Opret gratis profil nu
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder

Nyhed: Kulturkalender

 
 
Sønderborg
- seværdigheder
- Sønderborg Slot
- Gråsten - Dybbøl - Broager
Sønderborg.dk - kommunens website
Visit Sønderborg - turistinformation
Wikipedia - om Sønderborg 


Seværdigheder - attraktioner - oplevelser

Sønderborg ligger på begge sider af Alssund og forbundet med Christian X's bro. Det prægtige Sønderborg Slot ligger yderst og vogter historien fra 1864 til 1920. Sønderborg Slot er også er kendt for Christian II's ophold på slottet.
Dybbøl blev løbet over ende af de prøjsiske soldater i 1864, nu er Dybbøl mølle et nationalt samlingspunkt for danskheden i Sønderjylland.

Sønderborg fik sin tilslutning til den sønderjyske motorvej i 2011, og man kan nu køre ad motorvejen direkte til "byen ved Alssund". Denne gestus viser byens betydning i det geografiske Danmark.
Sønderborg er et yndet turistmål på grund af sin smukke beliggenhed. Øen Als bliver forbundet med to broer: Alssundbroen fra 1981 og Chr. X's Bro bygget 1923-30.
Sønderborg Slot blev grundlagt i første halvdel af 1200-tallet, og byen voksede op i ly af slottet. Der var færgefart til Als og sådan blev byen til.
Efter Genforeningen i 1920 voksede Sønderborg for alvor. Fra 1950 fik byen flere uddannelser og er nu center for for industri, handel og service.

Fjordregion.dk er en ny hjemmeside som omfatter byerne i den vestlige del af Østersøen, dvs. Flensborg Fjord, Alssund og Aabenraa Fjord. Formålet med den nye hjemmeside er "at samarbejde med aktørerne at ny & videre udvikle en mangfoldig og vedvarende tilbudsstruktur af oplevelse året rundt".
Man kan på hjemesiden orientere sig om temaer som "aktiv, maritim, natur, kultur, familie, shopping og overnatning". Man kan også booke online på sitet.
Fjordregion.com - flot hjemmeside om Flensborg, Sønderborg og Aabenraa

Velkommen - besøg gerne
Sønderborg Turistbureau
Perlegade 50
Det Sønderjyske Hus
Tlf. 74 42 35 55

Top 10 seværdigheder

Alsion
Alsion 2. Sønderborg

Als
Sønderborg ligger også på Als, den skønne ø med prægtig kultur og natur.
Kysten bugter sig rundt om øen og der er masser af skove, marker, enge, overdrev og strande.
Nordborg, Danfoss, færgefart til Fyn oh meget mere.
Klik på linket og læs mere.

Sønderborg Rådhus

Deutsches Museum Nordsclesvig

Papirmuseets by

Bomhusvej 3

Bymiljø
Sønderborg er med sine 30.000 indbyggere en charmerende blanding af både gamle og nye bygninger. De ældre bygninger ligger nær havnefronten mellem slottet og broen. Blandt markante bygningsværker kan nævnes rådhuset fra 1933 og Sønderborg Sygehus, hvis kerne oprindelig var en del af et tysk marinelazaret fra 1911. Andre store bygninger er Christianskirken (fra 1957 af Kaare og Esben Klint).
Udendørs kunst er en vigtig del af gadebilledet, og byens hovedstrøg, Perlegade, markeres af Jørgen Haugen Sørensens skulptur Sansernes Port fra 1979. Her er hyggelig cafestemning og et spændende havnemiljø.

Sønderborg Slot  - blev grundlagt som en forsvarsborg omkring 1200-tallet. Det var kong Valdemar den Store som fik grundlagt slottet. Christian 2. sad som fange på Sønderborg Slot i 17 år. I 1550-70 blev borgen ombygget til et firefløjet renæssanceslot. Slottet er i dag museum.
I rummene på det over 800 år gamle slot ses spændende udstillinger om Sønderjyllands historie, specielt om De Slesvigske Krige 1848-50 og 1864 og besættelsesårene 1940-45.
Her fortælles også om folkeafstemningen 1920, hvor Sønderborg igen blev dansk. Der er også store kulturhistoriske samlinger med møbler, tekstiler, håndværk og sønderjysk kunst.
Dronning Dorotheas Kapel er en renæssancekirke i Sønderborg Slots nordfløj, indrettet 1568-70 af Dronning Dorothea.

Kirker
Området har et stort antal smukke kirker inden for et geografisk lille område. Til mange af dem knytter der sig spændende historier og sagn. De særprægede fritliggende klokketårne er specielle for Sønderjylland.
Christianskirken er en nygotisk kirke og opkaldt efter Christian X. Den blev bygget 1957 ved arkitekterne Kaare og Esben Klint. Kirken minder i sin stil meget om Grundtvigskirken i København.
Skt. Marie Kirke er en middelalderkirke og fik sit nuværende udseende ved en ombygning i slutningen af 1500-tallet. Oprindelig var det en hospitalskirke for spedalske. Den store malmdøbefont er fra 1600 og krucifikset fra omkr. 1525.


Christianskirken


Nybøl Mølle

 
Graåsten - Dybbøl - Broager 
 
Sønderborg har et rigt opland - rig på prægtig historie, kultur og natur.
Et besøg i Sønderborg bør også omfatter det historiske Dybbøl og andre steder.  


Dybbøl
Mindre landsby nogle få kilometer vest for Sønderborg. Her bor 2.447 borgere

Historisk Center Dybbøl Banke 
Vest for Sønderborg begynder et naturligt højdedrag og det når en højde på 68 meter ved Dybbøl Mølle.
Dybbøl Mølle er naturligvis er områdets vartegn.
I møllen er der indrettet et museum med uniformer, våben o.lgn.

Dybbøl Kirke
I kirken, der er fra middelalderen, er der kalkmalerier fra omkring 1500. Altertavlen er fra 1736, prædikestolen fra 1605. Kirken rummer desuden en romansk døbefont og krucifiks fra omkring 1250.


Gråsten Slot -
I det smukke Gråsten ligger kongefamiliens sommerresidens.
Slottet startede som et lille jagtslot opført i midten af 1500-tallet.
I 1935 blev brugsretten overdraget til daværende Kronprins Frederik og Kronprinsesse Ingrid. Kun Gråsten Slotshave og -kirke er åben for offentligheden.

Gråstenskovene
Feldstedvej 14 - parkeringsplads.

Augustenborg Slot -
Det første Augustenborg blev opført af Christian 3's oldebarn Ernst Günther.
Han opkaldte det efter sin kone, prinsesse Auguste af Lyksborg. Slottet er i dag indrettet til hospital.

Broager
Broager Kirke

Kegnes Fyr

Cathrinemindes Teglværksmuseum
Illerstrandvej 7. Broager

Natur/Aktiviteter
Regionen med Als er beliggende i det sydøstlige hjørne af Jylland og tilhører en af Danmarks smukkeste egne med sin beliggenhed direkte ved havet, den fantastisk uspolerede natur og den spændende historie. Her er et rigt udbud af attraktioner og aktiviteter for hele familien.
Den dejlige natur indbyder til udfoldelser af mange slags. Gendarmstien, som strækker sig 74 km fra Padborg til Høruphav, er ideel til både vandring, cykling og løb. Der er også mulighed for udflugter på hesteryg, ligesom der både er golf, tennis og badeland. Området byder på 200 km kyststrækning.
De bedste badestrande finder man på Sydals
.
 
Oplev andre jyske byer
Aabenraa
Fredericia
Haderslev
Kolding
Tønder

 
 

   

Nyhedsbrev
Din mailadresse her under:
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder

 


Kulturkalender
Aug
00:00
Kulturhavn i København
Kulturhavn 2019 fester havnen med hundredvis af kulturoplevelser i alle byens havne . Kom og vær med til festlige oplevelser.
Kulturhavn
Aug
00:00
Cookingfestival CPH
Copenhagen Cookingfestival finder sted 23.-30. august. Nyd bordets glæder og samvær med andre ved de mange arrangementer i København.
CPH Cookingfestival
Aug
17:00
Vandring + vin
Arkens museumsinspektør fortæller om sommerens udendørs udstilling KROPPENS ARENA. Nyd et glas vin med andre deltagere.
Arken Kunstmuseum
Aug
14:00
Christianshavn 400 år - fødselsdagstur 31/8
Lørdag 31. august kl. 14.00
Christianshavn blev grundlagt af Christian 4. i 1618 og det er nu 400 år siden. Christianshavn er aldrig brændt, så her finder vi oprindelige gader og huse.
Sep
17:00
Dragør - skipperbyen yderst på Amager -
Søndag 1. september kl. 17.00
Dragør er skipperbyen yderst på Amager med de kendte gulmalede skipperhuse med røde teglstenstage og stråtækte fiskerhuse..
Byvandring rundt på havnen og
Sep
00:00
Golden Days Festival
Golden Days Festival 1989 sætter fokus på "Året 1989", hvad skete der. Jo bl.a. Berlinmuren faldt og Europa blev ét igen. Klik på link og se det store program.
Golden Days Festival
Sep
10:00
Christianshavn 400 år - fødselsdagstur 14/9
Lørdag 14. september kl. 10.00
Christianshavn blev grundlagt af Christian 4. i 1618 og det er nu 400 år siden. Christianshavn er aldrig brændt, så her finder vi oprindelige gader og huse. En
Sep
17:00
Assistens Kirkegården - tusmørketur - 25/9
Onsdag 25. september kl. 17.00
Københavnerne har begravet deres døde på Assistens Kirkegården i 260 år og det er begravet flere hundrede kulturpersonligheder, som nu er kulturminder.
Oct
09:45
Metroens hovedkvarter - god oplevelse - 9/9
Onsdag 9. oktober kl. 9.45
Metroselskabets administration og værksted ligger på Metrovej 3. Her overvåges hele Metronettet og værkstederne hvor togene repareres og klargøres. Kom m
Oct
17:00
Bondebyen + dagens ret - 7/10- FØRST PÅ SEPTEMBER
Onsdag 9. oktober kl. 17.00
Det begyndte med Bondebyen og kirken for 800 år siden. I 1766 kom Kongevejen til og i 1863 kom jernbanen til Lyngby.
Byvandring hør om kirken, møllerne
Kulturens Venner
Kulturens Venner ApS
CVR: 29 42 33 69
Send en mail - hurtigt svar