Opret gratis profil nu
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder

Nyhed: Kulturkalender

 
 
Bogense
Nordfyns Kommune - kommunens website
Visit Nordfyn Bogense
Wikipedia - om Nordfyns Kommune

Wikipedia - om Bogense
Seværdigheder - attraktioner - oplevelser
Nordfyns perle er Bogense, som ligger omgivet af pragtfuld grøn natur og det blå Kattegat.
Bogense er hovedbyen i Nordfyns Kommune med næsten 30.000 indbyggere og Bogense by knap 4.000 fynske sjæle.
Bogense gamle bydel er en af Danmarks bedst bevarede af slagsen og derfor næsten som et levende museum.
Her finder man idylliske gamle huse, købmandsgårde og torvet de gamle klyngehuse. Og torvehandel som i gamle dage.

Bogense er også en af Danmarks mindste købstæder og alligevel købstad i over 700 år.
Bogense er naturligvis et besøg værd, så kontakt gerne: 
Visit Nordfyn Bogense har kontor på Havnevej 9B, tlf. 64 81 20 44. Mail:
info@visitnordfyn.dk
Turistinformation med personlig service og få kort og salg af diverse fistegn, campingpas, overnatning og meget mere.


Natur
Naturen omkring Bogense er præget af strand, kyst, strandenge med græssende køer, skovarealer, marker og rekreative grønne områder. N
Frem til 1970'erne var Danmark selvforsynende med æbler. Konkurrencen fra bl.a. Polen gør, at der er ikke mange flere æbleplantager i Danmark. 
Nær Bogense ligger 2 prægtige herregårde Harridselvgård Slot og Gyldensteen Gods.
Da naturen omkring Bogense er velegnet til produktion af æbler, har Gyldensteen Gods fundet en nicheproduktion mmed produktion af æbler og fremstilling af bl.a. æblecider.
Gyldensteen Gods er også storprodukcent af spiseløg og græskar. Læs mere 
Fra Bogense kysten er der en vid udsigt til Jylland, Æbelø og Endelave.

Nordfyns Rosenfestival - finder sted den første weekend i august hvert år.
Nyd synet og duften af mere end 100.000 roser. Hvert år får Rosenfestivalen besøg af over 30.000 gæster fra nær og fjern. Der er musik og marked med masser af kunsthåndværksboder i gaderne, fødevaremarked på Torvet, eksklusive rundvisninger i rosenmarkerne og skønne roser overalt.
Velkomme til Rosenfestivalen.


Kunsthåndværkere: Bogense er hjemsted for et stort antal kunstnere og kunsthåndværkere, der finder inspiration i det smukke landskab. Desuden mange galleier, som viser kunst i alle afskygninger. 
Kunstgården - udstillingssted, galleri og cafe.
Houzz - 16 kunstnere og kunsthåndværkere i Bogense og omegn.
Visit Nordfyn - værksteder og kunstnere på Nordfyn

 
Seværdigheder i Bogense

Bymiljø
Bogense er med sit idylliske købstadsmiljø, sine gamle torve, krogede gader, fine købmandsgårde og mange bindingsværkshuse samt den maleriske havn og Fyns største marina en attraktion i sig selv.
Byen har mange kønne huse, bl.a. Landbohjemmet i Østergade fra det 17. århundrede samt Bryggergården i Adelgade med en særdeles velbevaret munkekælder.
Bogense Gl. Købmandsgård i den gamle bydel er et smukt bindingsværkshus fra det 18. århundrede. Et af Danmarks mindste huse (kun 23 m2).
Den smukke, hvide Stegø Mølle ligger lige ved diget i den østlige udkant af byen. Netop beliggenheden mellem vand og skov giver byen dens særpræg.
Der er et rigt handelsliv med god gammeldags torvehandel. Især den gamle bydel er velbevaret med torvet og de gamle klyngehuse og naturligvis den gamle havn.

Byen har et rigt handelsliv med rigtig gammeldags torvehandel, en fabelagtig strand og den største lystsejlerhavn på Fyn findes også her.

Erik Menveds Kro er byens ældste hus og er fra 1543. Kroen er oprindelig opkaldt efter Kong Erik Menved, der i 1288 fornyede købstadsrettighederne for Bogense. Nyd den gode mad og hygge på bænke mod gaden eller i gårdhaven.

Lunds Hotel - er beliggende ved Østre Mole i Bogense Havn. Trivago's gæster har kåret Lunds Hotel som Danmarks bedste 3-stjernede familie hotel.
Læs mere på Stand By

Bogense Havn og Marina - er beliggende mellem bælt og hav, og er i gåafstand fra byens centrum. En af Fyns største marinaer med 760 bådpladser.
Selve havnen ligger i den gamle stemningsfyldte havn med fiskekuttere, fiskesalg, værksteder, cafeer og spisesteder. Her ligger også den kendte Restaurant Røgeriet

Bogense Rådhus blev bygget 1919-21, og fra Rådhustårnet kan man dagligt høre det kendte klokkespil. Klokkespillet blev i 1988 indviet af Dronning Margrethe ved byens 700 års jubilæum.
På Rådhuset finder man Nordfyns Museum, der rummer Lokalhistorisk museum med arkæologisk samling og gamle ting fra Nordfyn, bl.a. møbler, dragter, husgeråd og mønter. Frisørsalon og hårsmykker. Slettens vævere. Byhistorie i tekst og billeder. Her findes desuden en model af den nedlagte Nordfynske Jernbane.

Skulpturer
Manneken Pis - er en flot kopi af Jérome du Quesnoy's statue i Bruxelles. Statuen blev opstillet i Bogense i 1934, hvor den blev skænket byen som en gave fra Konsul Willum Fønss i taknemmelighed til sin fødeby. Klik på linket og læs hele historien.
Barnevask - vandkunsten foran rådhuset er fra 1970 og lavet af den norske kunstner Frits Røed.
Garver Larsens Brønd - gave til byen i anledning af 650 års købstads jubilæum. Det skete i 1938. 
Udspringeren - ved Bogense Søbad og klar til at springe ud i det blå hav.
Havfruen Elle - byder velkommen til sejlerne i Bogense, byen som også kaldes for havfruernes by.
I gamle dage sagde man, at havfruerne legede i havet udenfor Bogense.

Sct. Nikolaj Kirke - er byens vartegn set fra havet og har fået navn efter de søfarendes helgen Sct. Nikolaus. Kirken blev opført i 1406 under Margrethe I. Altertavlen er (bortset fra billedet) fra 1588, prædikestolen fra første halvdel af 1600-tallet, døbefonten er gammel romansk stil. I sideskibene findes ligstenene for den såkaldte Bogense-adel.
Kirkens spir, som er tækket med håndkløvede træspåner, vender mod øst i stedet for som normalt mod vest. I sommertiden afholdes en række koncerter.
Kirkens hjemmeside

Bogense Torv - er de mest velbevarde danske torvepladser. er, selve torvet er omkranset af små huse og store lindetræer. En skulptur - en kopi af en ældre vandpumpe - ses midt på pladsen.
På torvets ene side mod Kirkestræde ligger den smukke Bogense Kirke og lige bagved kirkegården.
Torvedag - hver torsdag og året rundt. Her kan købes frugt, grønsager, ost og meget mere.
Et fantastisk liv og oplevelse en varm sommerdag. Prøv det selv.
Googlemap

Kunstgården i Skovby tæt ved Bogense, har siden 1968 udstillet kunst af alle genrer.

Kløverstierne - langs kysten - er til at cykle, gå og løbe. Der er fire ruter: Den grønne 2,3 km. - den blå rure 6.5 km. - den røde 8 km. - den sorte rute 15,8 km.   


Strand
Langs Nordfyns kyster findes fine og velbesøgte badestrande og der er Blå Flag i alt 6 steder. Blå flag sikrer gode oplevelser ved strand og havn.
Bogense Marinastrand - er en kunstig anlagt strand (indviet 2004) og med fint sand og lavt vand, der kun langsomt bliver dybt. En varm sommerdag er stranden næsten som fluepapir, hvor alle "bare skal til stranden".
Søbadet i Bogense - har flere broer og trapper, så alle kan komme i vandet. Også omklædningsrum med toiletter, brusere og sauna.
Bogense Søbad har Det Blå Flag som tegn på god kvalitet. 
Læs mere om Det Blå Flag.

Aktiviteter
Bogense tilbyder et væld af aktiviteter, såsom svømmehal, tennisbaner, minigolf, cykel- og bådudlejning. Desuden kan rideheste lejes i området. Fra havnen i Bogense kan man sejle ud til øerne Samsø og Endelave. Kysterne ved Bogense er kendt for de rige surfermuligheder og det blå hav. ./.

Ved kysten ud for Bogense samt på Æbelø er der virkelig gode fiskemuligheder. Har man lyst til at komme på havfiskeri, kan man sejle ud med skibet M/S Castor fra Bogense Havn. Afprøv evt. også den store Bogense Lystfiskersø lige ved Bogense Marina, Mosegaardens Put & Take ved Sdr. Esterbølle (11 km) eller Lindegårdens Put & Take ved Otterup (27 km).

./.
For golfspillere er der også gode muligheder i nærheden af Bogense. De nærmeste golfbaner finder man hos Odense Eventyr Golf og Odense Golfklub (ca. 30 km), Blommenslyst Golfklub (33 km), Golfklubben Lillebælt Lundebjerggård ved Middelfart (33 km) og Vestfyns Golfklub i Glamsbjerg (37 km). ./.

Bogense web

Tripadvisor - things to do in Bogense
Bogense Strand Camping - hyggeligferie - kun 750 meter fra bymidten
Spisesteder i Bogense - på Tripadvisor
Bogense Motel - hotel siden 1822
Bogense Bibliotek - for læseheste

Bogense Håndbold -
Dancenter Bogense - ferieboliger til leje
Bogense Motion - fittnes, træningscenter og mange spændende hold

 

Udenfor Bogense

Harridslevgaard Slot - er et spændende renæssanceslot med Danmarks største privatejede riddersal. Stedet skulle i i middelalderen have været tilholdssted for røvere.
De ældste dele - et voldsted - regnes tilbage til den tidlige middelalder - ca. 1231. Gården blev i begyndelsen af 1600-tallet ombygget i renæssance stil og det ottekantede trappetårn stammer fra den periode.
Harrdslevgård indeholder også en middelalderkælder med fangekælder og hemmelig trappe.
Stedet ligger kun tre km fra Bogense og det er offentlig tilgængelig.

Gyldensteen Gods - er smukt beliggende mellem store skov- og naturarealer, tæt ved havet og kun fire km fra Bogense.
Hovedbygning fra 1640 og bygget ovenpå senalderligt voldsted.
Gyldensteen Gods ligger ideelt til dyrkning af æbler, derfor blev en æbleplantage etableret i 2001. Ud over salg af æbler fremstilles en velsmagende æblecider. Læs mere

Æbelø - er en privatejet ø ejet af Aage V. Jensens fond. Æbelø ligger på toppen af Fyn og nogle kilometer ude fra stranden. Æbelø er et naturparadis for vegetation, dyr og fugle. Øen er ubeboet og man kommer derover ved at vade gennem vandet og der er pæle som viser vejen.
Læs mere her

Oplevelser og seværdigheder i andre fynske købstæder
Odense
Middelfart
Fåborg
Assens
Kerteminde

 

 

Nyhedsbrev
Din mailadresse her under:
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder

 


Kulturkalender
Aug
00:00
Kulturhavn i København
Kulturhavn 2019 fester havnen med hundredvis af kulturoplevelser i alle byens havne . Kom og vær med til festlige oplevelser.
Kulturhavn
Aug
00:00
Cookingfestival CPH
Copenhagen Cookingfestival finder sted 23.-30. august. Nyd bordets glæder og samvær med andre ved de mange arrangementer i København.
CPH Cookingfestival
Aug
17:00
Vandring + vin
Arkens museumsinspektør fortæller om sommerens udendørs udstilling KROPPENS ARENA. Nyd et glas vin med andre deltagere.
Arken Kunstmuseum
Aug
14:00
Christianshavn 400 år - fødselsdagstur 31/8
Lørdag 31. august kl. 14.00
Christianshavn blev grundlagt af Christian 4. i 1618 og det er nu 400 år siden. Christianshavn er aldrig brændt, så her finder vi oprindelige gader og huse.
Sep
17:00
Dragør - skipperbyen yderst på Amager -
Søndag 1. september kl. 17.00
Dragør er skipperbyen yderst på Amager med de kendte gulmalede skipperhuse med røde teglstenstage og stråtækte fiskerhuse..
Byvandring rundt på havnen og
Sep
00:00
Golden Days Festival
Golden Days Festival 1989 sætter fokus på "Året 1989", hvad skete der. Jo bl.a. Berlinmuren faldt og Europa blev ét igen. Klik på link og se det store program.
Golden Days Festival
Sep
10:00
Christianshavn 400 år - fødselsdagstur 14/9
Lørdag 14. september kl. 10.00
Christianshavn blev grundlagt af Christian 4. i 1618 og det er nu 400 år siden. Christianshavn er aldrig brændt, så her finder vi oprindelige gader og huse. En
Sep
17:00
Assistens Kirkegården - tusmørketur - 25/9
Onsdag 25. september kl. 17.00
Københavnerne har begravet deres døde på Assistens Kirkegården i 260 år og det er begravet flere hundrede kulturpersonligheder, som nu er kulturminder.
Oct
09:45
Metroens hovedkvarter - god oplevelse - 9/9
Onsdag 9. oktober kl. 9.45
Metroselskabets administration og værksted ligger på Metrovej 3. Her overvåges hele Metronettet og værkstederne hvor togene repareres og klargøres. Kom m
Oct
17:00
Bondebyen + dagens ret - 7/10- FØRST PÅ SEPTEMBER
Onsdag 9. oktober kl. 17.00
Det begyndte med Bondebyen og kirken for 800 år siden. I 1766 kom Kongevejen til og i 1863 kom jernbanen til Lyngby.
Byvandring hør om kirken, møllerne
Kulturens Venner
Kulturens Venner ApS
CVR: 29 42 33 69
Send en mail - hurtigt svar