Opret gratis profil nu
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder

Nyhed: Kulturkalender

 
 
Esbjerg
Esbjerg.dk  kommunens hjemmeside
Visit Esbjerg - turistinformation
Wikipedia - om Esbjerg

Esbjerg var for årtier siden en færge og fiskerihavn og ikke så meget andet. Grundlagt så sent som 1860'erne, som en konkurrent til Altona og den nye Kielerkanal.
Siden da er der sket meget i Esbjerg. Havnen er en af Danmarks travleste havne og borerigge i Nordsøen giver mange jobs på land.
Esbjerg er nu en prægtig og flot by, som er absolut værd at besøge. Kommunen har givet byen en makeup med pladser, springvand, skulpturer og seværdigheder som Søfartsmuseum, Kunstmuseum, Musikhus og meget mere.
  
Turismen er i rivende udvikling langs Vestkysten, så derfor søger mange turister på tur til Esbjerg og Fanø.
Vestkystens mange tusinde sommerhuse tiltrækker mange tyske og danske turister, det skaber liv og jobs i de mange feriebyer langs kysten. 

Esbjerg Turistbureau - byder velkommen
Skolegade 33 - Esbjerg
Tlf. 75 12 55 99 

Mad og kultur
Esbjerg byder på danske og internationale restauranter. I en fiskeriby serveres der mange retter tilberedt af fisk og skalddyr.
Internationale køkkener er italiensk, græsk, fransk og flere fra Asien.
I løbet året afholdes flere festivaler, bl.a. Esbjerg Festuge, Esbjerg Revyen, Rockfestival, Vestjysk Orgelfestival, International Chamber Musik Festival og andre.
Esbjerg Kommune gør meget for at udvikle kulturoplevelserne. De sidste årtier er kommet flere kulturinstitutioner, hvilket gør Esbjerg til en by man absolut bør opleve.
Bymidten er hyggelig med gågader og gode indkøbsmuligheder med mange specialbutikker, indkøbscentre og discountvarehuse.
Esbjerg Turistbureau hævder at have Danmarks længste gågade. Det samme gør København og andre provinsbyer. Der er aldrig gjort forsøg på at opmåle og finde Danmarks længste gågade. Både Strøget og gågaden i Esbjerg er cirka 1100 meter lang. Fodgængere på Strøget må stoppe op to steder for lyskryds, mens gågaden i Esbjerg er ubrudt 1100 meter lang.
Europas længste gågade er Rue Sainte Catherine i Bordeaux, den er faktisk 1.250 meter lang.

Top 10 seværdigheder
Mennesket ved havet - rejst i 1994 i anledning af 100-året som selvstændig kommune.
Fiskeri og søfartsmuseet - om mennesker og havet. Oplevelse for hele familien.
Esbjerg Kunstmuseum - kunsten når den er bedst
Esbjerg Museum - byens historie
Musikhuset i Esbjerg - koncerter og oplevelser
Esbjerg Vandtårn - byens vartegn
Esbjerg Skibet - flot granitskulptur ved havet
Hjerting Kirke - værd at opleve
Fanø - en kort sejltur væk
Dyrehaven i Nørreskoven - flot natur og dyr
Bunkermuseum - hilsen fra Besættelsestiden
Byvandringer i Esbjerg - hæfte
Den gamle Ting og Arrestbygning -
Rytterstatue Christian 9. - på byens torv
Banegården - prægtig arkitektur

Heerups Have - ved Torvet
Havnepromenaden og Landgangen - forskønner byen
Esbjerg Festuge -
Esbjerg Revyen -
Rockfestival
Vestjysk Orgelfestival
International Chamber Musik Festival og andre.rhvervsliv og uddannelse
Esbjerg har flere biblioteker, centralsygehus, sygeplejeskole og mange andre specialskoler. Arbejderhøjskolen flyttede i 1955 til nye bygninger og fik navnet Esbjerg Højskole. Vestjysk Musikkonservatorium, oprettet i 1945, ligger i bymidten. Syddansk Universitet blev dannet 1971 i et samarbejde mellem Esbjerg Kommune og Ribe Amtskommune, i den nordlige bydel.

Esbjerg Kunstmuseum
I 1962 indviedes Kunstpavillonen, der rummer Esbjerg Kunstmuseum. Kunstmuseet rummer en fin samling af kunst. Kunstpavillonen blev i 1996 sammenbygget med Musikhuset Esbjerg.
Læs mere om Esbjerg Kunstmuseum


Esbjerg Musikhus - er mødested for Sydvestjyllands koncert- og teaterpublikum. Endvidere afholdes konferencer, møder og mødeaktiviteter af enhver art.

Esbjerg Museum - åbnede i 1941. Museets samlinger afspejler kulturen, naturen og kunsten i Vestjylland. Der vises en betydelig oldsagssamling og udstilling af ravgenstande fra næsten 10.000 års naturhistorie.

Fiskeri- og Søfartsmuseet - byder på spændende oplevelser for hele familien. Saltvandsakvarium med fisk og havdyr fra danske farvande. Der er sælfodring hver dag kl. 11.00 og kl. 14.30 - det er selvfølgelig en stor oplevelse.
Hjemmeside for Fiskeri & Søfartsmuseet

Mennesket ved havet
På stranden nord for Esbjerg findes det imponerende, ni meter høje, hvide monument "Mennesket ved havet" af den danske billedkunstner Svend Wiig Hansen. Et kompliceret betonstøbearbejde, som er udført på selve stranden. Monumentet skal symbolisere menneskets møde med naturen.

Vor Frelsers Kirke - den første kirke som blev opført efter Esbjergs grundlæggelse. Der var behov for en kirke i den stærkt voksende by. Kirken stod færdig i 1887.
Wikipedia - læs videre her

Jerne Kirke - er en romansk landsbykirke fra omkring 1150, bygget af granitkvadrer og med rester af middelalderlige vinduer.
Wikipedia - læs mere her

Treenighedskirken  -indviet i 1961, er især kendt for sine smukke glasmosaikker udført af kunstneren Jens Urup.

Skt. Nikolaj Kirke - byens smukke katolske kirke.


 Museumsfyrskibet - Horns Rev er verdens største bevarede træfyrskib, bygget i Faaborg i 1912. Oplev udstillingen om bord, som viser, hvordan livet har været på fyrskibet, og hvordan man har arbejdet der.

Fanø - er naturoplevelser, som næsten ikke findes smukkere. Den 15 kilometer lange sandstrand er øens hovedattraktionen.
Fanø er en del af Naturpark Vadehavet, som er optaget på UNESCO's Verdensarvsliste.
Nordby og Sønderho er hyggelige byer i gammel stil.
Fanø skal opleves.

Marbæk-området ligger 12 km nordvest for Esbjerg grænsende op til Ho bugt og Varde Å. Den 1300 hektar smukke naturpark med afvekslende terræn giver gode muligheder for forskellige former for friluftsliv. Oplev også jernalderbopladsen i Marbæk.


Esbjerg web
Jyske Vestkysten - nyheder om Esbjerg
Tripadvisor - seværdigheder i Esbjerg

Dansk Vandrelaug - esbjerg afdeling
Haveselskabet - Esbjergkredsen
Fanø færgen - oplev Fanø
Danske ølentusiaster - Esbjerg afdeling
Aalborg Universitet - Esbjerg afdeling
Arnold Busk - boghandel i Esbjerg

Esbjerg Bibliotek - for bogorme
=>4Lidt historie
Havnen i Altona (ved Hamburg) var Jyllands vigtigste havn indtil 1864. Ved den 2. Slesvigske Krig i 1864, måtte Danmark afstå Sønderjylland og dermed gik havnen i Altona tabt. Der var brug for en ny og større havn, og derfor så Esbjerg Havn dagens lys i 1868. Jernbaneforbindelsen til Fredericia og Varde kom i 1874, og derfor voksede byen hastigt i slutningen af 1800-tallet.

Der kom hurtigt stor fiskerflåde til Esbjerg Havn, som i 1900-tallet blev en Danmarks største fiskerihavne. Hanstholm har den største havn, målt på værdien af den landede fisk, ikke på antal fiskekuttere. Offshore industrien giver mange jobs ude i Nordsøen og i Esbjerg, det samme gør containerhavnen.
Esbjerg blev ved kommunesamllenlægningen i 2007 sammenlagt med Ribe og Bramminge Kommuner. Hele Esbjerg Kommune tæller 96.300 indbyggere, mens Esbjerg by har 71.500 indbyggere. Det er Danmarks femte største by.
Fanø valgte at blive en selvstændig kommune ved sammenlægning i 2007. Rejseartikel om Fanø

 

 

 

Nyhedsbrev
Din mailadresse her under:
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder

 


Kulturkalender
Oct
12:00
Bank & Sparekassemuseet - 23/10
Onsdag 23. oktober kl. 12.00
Besøg Bank & Sparekassemuseuet på Christianshavn, som er et kik ind i 1800-tallets bankvæsen. Se Privatbankens første direktør C.F. Tietgens kontor.
Med ori
Oct
11:00
Rundetårns hemmeligheder - 27/10
Søndag 27. oktober kl. 11.00
Alle kender Rundetårn og har travet op til toppen og nydt udsigten.
Men kender du til Rundetårns historie og hemmeligheder.
Rundetårns omviser Er
Oct
13:00
Rundetårns hemmeligheder - 27//10
Søndag 27. oktober kl. 13.00
Alle kender Rundetårn og har travet op til toppen og nydt udsigten.
Men kender du til Rundetårns historie og hemmeligheder.
Rundetårns omviser Er
Nov
17:00
Carlsbergbyen - god oplvelse - 26/11
Tirsdag 26. november kl. 17.00
Carlsbergbyen er en ny og supermoderne bydel, her kommer 8 højhuse, hvoraf det første Bohrs Tårn står færdig, en professionshøjskole, 22 forskerboliger, ny S-
Nov
00:00
Kulturguiden
Kulturguiden - hvad der sker i København. Jazz - film - kunst - cooking - Pridefestival og meget mere. Klik og læs mere.
Kulturens Venner
Dec
00:00
Oplev Odense
Odense - her sker altid noget. Festivaller, udstillinger, teater, koncerter og meget mere. Tag en weekend i Odense.
Kultur Odense
Jan
16:45
Folketinget og Snastinget - 14/1
Tirsdag 14. januar kl. 16.45
Oplev en historisk rundtur omkring Christiansborg (Slotsholmen), derefter dagens ret i Snapstinget og kunstomvisning i Folketinget. Det er en fantastisk oplev
Jan
17:00
Politigården - god oplevelse - 21/1
Tirsdag 21. januar kl. 17.00
Politigården er opført i årene 1918-24. Bygningen ser kold og lukket udad til. Indenfor åbner Politigården sig med gårde, som indrammes af klassiske søj
Jan
17:00
Politigården - en god oplevelse - 29/1
Onsdag 29. januar kl. 17.00
Politigården er opført i årene 1918-24. Bygningen ser kold og lukket udad til. Indenfor åbner Politigården sig med gårde som indrammes af klassiske søjle
Feb
17:00
Politigården - en god oplevelse - 18/2
Tirsdag 18. februar kl. 17.00
Politigården er opført i årene 1918-24. Bygningen ser kold og lukket udad til. Indenfor åbner Politigården sig med gårde som indrammes af klassiske søj
Kulturens Venner ApS
CVR: 29 42 33 69
Send en mail - hurtigt svar