Opret gratis profil nu
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder

Nyhed: Kulturkalender

 

Mariager

Mariager.dk - gode informationer om Mariager
Visit Mariagerfjord - turistinformation
Wikipedia - om Mariager
Seværdigheder - attraktioner - oplevelser 
Mariager - Marias by. I middelalderen lå her et kloster som tilbad Maria. Klosterkirken står endnu og pryder i bybilledet i Mariager sammen med brostensbelagte gader og bindingsværkshuse.

Mariager - Rosernes By, byder på brosten og bindingsværk og hensætter den besøgende til for længst svundne tider.
Mariager ligger i et af Danmarks smukkeste naturområder ved Mariager Fjord, der med en længde på 24 sømil (36 kilometer) er Danmarks længste egentlige fjord. Fjorden kaldes også "Svanernes Fjord", da den er et af de vigtigste tilholdssteder for Danmarks nationalfugl. Men mange andre fuglearter holder også til her.

Danmarks Saltcenter, hvor man kan prøve at flyde i Det Døde Hav og lave sit eget sydesalt i laboratoriet, som man gjorde det i Middelalderen. Ny Havnevej 6. Mariager
Saltcenteret

I Mariager og omegn finder man desuden Birgittinerklostret med Klosterkirken, der nu er sognekirke, samt velbevarede vandmøller, spændende landsbykirker, herregårde og små hyggelige fiskerlejer. Gravhøje og jættestuer fra oldtiden ligger overalt i landskabet. De mest imponerende er den 52 meter lange Langdysse ved Volstedlund og den kæmpemæssige Hohøj ved Mariager.

Veteranhjuldamperen Svanen sejler på Mariager Fjord, som er opdelt i tre ruter. Inderst i fjorden ligger Hobro med hyggelige gader, Lystfartøjsmuseum, oplevelsescenter "Gasmuseet", og fem km fra anløbsbroen kan man opleve Vikingeborgen "Fyrkat".
Fra Hobro passerer man Østerskoven med noget af Europas ældste egeskov og de fredede Bramslev Bakker med enebær og vildroser, hvor det er muligt at tage madkurven med i land.

I Mariager kan man stige om til Veteranjernbanen eller gå på opdagelse i Danmarks Saltcenter. Herefter passerer Svanen den gamle cementfabrik "Dania", som i dag er restaureret og indrettet med motel, arbejdende værksted og smedemuseum. Herefter veksler små hyggelige fiskelejer med strandenge med kvæg, der græsser i vandkanten. Yderst, hvor fjorden udvider sig, er der små øer og holme, hvor store fuglekolonier holder til. Her kan man også opleve sæler slikke solskin og se marsvin tumle sig langs skibssiden. Endestationen er Hadsund.

Mariager-Handest Veteranjernbane giver mulighed at opleve, hvordan man foretog en togrejse i årene 1910-1950, og prøve de lokomotiver og vogne, som blev benyttet.
Det er samtidig muligt at få en smuk naturoplevelse, da jernbanen gennemløber forholdsvis øde områder langs Mariager fjord.
Der er mulighed for at medbringe madkurv til spisning i toget eller i det fri, ligesom der er fortrinlige naturarealer til udendørs aktiviteter i umiddelbar tilknytning til jernbanen. Vil man have en helt speciel togtur, tilbyder jernbanen også et bredt spektrum af særtogsarrangementer.

Mariager kirke var oprindelig tilknyttet et Birgittinerkloster, der videreførtes efter reformationen som en slags forsørgelsesanstalt for adelens ugifte døtre frem til 1588, hvor man overlod klosterkirken til Mariager by som sognekirke. Mange adelsslægter har haft gravsteder i Mariager kirke, bl.a. Stygge Krumpen, som er gennedlagt i gulvfladerne. Stygge Krumpen var den sidste biskop i Børglum. Den sidste rest af klostret er i dag indrettet som dommerkontor og kan kun beses udefra.

Marias kloster: En rekonstruktion af klosteret og den oprindelige Mariager kirke findes på Mariager Museum, et lokalhistorisk museum der har til huse i en købmandsgaard fra 1700-tallet.
I middelalderen havde hver sin by flere klostre.
 
Artikler
Djursland - Jyllands næse
Hobro - vikngernes by
Randers - Gudenåbyen
Fyrkat - vikingeborgen

 
 
 

Nyhedsbrev
Din mailadresse her under:
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder

 


Kulturkalender
Aug
00:00
Kulturhavn i København
Kulturhavn 2019 fester havnen med hundredvis af kulturoplevelser i alle byens havne . Kom og vær med til festlige oplevelser.
Kulturhavn
Aug
00:00
Cookingfestival CPH
Copenhagen Cookingfestival finder sted 23.-30. august. Nyd bordets glæder og samvær med andre ved de mange arrangementer i København.
CPH Cookingfestival
Aug
17:00
Vandring + vin
Arkens museumsinspektør fortæller om sommerens udendørs udstilling KROPPENS ARENA. Nyd et glas vin med andre deltagere.
Arken Kunstmuseum
Aug
14:00
Christianshavn 400 år - fødselsdagstur 31/8
Lørdag 31. august kl. 14.00
Christianshavn blev grundlagt af Christian 4. i 1618 og det er nu 400 år siden. Christianshavn er aldrig brændt, så her finder vi oprindelige gader og huse.
Sep
17:00
Dragør - skipperbyen yderst på Amager -
Søndag 1. september kl. 17.00
Dragør er skipperbyen yderst på Amager med de kendte gulmalede skipperhuse med røde teglstenstage og stråtækte fiskerhuse..
Byvandring rundt på havnen og
Sep
00:00
Golden Days Festival
Golden Days Festival 1989 sætter fokus på "Året 1989", hvad skete der. Jo bl.a. Berlinmuren faldt og Europa blev ét igen. Klik på link og se det store program.
Golden Days Festival
Sep
10:00
Christianshavn 400 år - fødselsdagstur 14/9
Lørdag 14. september kl. 10.00
Christianshavn blev grundlagt af Christian 4. i 1618 og det er nu 400 år siden. Christianshavn er aldrig brændt, så her finder vi oprindelige gader og huse. En
Sep
17:00
Assistens Kirkegården - tusmørketur - 25/9
Onsdag 25. september kl. 17.00
Københavnerne har begravet deres døde på Assistens Kirkegården i 260 år og det er begravet flere hundrede kulturpersonligheder, som nu er kulturminder.
Oct
09:45
Metroens hovedkvarter - god oplevelse - 9/9
Onsdag 9. oktober kl. 9.45
Metroselskabets administration og værksted ligger på Metrovej 3. Her overvåges hele Metronettet og værkstederne hvor togene repareres og klargøres. Kom m
Oct
17:00
Bondebyen + dagens ret - 7/10- FØRST PÅ SEPTEMBER
Onsdag 9. oktober kl. 17.00
Det begyndte med Bondebyen og kirken for 800 år siden. I 1766 kom Kongevejen til og i 1863 kom jernbanen til Lyngby.
Byvandring hør om kirken, møllerne
Kulturens Venner
Kulturens Venner ApS
CVR: 29 42 33 69
Send en mail - hurtigt svar