Opret gratis profil nu
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder

Nyhed: Kulturkalender

 

Læsø

Visit Læsø
Wikipedia - om Læsø
Seværdigheder - attraktioner - oplevelser 
Læsø ligger som en perle ude i det blå Kattegat. Læsø er ikke ret stor - kun 112 km2. To trediedele af øen er uberørt natur: sump hede, krat, skov, strande og enge.
Læsø tilbyder også flotte kulturoplevelser. Her syder man stadig salt som i gamle dage, da man har rekonstrueret et saltsyderi. Det er populært at besøge.
Andre oplevelser er rideture på islænderheste langs stranden og naturen, samt gourmet og vin. Flere restauranter tilbyder de kulinariske oplevelser.
Læsø kan opleves hele året.

Læsø ligger 1½ times sejlads ud fra Frederikshavn. Du tænker måske, at Læsø er vel som alle andre danske øer, men her tager du fejl. Læsø har formået at manifestere sig indenfor turisme og kulturlivet i Danmark. Øen byder også på en sjælden og storslået natur med flere muligheder, f.eks. golf, ridning, badning fra de hvide sandstrande og fiskeri. For madelskere er der gourmet-oplevelser på restauranterne, på Jomfruhummerfestivallen og Madens Dag.
På øen findes 3 små levende samfund, hvoraf 2 er havnebyer. Øen har altid ligget isoleret fra fastlandet, men har gennem tiden haft mange nationale og internationale forbindelser. Her finder man en gæstfri og imødekommende befolkning.

Museumgården "På Lynget", med sit enorme sølvgrå tangtag, hvor der vokser blomstrende planter, er et af de få eksempler på de tanghuse, som for bare halvtreds år siden var så almindelige på Læsø. Gården er et frilandsmuseum på sit oprindelige sted og indboet er placeret præcis som da den sidste ejers forældre beboede den omkring 1860.
Et besøg på gården er en enestående chance for at opleve et uforfalsket Læsø hjem med egen husmølle fra dengang, mændene var på havet en stor del af året og hvor kvinderne tog sig af landbruget.
Læsø Museum - hjemmeside

Læsø Saltsyderi er en rekonstruktion af den saltproduktion, som fandt sted på Læsø i middelalderen og de følgende århundrede ca. år 1150-1652.
Historien fortælles her på en særlig og levende måde. Foredrag, sang, skuespil, saltsydning i stemningsfyldte sydehytter gør historien meget autentisk.
Læsø Saltsyderi er opført på kanten af det store naturresevat 'Rønnerne' også kaldet for "Læsø's Savanne". Herude lå engang mange små saltsyderier og det er fortsat her vi henter saltvandet der bruges til sydning af Læsø Salt.
Læsø Saltsyderi - hjemmeside

Rideferie på Læsø
Læsø er det ideele sted til en rideferie, da øen består af smuk og uberørt natur som giver en storslået naturoplevelse fra en hesteryg. Der kan riddes overalt på Læsø, man kommer gennem skoven til nordkysten og sydsiden med strand og strandeng.
Der ligger flere ridegårde som alle bruger vist nok islandske heste. Flere ridegårde tilbyder også ophold og pension.
Artikel om rideferie på Læsø

Jomfruhummerfestival
Den første lørdag i august hvert år afholdes en Jomfruhummerfestival på Læsø, det er efterhånden blevet en festlighed for de mange tusinde gæster som enten holder ferie her. Dygtige kokke kommer fra Danmark og andre lande, og de tilbereder gode retter med jomfruhummer som hovedingrediens og andre produkter fra Læsø.
"Madens dag" er en anden festival som afholdes ved det smukke tanghus Hedvigs Hus på Læsø.
Artikel om Jomfruhummerfestival på Læsø
Om Madens Dag på Læsø

 

Relaterede artikler
Aalborg - byen ved Limfjorden
Frederikshavn - færge og fiskeriby
Hirtshals - færge og fiskeriby
Hjørring er "Vendsyssels hovedstad"
Skagen - Grenen - skal det koste penge
Skagen - altid en rejse værd
Skagen er "Toppen af Danmark"
Skagens Museum med de kendte malerier
Sæby er rejser og ferie

 

 

 

Nyhedsbrev
Din mailadresse her under:
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder

 


Kulturkalender
Aug
00:00
Kulturhavn i København
Kulturhavn 2019 fester havnen med hundredvis af kulturoplevelser i alle byens havne . Kom og vær med til festlige oplevelser.
Kulturhavn
Aug
00:00
Cookingfestival CPH
Copenhagen Cookingfestival finder sted 23.-30. august. Nyd bordets glæder og samvær med andre ved de mange arrangementer i København.
CPH Cookingfestival
Aug
17:00
Vandring + vin
Arkens museumsinspektør fortæller om sommerens udendørs udstilling KROPPENS ARENA. Nyd et glas vin med andre deltagere.
Arken Kunstmuseum
Aug
14:00
Christianshavn 400 år - fødselsdagstur 31/8
Lørdag 31. august kl. 14.00
Christianshavn blev grundlagt af Christian 4. i 1618 og det er nu 400 år siden. Christianshavn er aldrig brændt, så her finder vi oprindelige gader og huse.
Sep
17:00
Dragør - skipperbyen yderst på Amager -
Søndag 1. september kl. 17.00
Dragør er skipperbyen yderst på Amager med de kendte gulmalede skipperhuse med røde teglstenstage og stråtækte fiskerhuse..
Byvandring rundt på havnen og
Sep
00:00
Golden Days Festival
Golden Days Festival 1989 sætter fokus på "Året 1989", hvad skete der. Jo bl.a. Berlinmuren faldt og Europa blev ét igen. Klik på link og se det store program.
Golden Days Festival
Sep
10:00
Christianshavn 400 år - fødselsdagstur 14/9
Lørdag 14. september kl. 10.00
Christianshavn blev grundlagt af Christian 4. i 1618 og det er nu 400 år siden. Christianshavn er aldrig brændt, så her finder vi oprindelige gader og huse. En
Sep
17:00
Assistens Kirkegården - tusmørketur - 25/9
Onsdag 25. september kl. 17.00
Københavnerne har begravet deres døde på Assistens Kirkegården i 260 år og det er begravet flere hundrede kulturpersonligheder, som nu er kulturminder.
Oct
09:45
Metroens hovedkvarter - god oplevelse - 9/9
Onsdag 9. oktober kl. 9.45
Metroselskabets administration og værksted ligger på Metrovej 3. Her overvåges hele Metronettet og værkstederne hvor togene repareres og klargøres. Kom m
Oct
17:00
Bondebyen + dagens ret - 7/10- FØRST PÅ SEPTEMBER
Onsdag 9. oktober kl. 17.00
Det begyndte med Bondebyen og kirken for 800 år siden. I 1766 kom Kongevejen til og i 1863 kom jernbanen til Lyngby.
Byvandring hør om kirken, møllerne
Kulturens Venner
Kulturens Venner ApS
CVR: 29 42 33 69
Send en mail - hurtigt svar