Opret gratis profil nu
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder


 
Kulturkalender
Kulturens Venner ApS
Off. reg. CVR 29 42 33 69
Om Kulturens Venner
Private grupper
Send en mail. Hurtigt svar. 

KØS
Museum for kunst i det offentlige rum

 
KØS - museum for kunst i det offentlige rum
Nørregade 29
4600 Køge
76 29 23 70
Hjemmeside   Googlemap
I hjertet af Nørregade i Køge - ligger et spændende kunstmuseum som adskiller sig fra andre lignende museer.
KØS
KØS er Danmarks og et af verdens eneste museer for kunst i det offentlige rum. Museet beskæftiger sig i udstillinger, forskning og formidling med de helt særlige udfordringer og muligheder, som kunsten møder i det offentlige rum, og fortæller fascinerende kunsthistorie, der knytter sig til dette virkefelt for kunsten – fra konge og kirke til nutidens velfærdssamfund, hvor kunsten bl.a. integreres på offentlige institutioner og som motor for byudvikling. Samtidig udviser kunstnerne stor interesse for feltet – f.eks. er fænomenet street art et udtryk for en anti-institutionel kunstform, der både er kritisk og folkelig på samme tid, og som udfolder sig i det offentlige rum, hvor mange af samtidskunstens mest fascinerende kunstnere arbejder.

Museets enestående samling består af 18.000 fantastiske skitser, modeller og forløb af forarbejder til kunst i det offentlige rum, som vidner om de spændende og udfordrende processer, der knytter sig til at skabe kunst i den sammenhæng – fra Edvard Eriksens originale gipsmodel til Den Lille Havfrue i 1:1, Poul Gernes’ udsmykning af en hemmelig regeringsbunker, Katrine Ærtebjergs skitser til Frederik den 8.’s Palæ på Amalienborg og modellen til Elmgreen & Dragsets omdiskuterede havdreng Han til havnefronten i Helsingør.

 

Bjørn Nørgaards kæmpe kartoner til gobelinerne om Danmarkshistorien havde afsluttet deres oprindelige funktion. De havde været anvendt som skitser for væverne i Frankrig og skulle nu klargøres til deres fremtidige bolig på KØS - Museum for Kunst i det offentlige rum.

Gobelinerne om Danmarkshistorien var en gave til Dronning Margrethe II´s 60 års fødselsdag. De ialt 17 gobeliner blev ophængt på Christiansborg Slot d. 16 april 2000. Til frembringelse af gobelinerne havde Bjørn Nørgaard udarbejdet et enormt skitsemateriale, heriblandt de store kartoner, der blev doneret til KØS.


 
Læs mere om KØS
Nysgerrig efter at læse mere - så klik videre nedenfor
Kunsten.nu
Realdania.dk - støttet en større renovering og ombygning.
Copenhagen Card - kom gratis ind på KØS
Store Danske Encyklopædi
Visit Copenhagen
Kunstkonserveringen - Dronningens gobeliner udstilles på KØS
Køge Billedskole - underviser bl.a. på KØS


9 =>
=>5
 
 
 
 
  Foto: Wikipedia og KØS - copyright

 

 

Nyhedsbrev
Din mailadresse her under:
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder

 


Kulturkalender
Kulturens Venner ApS
CVR: 29 42 33 69
Send en mail - hurtigt svar