teglstenstage og stråtækte fiskerhuse..
Byvandring rundt på havnen og
Sep
00:00
Golden Days Festival
Golden Days Festival 1989 sætter fokus på "Året 1989", hvad skete der. Jo bl.a. Berlinmuren faldt og Europa blev ét igen. Klik på link og se det store program.
Golden Days Festival
Sep
10:00
Christianshavn 400 år - fødselsdagstur 14/9
Lørdag 14. september kl. 10.00
Christianshavn blev grundlagt af Christian 4. i 1618 og det er nu 400 år siden. Christianshavn er aldrig brændt, så her finder vi oprindelige gader og huse. En
Sep
17:00
Assistens Kirkegården - tusmørketur - 25/9
Onsdag 25. september kl. 17.00
Københavnerne har begravet deres døde på Assistens Kirkegården i 260 år og det er begravet flere hundrede kulturpersonligheder, som nu er kulturminder.
Oct
09:45
Metroens hovedkvarter - god oplevelse - 9/9
Onsdag 9. oktober kl. 9.45
Metroselskabets administration og værksted ligger på Metrovej 3. Her overvåges hele Metronettet og værkstederne hvor togene repareres og klargøres. Kom m
Oct
17:00
Bondebyen + dagens ret - 7/10- FØRST PÅ SEPTEMBER
Onsdag 9. oktober kl. 17.00
Det begyndte med Bondebyen og kirken for 800 år siden. I 1766 kom Kongevejen til og i 1863 kom jernbanen til Lyngby.
Byvandring hør om kirken, møllerne
Kulturens Venner
Kulturens Venner ApS
CVR: 29 42 33 69
Send en mail - hurtigt svar