Opret gratis profil nu
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder

Nyhed: Kulturkalender

 

Rønne

Visit Rønne
Rønneguiden: Kirker, gader og seværdigheder
Wikipedia - leksikon om Rønne
Bornholm.info 
367 ture i Bornholms natur - flot og fantastisk hjemmeside
Explore Bornholm - om Rønne
Bornholmernes historie - om Rønne
Seværdigheder - attraktioner - oplevelser 

Visit Rønne - turistinformation
De fleste kommer sejlende med færgen fra Ystad og den lægger til. Folk skynder sig af færgen og haster til privatbil og busser. Tag dig gerne tid til at oplev Rønne, den har faktisk meget at byde på.

Rønne er Bornholms administrations by. Det er her øens administration liggerm yderligere Bornholms Hospital,  gymnasium => nu Campus Bornholm, Bornholms Energi og Forsyning, svineslagteri Danish Crown, og avisen Bornholms Tidende.
I Rønne bor der ca. 15.000 indbyggere, som er en tredjedel af hele øens befolkning.
Rønne fB: Jo naturligvis har Rønne et foldboldhold. Hjemmeside 

Krydstogtskibene lægger nu også til i Rønne. Se mere på Rønne Havn.dk

Bornholmerure: Jo Bornholmerure blev produceret på Bornholm, men den sidste fabrikant er død i 2016. Så nu bliver der ikke mere fabrikeret ure på Bornholm. Du kan se udstillingen om Bornholmerure på Bornholms Museum.

Oplev Rønne
Skt. Nikolaj kirke ligger på bakken lige ovenfor havnen og som noget af det første man ser, når man kommer sejlende til Rønne. Nuværende udseende er fra en ombygning 1915-1918. En traditionel korskirke med et tårn mod vest.
Kirken er åben for besøg daglig fra kl. 9.00.
Kirkens hjemmeside 

Bornholms museum
Et spændende  museum med 4 forskellige udstillingssteder:
1) Kulturhistorisk Museum: Skt. Mortensgade 29. Oplev b,.a. den bornholmske arkæologi, Bornholm i krigstid, bornholmerure, en skolestue med legetøj og ikke mindst særudstillingerne
.
2) Hjorths Fabrik og Keramikmuseum: 150 år keramikmuseum, der stadig producerer stentøj efter de óprindelige principper. Aktiviteter, butik og have.
3) Melstedgård: Frilandsmuseum (med levende dyr) og aktivitetshus for Bornholms madkultur.
4) Erichsens Gård: Rønnes gamle købstadshus med have. Nyd gode pandekager bagt på brændekomfuret.

Bornholms Museum flytter til Gudhjem
Planerne om en flytning er langt fremme om, af Bornholms Museum bliver genbo til Bornholms Kunstmuseum - nord for Gudhjem.
Museets nuværende bygninger i Skt. Mortensgade er for nedslidte og ikke bevaringsværdige. Bygningerne er det gamle regionshospital, opført 1921-23. Det er planen at bygningen rives ned.
Læs mere på Bornholm.nu 

Bindingsværkshuse
I Rønne findes landets største bevarede og samlede bebyggelse af bindingsværkshuse fra 1700- og 1800-tallet. Trods voldsomme russiske bombardementer af byen i 1945 er det lykkedes at bevare den stokroseidyl, som kendetegner de brostensbelagte gader i den gamle del af byen.

Bornholms Forsvarsmuseum - handler om forsvars og militærhistorie. Museet findes i Kastellet og bygningerne omkring det. En af de spændende udstillinger omhandler Bornholms besættelse, først af Nazi Tyskland og efterfølgende sovjetisk besættelse.
Læs videre på Wikipedia  og museets hjemmeside.

Kastellet var en del af byens befæstning - opført 1688-89. Læs videre på Wikipedia.

Karnaphuset - er et fredet bindingsværkshus i Østergade 2. Huset var en oprindelig del af Karnapgården. Huset er fra ca. 1753. Læs videre på Wikipedia.

Rønne Teater
I Rønne ligger Danmarks ældste provinsteater, som stadig er i brug - teateret ligger i et bindingsværkshus og blev opført i 1824.

Gallerier er som et minimuseum med spændende maleri og skulptur som udstilles. Gallerier udstiller for de mange  dygtige kunsthåndværkere som fremstiller fantatisk flotte værker.
 Galleri Kaas - Galleri Rasch - Galleri Arnagergaard - Poul Pava Collection - Orient Rugs Nordic - Galleri Asti - Keramiker Eva Brandt - Tøjdesign Bente Hammer -


Rønne web
Tripadvisor Rønne
Rønne Havn
Rønne Regionskommune
Rønneby - Rønnes handelsstandsforening
Bornholmslinien - Rønne - Ystad linien
Rønne Roklub - ud med årene

Rønne Svømmehal - ud i bølgen blå


 
Rønne historie

Rønnes tidlige historie
Omkring år 1000 regnes der med at være bygget en snes huse i en klynge omkring havnen og den nuværende kirkeplads. Først i 1200-tallet er der historiske kilder og arkæologiske vid­nesbyrd om byen. I slutningen af 1200-tallet opfør­tes et lille kapel viet de søfarendes helgen Sct. Nicolaus på det sted, hvor Rønne kirke nu ligger, og i 1327 fik byen købstadsrettigheder. Det var kongen, der gav købstaden privilegier, men byen havde indtil omkring 1300 på skift været underlagt forskellige herrer: kongen, ærkebiskoppen i Lund og nordtyske fyrster. Især tyskerne var interesserede i Bornholm på grund af øens placering ved den vigtige vest-østlige handelsvej i Østersøen, hvor Rønne var en bekvem mellemstation. Købmænd fra hansebyen Greifswald havde omkring 1400 en handelsstation i byen. Samtidig blev Bornholm underlagt ærkebiskoppen, der var herre over øen til 1522. Rønne tog til i udstrækning og indbyggertal. Med byens større betydning blev handelsbyerne ved Øster­søen stadig mere interesseret i at få fodfæste på Bornholm. I fredstid betød denne interesse handel og omsætning, i krigstid plyndring og brandskatning.

I 1525 blev hele Bornholm overgivet til Lübeckerne som pant, fordi kongen ikke kunne betale de penge, han skyldte dem. I 1576 vendte Rønne og Bornholm tilbage til den danske trone. I 1658 blev Bornholm underlagt svenskerne, men i Rønne skød man den svenske kommandant og tog de svenske styrker til fange, så Bornholm kunne vende tilbage til Danmark.

Artikler
Aakirkeby - Bornholms ældste by
Allinge-Sandvig - tvillingebyerne
Bornholm - Østersøens perle
Gudhjem - Bornholms perle
Hasle - byen med silderøgerier
Nexø - mellem hav og prægtig natur
Svaneke - den mest fortryllende by

 


   

Nyhedsbrev
Din mailadresse her under:
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder

 


Kulturkalender
Sep
17:00
Christianshavn 400 år - fødselsdagstur 18/9
Onsdag 18. september kl. 17.00
Christianshavn blev grundlagt af Christian 4. i 1618 og det er nu 400 år siden. Christianshavn er aldrig brændt, så her finder vi oprindelige gader og huse. En b
Sep
17:00
Assistens Kirkegården - tusmørketur - 23/9
Mandag 23. september kl. 17.00
Københavnerne har begravet deres døde på Assistens Kirkegården i 260 år og det er begravet flere hundrede kulturpersonligheder, som nu er kulturminder.
Oct
09:45
Metroens hovedkvarter - god oplevelse - 9/9
Onsdag 9. oktober kl. 9.45
Metroselskabets administration og værksted ligger på Metrovej 3. Her overvåges hele Metronettet og værkstederne hvor togene repareres og klargøres. Kom m
Oct
11:00
Byvandring - pr. Metro - 13/10
Søndag 13. oktober kl. 11.00
Vi indvier den nye Metro - med en byrundtur med Metroen. Vi stopper ved stationer undervejs, går op på pladsen ovenfor og hører om København, netop der hv
Oct
17:00
Assistens Kirkegården - spændende - 13/10
Søndag 13. oktober kl. 17.00
Københavnerne har begravet deres døde på Assistens Kirkegården i 260 år og det er begravet flere hundrede kulturpersonligheder, som nu er kulturminder.<
Oct
11:00
Christianshavn - god oplevelse - 14/10
Mandag 14. oktober kl. 11.00
Christianshavn blev grundlagt af Christian 4. i 1618 og det er nu 400 år siden. Christianshavn er aldrig brændt, så her finder vi oprindelige gader og huse
Oct
12:00
Bank & Sparekassemuseet - 23/10
Onsdag 23. oktober kl. 12.00
Besøg Bank & Sparekassemuseuet på Christianshavn, som er et kik ind i 1800-tallets bankvæsen. Se Privatbankens første direktør C.F. Tietgens kontor.
Med ori
Nov
00:00
Kulturguiden
Kulturguiden - hvad der sker i København. Jazz - film - kunst - cooking - Pridefestival og meget mere. Klik og læs mere.
Kulturens Venner
Dec
00:00
Oplev Odense
Odense - her sker altid noget. Festivaller, udstillinger, teater, koncerter og meget mere. Tag en weekend i Odense.
Kultur Odense
Kulturens Venner ApS
CVR: 29 42 33 69
Send en mail - hurtigt svar