Opret gratis profil nu
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder

Nyhed: Kulturkalender

 

Silkeborg

Seværdigheder - attraktioner - oplevelser 

Silkeborg ligger midt i et naturskønt område, ofte bruges navnet Søhøjlandet i turistbrochurer.
Silkeborg byder på mange muligheder for ferie, både for den kulturinteresserede og den aktive i naturen. Byen har f.eks. Silkeborg Kunstmuseum med Asger Jorns hovedværker og Silkeborg Museum med Tollundmanden. Desuden er området kendt for sine mange kunsthåndværkere og gallerier. I sommermånederne afholdes der jazzfestival i Silkeborg, og naturen byder på store skove og cykelruter.

Historie
Fra oldtiden kendes mange gravhøje, primært fra sten- og broncealderen. Disse fund bevidner menneskers aktivitet i området. Fra denne periode kendes Tollundmanden, et velbevaret lig fundet i en mose.
Tilbage i middelalderen lå her kun en bispeborg og et kongeslot. I de følgende århundreder udnyttede man vandkraften til småindustrier. I 1800-tallet kom fabrikant Drewsen til byen og grundlagde sin papirfabrik. Mange arbejdere flyttede til, og Silkeborg voksede op. Silkeborg blev købstad ret sent, nemlig først år 1900. Af samme grund er husene i Silkeborg fra 1900-tallet, hvilket giver et ensartet præg, når man går gennem byen.


Søhøjlandet
Med sine 147 meter er Himmelbjerget det tredje højeste punkt i Danmark og kan ses langvejs fra, både til lands og fra vands. Turen dertil kan gøres i bil, på cykel eller til fods, men man kan også tage turen dertil ad Silkeborgsøerne med Danmarks ældste kulfyrede hjuldamper i drift, Hjejlen. En uforglemmelig tur med naturscenerier, der kun findes i Søhøjlandet.
Fra Himmelbjerget er der en enestående udsigt over Julsø og de omkringliggende skove og naturområder. Silkeborgsøerne, Himmelbjergsøerne, er fællesbetegnelsen for en række søer sammenkædet af Gudenåen i det naturskønne område mellem Silkeborg og Ry. Af andre naturperler skal især fremhæves: Pramdragerstien, Almindsø, Sindbjerg og Stoubjerg, Arnakkekilden, Aunsø, Gjern Bakker, Slåensø og Vrads Sande.
Den storslåede natur omkring Silkeborg er unik i Danmark, og giver lyst til mange oplevelser. Her finder man Danmarks største sammenhængende skovområde, som indbyder til smukke vandreture. Byens beliggenhed ved Gudenåen, Danmarks eneste rigtige flod, lokker med kanoture samt cykel- og vandreture. Enestående oplevelser, hvor man kommer tæt på naturen, langt fra alfarvej.
Kombinationen af store skove og sindrige vandsystemer med søer og åer i et kuperet landskab gør egnen til noget helt specielt og særegent.

Riverboat Jazz Festival finder sted på gaderne, torvene og på søerne i og omkring Silkeborg. Hvert år gæster 40.000-45.000 mennesker festivalen for at nyde musikken, de smukke omgivelser, den hyggelige atmosfære og det gode humør. Festivalen varer fire dage - altid den første weekend i skolernes sommerferie. Her fyldes byen med jazzmusik i mange varianter: New Orleans, Dixieland, swing, street parade, gospel, big band og jam sessions. Efterhånden er der også kommet nyere jazz til.
Læs mere på festivalens hjemmeside.

Silkeborg Museum blev grundlagt i 1904 som lokalmuseum og er siden 1951 indrettet i Hovedgaarden, byens ældste hus fra 1767. Museets samlinger belyser byens og egnens historie og rækker fra forhistorisk tid til 1900-tallet. Dyk ned i historien og mød Tollundmanden, der med sine knap 2400 år på bagen, er verdens ældste og bedst bevarede moselig. Fra nogenlunde samme periode stammer også Elllingkvinden, der lige som sin berømte mosefundsfælle er blevet hængt og derefter lagt i mosen, formentlig som et gudeoffer.
Læs mere på museets hjemmeside

Silkeborg Kunstmuseum er beliggende i en park ned til Gudenåen. I årene 1953-1973 skænkede den danske kunstner Asger Jorn ca. 5.000 kunstværker til museet, hvor mere end 150 udenlandske og danske kunstnere er repræsenteret. Til samlingen hører Asger Jorns maleri Stalingrad, som er med i Kulturministeriets kanon for billedkunst.
Læs mere på Silkeborg Kunstmuseums hjemmeside.

Information
 

 
 

 

 

Nyhedsbrev
Din mailadresse her under:
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder

 


Kulturkalender
Aug
17:00
Vandring + vin
Arkens museumsinspektør fortæller om sommerens udendørs udstilling KROPPENS ARENA. Nyd et glas vin med andre deltagere.
Arken Kunstmuseum
Aug
14:00
Christianshavn 400 år - fødselsdagstur 31/8
Lørdag 31. august kl. 14.00
Christianshavn blev grundlagt af Christian 4. i 1618 og det er nu 400 år siden. Christianshavn er aldrig brændt, så her finder vi oprindelige gader og huse.
Sep
17:00
Dragør - skipperbyen yderst på Amager -
Søndag 1. september kl. 17.00
Dragør er skipperbyen yderst på Amager med de kendte gulmalede skipperhuse med røde teglstenstage og stråtækte fiskerhuse..
Byvandring rundt på havnen og
Sep
00:00
Golden Days Festival
Golden Days Festival 1989 sætter fokus på "Året 1989", hvad skete der. Jo bl.a. Berlinmuren faldt og Europa blev ét igen. Klik på link og se det store program.
Golden Days Festival
Sep
17:00
Christianshavn 400 år - fødselsdagstur 18/9
Onsdag 18. september kl. 17.00
Christianshavn blev grundlagt af Christian 4. i 1618 og det er nu 400 år siden. Christianshavn er aldrig brændt, så her finder vi oprindelige gader og huse. En b
Sep
17:00
Assistens Kirkegården - tusmørketur - 25/9
Onsdag 25. september kl. 17.00
Københavnerne har begravet deres døde på Assistens Kirkegården i 260 år og det er begravet flere hundrede kulturpersonligheder, som nu er kulturminder.
Oct
09:45
Metroens hovedkvarter - god oplevelse - 9/9
Onsdag 9. oktober kl. 9.45
Metroselskabets administration og værksted ligger på Metrovej 3. Her overvåges hele Metronettet og værkstederne hvor togene repareres og klargøres. Kom m
Oct
17:00
Bondebyen + dagens ret - 7/10- FØRST PÅ SEPTEMBER
Onsdag 9. oktober kl. 17.00
Det begyndte med Bondebyen og kirken for 800 år siden. I 1766 kom Kongevejen til og i 1863 kom jernbanen til Lyngby.
Byvandring hør om kirken, møllerne
Kulturens Venner
Oct
11:00
Byvandring - pr. Metro - 13/10
Søndag 13. oktober kl. 11.00
Vi indvier den nye Metro - med en byrundtur med Metroen. Vi stopper ved stationer undervejs, går op på pladsen ovenfor og hører om København, netop der hv
Oct
12:00
Bank & Sparekassemuseet - 23/10
Onsdag 23. oktober kl. 12.00
Besøg Bank & Sparekassemuseuet på Christianshavn, som er et kik ind i 1800-tallets bankvæsen. Se Privatbankens første direktør C.F. Tietgens kontor.
Med ori
Kulturens Venner ApS
CVR: 29 42 33 69
Send en mail - hurtigt svar