Opret gratis profil nu
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder


 
Kulturkalender
Kulturens Venner ApS
Off. reg. CVR 29 42 33 69
Om Kulturens Venner
Private grupper
Send en mail. Hurtigt svar. 
 
Assens
- Web seværdigheder
- Havnen

 
Assens.dk - kommunens hjemmeside
"En kommune med vilje til vækst" - er kommunens slogan.
Visit Assens Turistinformation
Wikipedia - om Assens

Seværdigheder - attraktioner - oplevelser
Assens er en attraktiv og levende kulturby at bo og leve i og besøge. Assens må være "Lillebælts perle".
Søhelten Peter Willemoes blev født og opvoksede her, hans barndomshjem er i dag museum. I skønne Sydfyn omkring Assens ligger flere slotte og herregårde, hvoraf flere er åbne for offentligheden.

Byen har siden middelalderen været overfartssted på til Slesvig og Hamborg. Kvæg, post og varer blev via søkøbstaden sejlet til andre byer i Slesvig.
Trods overfald, bybrande og pestepedimier rejste byen sig igen og det travle liv fortsatte. I 1535 blev Assens jævnet med jorden under Grevens Fejde og den svenske hær ødelagde byen under Karl Gustav krigene 1658-60.
Visit Assens Turistinformation, Tobaksgården 7. Assens

Byvandring i Assens
Bykernen i den gamle købstad Assens er usædvanlig velbevaret, og der er meget at opleve på en vandretur, bl.a. Plums Gård, Willemoesgården fra det 17. århundrede og Postgården fra omkring 1700.


Vor Frue Kirke er Fyns næstlængste kirke (60 m) og stod færdigbygget i 1488. Den har en fin udsmykning. Det høje treskibede kirkerum virker lyst og festligt. Altertavlen er fra 1620, alterbilledet fra 1828. En rigt udskåret prædikestol og et smukt jerngitter foran et sidekapel. Kirken rummer værker af bl.a. guldaldermaleren Dankwart Dreyer og professor J.A. Jerichau.

Arena Assens - er et kulturcenter og sportshal i det centrale Assens.
Sukkerfabrikken lukkede og bygningerne stod tomme. Kommunen valgte at renovere bygningerne og fik dermed et idræts-, fritids- og kulturhus. Her er 2 sportshaller og fitness center.
Her holdes foredrag med kendte mennesker, musikarrangementer, forårsmesse og meget mere.
Sukkerfabrikken fungerede fra 1884 til 2006. Daniscokoncernen som ejede fabrikken skulle effektivisere og man valgte at lukke fabrikken i Assens. Fabrikken var den største på egenen og derved forsvandt 160 arbejdspladser.
1.800 landmænd leverede sukkerroer til fabrikken. Læs videre på Fyens.dk
Sukkerfabrikken bygninger fra 1884 blev anset som bevaringsværdige. Kommunen fik bygningerne tilbudt gratis og derved kommunens administration flytte sammen på en adresse.  
Kommeun fik ombygget de historiske bygninger i gule sten til rådhus. Byggesum 88 mio. kr. Byggeplads.dk har mere
Assens Arena rykkede ind i andre af sukkerfabrikkens bygninger.
.../...
Det nye rådhus i den gamle sukkerfabrik ligger kun et stenkast fra byens centrum.
Den 60 meter høje industriskorsten står som et mindesmærke for sukkerfabrikken, som var byens hjerte i mere end 100 år. 

Museum Vestfyn består af flere afdelinger og særudstillinger. Hjemmeside
Ernsts Samlinger. Et usædvanligt museum med kunst og antikviteter samlet af sølvvarefabrikant Ernst, indrettet i hans egen patricierlejlighed. Mere end 4.000 genstande fra mange lande, bl.a. Meissen, Flora Danica og kinesisk porcelæn, sølvtøj, møbler samt malerier.
Ernst. Østergade 57. Assens.
Peter Willemoes' fødegård: Søhelten Peter Willemoes blev født i 1783 i Østergade 36 - nu kaldt "Willemoesgården", som er et kulturhistorisk museum. Museets samlinger omfatter bl.a. udstillinger om søfart, bygningskultur og en række mindestuer for søhelten.
Peter Willemoes født 1783 kom på allerede som tolvårig på Søkadetakademiet og som sytten årig fik han sin første officersgrad som sekondløjtnant.
I Slaget på Rheden i 1801 fik Peter Willemoes stor berømmelse, da han fik kommandoen over et flådebatteri, en syngefri flåde med 24 kanoner. Flådebatteriet kom til at ligge overfor to engelske linieskibe og efter 1½ times kamp måtte han give op.
Han døde i 1808 under en træfning med to engelske linieskibe iLillebælt. Han blev kun 25 år gammel. Læs videre på Wikipedia
Peter Willemoesgården, Østergade 36. Assens 
Peter Willesmoes Statuen - står ved havnen i Assens, søhelten står og skuer ud over havet.

Toldbodhus, Nodre Havnevej 19. Assens
Mands Samling - er definitivt lukket i maj 2014. Det var Assens borgeren Anton Jensen samlede gennem årtier oldsager, håndværksredskaber, vogne m.m. i sit hjem, som efterhånden blev til museet Mands Samling. Men nu lukket forevigt.

Havnen i Assens
Spændende havnemiljø i hjertet af Assens.
Her findes en 122 meter lang træskibskaj, beregnet til træskibe og større tursejlere, som ikke kan komme ind i Assens Marina.


Kogehus - er en lille bygning til at koge  tjære og beg til kalifatring. Beghuset er fra 700-tallet, består derfor i al sin enkelthed af et åbent ildsted med skorsten.
Derudover brugte skibskokkene beghuset til madlavning, når deres skibe lå i Dragør Havn - det var nemlig ikke tilladt at bruge åben ild på skibene, når de lå i havn - på grund af brandfaren.
Tidligere havde alle havne et beghus, men i dag er der kun bevaret beghuse tre steder i Danmark.
Der findes også beghuse - kogehuse i Dragør findes og Ærøskøbing, hvor husene begge steder kaldes et kogehus.Assens web seværdigheder
Tripadvisor - bedste seværdigheder i Assens
Assens Havn - et aktivt havnemiljø
Assens Marina - moderne lystbådehavn med 600 pladser
Arena Assens - arrangementer, møder og meget mere
Assens Bibliotek - aktivt miljø
Fyens.dk - nyheder om Assens
TV2 Fyn - lokale nyheder om Assens
FC Assens - Assens fodboldklub
Fynbus - find din rejse

Udvikling Assens - erhvervsudvikling og vækst


Vestfynsk natur
Assens har 90 km. kyst med varierende oplevelser. Gode strande for hele familien. Nær byen ligger Næs Strand, Mariensdal og Sønderby Klint. Oplev også Torø Huse eller Helnæs Strand,
Kysten mod Lillebælt veksler mellem klinter og lavereliggende områder med strandvolde. Mod øst er terrænet stærkt kuperet med bakkepartier som Ebberup Banke (97 m.o.h.) og Øksnebjerg (85 m.o.h.). 
Øksnebjerg er kendt for "Slaget ved Øksnebjerg" den 11. juni 1535 hvor Johan Rantzau besejrede Lübeckerne og som førte til Grevens Fejde, en borgerkrig i Danmark 1534-36.

Thorø - er en lille halvø på ca. 125 tønder land. Halvøen ligger et par kilometer syd for Assens - Googlemap - og lige ud for den hyggelige gamle fiskerby Thorøhuse. Det var her, hvor, efter sagnet, guden Thor kæmpede sin kamp mod jætterne. Thorø har siden 1930 været ejet af Københavns Kommune, der anvender øen til ferieformål. Øen er kendt for sin smukke, uberørte natur.
Thorø er fuglekoloni og Thorø er kun tilgængelig til fods. Der er ikke bebyggelse på Thorø.
Visit Assens har mere om Thorø

Andre seværdige byer på Fyn
Bogense
Kerteminde
Middelfart
Nyborg
Odense
Svendborg 

 
 

Nyhedsbrev
Din mailadresse her under:
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder

 


Kulturkalender
Kulturens Venner ApS
CVR: 29 42 33 69
Send en mail - hurtigt svar