Opret gratis profil nu
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder

Forsiden - begynd her

Kulturweekend
Spørgsmål: Kontakt os og få hurtig svar
Helsingør

Helsingør.dk  - kommunens website
Visit Helsingør - turistinformation
Wikipedia - Helsingør
Helsingør Leksikon - spændende læsning


Seværdigheder - attraktioner - oplevelser

Helsingør er en af Danmarks smukkeste og historiske byer. Værftet lukkede og frem voksede Kulturværftet med teater, musik og cafe. Og Museet for Søfart teget af BIG - Bjarke Ingels Group - gik under jorden og blev placeret i den gamle tørdok.
Skulpturen HAN sidder flot på molen og Kronborg Slot ses i sin helhed.

Historien opleves i middelalderbyen med Stengade, Torvet, Skt. Annagade, Brostræde og andre gader.
Der er ikke langt mellem de historiske bygninger Helsingør Rådhus, Skt. Olai Kirke, Skt. Mariæ Kirke og Kloster, og andre bygninger. 

Kong Erik af Pommern indførte Øresundstolden og byggede en forsvarsborg.  Alle passerende skibe lagde til, kaptajnerne betalte den forhadte Øresundstold og der blev handlet til den videre rejse.
Siden kom Kronborg Slot til og Sheakespeare skrev sin historie om Hamlet. Helsingør blev en rig  og kendt by op gennem middelalderen.
Øresundstolden gav de danske konger indtægter til at opføre slottene Rosenborg, Frederiksborg og Kronborg.
 den videre færd.
Nu lægger de store krydstogtskibe til i Helsingør og byen er nu ved at anlægge en ny krydtogtskaj. I 2022 forventes 20 anløb om året.

Helsingør Turistbureau byder velkommen.
Bureauet og Visit Nordsjælland har til huse i Kulturværftet.
Adresse Allegade 2 - Googlemap
.

Top 10 seværdigheder
Helsingør Bymuseum 
Helsingør Domkirke
Kronborg Slot
Montebelloobservatoriet
Museet for Søfart
Skibsklarergården
Værftsmuseet

Helsingør Loppetorv - i Værftet hal 14.
Helsingør Loppemarked - hver lørdag kl. 10 - 15 i sommerhalvåret - Simon Spies Plads og Stengade.

Udenfor Helsingør
Louisiana Kunstmuseum - i Humlebæk 20 km. syd for Helsingør.
Ringovnen Nivaagaard 
Rudolp Tegners Museum
Flynderupgaard


Kulturværftet
Engang var Helsingør Skibsværft omdrejnings punktet for byens økonomi, arbejdspladser og handel. Værftet blev nedlagt og nu hedder det Kulturværftet.
Kulturværft er et dynamisk kulturhus med koncerter, teater, kulturoplevelser, hovedbibliotek, m.m.

Værftsmuseet - også i Kulturværftet - omhandler tiden hvor byens skibsværft byggede skibe og arbejderklassen voksede frem. Værftet sikrede tusinder af familier deres levebrød og skattekroner til byen.
Værftsmuseet fortæller om arbejdspladsen og værftsbyen gennem 100 år og sikrer mindet og erindringen om den tid, da Helsingør var industriby og selvforsynende med arbejdspladser
.  

Museet for Søfart - fortæller historien om Danmark, som søfartsnation.
Museet er indrettet i en tidligere tørdok foran slottet og Handels og Søfartsmuseet på Kronborg flyttede hertil i 2013.
Museet for Søfart er tegnet af arkitektfirma BIG - Bjarke Ingels Group.
 
HAN - en bror til Den lille havfrue i København har fået en bror Merman, som sidder yderst på en af havnemolerne og omgivet af skrigende måger, turister og færger.

Byvandring i Helsingør
Vi begynder ved Stationspladsen og den flotte Jernbanestation opført i 1891 i den kendte Rosenborg stil. Der er 3 jernbaner til henholdvis København, Hillerød og Nordbanen til Gilleleje.
På højre side af stationen ligger Jernbanegade og den gamle Toldkammer bygning.
På Havnepladsen ses den flotte Sveasøjle og for enden af Strandgade ligger Skibsklarergården.
Fra Strandgade fører 2 stræder: Bramstræde og Brostræde til Stengade.
Gå gennem smalle Brostræde og prøv gerne den populære Brostræde Is. Der er sikkert en lille kø foran butikken, men det er værd at vente i køen for at smage den gode is og hjemmelavede vafler.
Stengade har sin oprindelse tilbage til middelalderen. I Stengade ses det flotte Helsingør Rådhus i røde mursten.
På Axeltorv står skulpturen af Erik af Pommern og skuer ud over den by han grundlagde for 500 år siden.
Engang var her livlig handel med kød, fisk, grønsager, dyr og meget andet. I nutiden er pladsen præget af butikker og restauranter med udeservering.
Sankt Olai Kirke er byens domkirke, den ligger i den nordlige ende af Stengade. 

Gallerier - kunsthåndværk
Nordsjælland er et mekka for kunstelskere - art lovers. Rundt om i Nordsjælland arbejder kunsthåndværkerne og gallerier udstiller glas, maleri, skulptur, smykker, foto, beklædning og grafisk design.
Kronborggallerierne ligger i de historiske garnisonsbygninger som omgiver Kronborg Slot. Læg gerne vejen forbi de flotte gallerier og dygtige kunsthåndværkere
Se liste gallerier i Nordsjælland
Kronborggallerierne


Kirker og klostre
I 1400-tallet var Helsingør et åndeligt centrum, da der blev grundlagt tre klostre, af ordnerne franciskaner, dominikaner og karmeliter.

Sankt Olai Kirke blev i 1961 Helsingør Stifts domkirke. Den rummer rester af en teglstensbygning fra 1200-tallet, men står efter to store udvidelser i perioden 1400-1521 som en treskibet basilika med flere samtidige tilbygninger, bl.a. lensmand på Krogen Johan Oxes anseelige Trefoldighedskapel fra ca. 1480. Tårnspiret, "Helsingørs Jomfru", fra 1615 blæste ned i 1737 og nyopførtes i 1898. Kirken er usædvanlig rig på inventar og gravminder: to husaltertavler, skænket af Birgitte Gøye og Herluf Trolle, en prædikestol, skåret af Jaspar Matiessen 1567, med himmel fra 1624, og en altertavle i bruskbarok fra ca. 1664 af Lorentz Jørgensen. Korgitteret i bruskbarok er fra 1652-53, messingdøbefonten (skænket 1579) står i et overdådigt udsmykket fontelukke fra 1655-56.
Skt. Olai Kirke - hjemmeside
Wikipedia - om Skt. Olai Kirke

Sankt Mariæ Kirke er opført som en del af et karmeliterkloster, stiftet af Erik 7. af Pommern 1430. Det treskibede langhus i tegl med fornemme blændingsgavle rummer stærkt restaurerede kalkmalerier fra ca. 1480-90, en anseelig altertavle i stenmalet træ fra 1637 samt en kongestol og et rokokopulpitur fra hhv. 1600-tallets og 1700-tallets midte. Det fornemme barokorgel, som Diderich Buxtehude spillede på 1660-68, er restaureret og delvis rekonstrueret 1995-97. En altertavle med portrætter af Christian 2. og dronning Elisabeth befinder sig ligesom en emaljeret kalk og disk nu på Nationalmuseet.
Skt. Mariæ Kirke hjemmeside
Helsingør Leksikon - om Skt. Mariæ Kirke

Utzons arkitektur i Helsingør
Arkitekt Jørn Utzon er mest kendt for Operahuset i Sydney, men har mange flere prisbelønnede værker (bygninger) fra tegnebrædtet.
Hammershøi Hus - i centrum af Helsingør - er blevet fredet. Jyllands Posten
Romerhusene - klyngehuse - tegnet af Utzon 1957-61. Ejerforeningens hjemmeside
LO Skolen - hotel, uddannelses og konference center. LO kolens hjemmeside

Marienlyst Slot - er en lille arkitektonisk perle umiddelbart nord for Helsingør.
Den miderste del, midtrisalitten, er opført i 1588 af Frederik 2. og som bygningen står i dag er den opført i årene 1759-63 af den franske arkitekt, Nicolas-Henri Jardin.
Bygningen blev som den første herhjemme skabt i den helt nye klassicistiske stil, Louis Seize stilen, som først lige var begyndt at komme på mode i Frankrig.
Datidens kongelige brugte Marienlyst Slot som et lyst- og jagtslot, og det har fået navn efter Frederik 5.'s anden dronning, Juliane Marie.
Marienlyst Slot slot og park ejes af Helsingør Kommune og det bruges til udstillinger og events..
Helsingør Leksikon - om Marienlust Slot

Danmarks Tekniske Museum - er et eldorado for børn og voksne.
Her får man en viden om teknik og mekanik og få svar på spørgsmål.
Her kan du opleve tog, cykler, motorcykler, biler, tog og flyvemaskiner.
Museet er nu samlet på en adresse sammen med Danmarks Flyvemuseum og Trafikmuseet i 8.000 m² store haller i det sydlige Helsingør.
I år 2021 flytter Teknisk museum til det nedlagte Svanemølleværk i det nordlige København.
Helsingør Leksikon - om Teknisk Museum

Kronborg Slot - ligger prægtigt mellem Øresund og Helsingør by.
Slottet tiltrækker hvert år tusinder afturister, som kommer kørende til i busser.
Historisk: Kong Erik af Pommerne indførte Øresundstolden og byggede forsvarsborgen i 1427.
Det senmiddelalderlige borganlæg bestod af en ringmur og enkelte stenhuse langs indersiden. Ringmuren er endnu til dels bevaret i det nuværende slots ydermure.
I årene 1574-76 lod Frederik 2. nye fæstningsværker opføre uden om ringmuren. Kongen påbegyndte også en stor ombygning af borgen, som ved færdiggørelsen i 1585 var forvandlet til et prægtigt slot med tårne og spir i nederlandsk renæssancestil. 
Indvendig lod Frederik 2. slottet pragtfuldt udstyre, bl.a. med Nordeuropas største dansesal, hvortil der blev vævet 40 billedtæpper efter forlæg af Hans Knieper med fremstillinger af 100 danske konger, de såkaldte Kronborgtapeter; Heraf er 14 tapeter bevaret og de syv ophængt på Kronborg.
I sydfløjens stueetage indrettedes en slotskirke, hvis oprindelige inventar til dels er bevaret, mens de øvrige pragtinteriører fra Frederik 2.'s tid gik tabt ved en brand i 1629.
Christian 4. lod slottet istandsætte ved Hans van Steenwinckel d.y. og nyindrettede flere sale.
I årene 1785-1923 blev slottet anvendt som kaserne og 1926-34 blev det gennemgribende restaureret.
1583-85 blev den nordvestre bastion bl.a. udbygget med underjordiske kasematter.
Efter svenskernes bombardement og indtagelse af Kronborg 1658-59 udbyggedes fæstningen med Kronværket, hvis bastioner er bygget over et grundrids som en tretakket krone. 
Shakespeare: Federik 2.'s pragtfulde slot blev vidt berømt i Europa og nåede også Shakespeare, som lod Kronborg danne ramme om de tragiske begivenheder i skuespillet Hamlet. Shakespeare har aldrig selv været i Helsingør.
Hvert år opføres Hamlet på den store scene foran slottet.
Holger Danske: Sagnfiguren Holger Danskes navn er ligeledes knyttet til stedet; i kasematterne står en skulptur af den sovende nationalhelt, udført 1907 af billedhuggeren H.P. Pedersen-Dan. 
Historien om den danske sagnfigurer stammer i virkeligheden måske Ardennerne.
Kongelige Slotte - om Kronborg
Wikipedia - om Kronborg

Nivaagaard Teglværks Ringovn 
Historisk teglværk fra 1870 der hørte under herregården Nivaagaard.
Den fredede teglværk fungerer nu som museum.
Teglværksvej 23. Nivaa.
Wikipedia - læs mere her

Helsingør web oplevelser
Tripadvisor - seværdigheder i Helsingør
Danmarkshistorien - om Helsingør
Store Danske Encyklopædi - om Helsingør 
Bo Bedre - seværdigheder i Helsingør

Historie
Helsingør er en af Danmarks betydeligste byer siden middelalderen, den nævnes første gang som købstad 1231 i Kong Valdemars Jordebog.
Mens Halland, Skåne og Blekinge tilhørte Danmark, lå Helsingør centralt på det sted, hvor overfarten til Skåne var kortest.
Passerende handelsskibe provianterede, fiskeriet var i vækst, og med overfarten til Skåne var Helsingør en by med vækst. I 1426 fik Helsingør nye vægtige købstadsprivilegier, og Erik 7. af Pommern befalede, at omkringboende borgerne skulle flytte til byen. Omkring Sankt Olai Kirke og borgen voksede den nye by Helsingør frem. Byens gadeplan var regelmæssigt anlagt, som på et skakbræt. Foruden mange handelsgårde omfattede byplanen også tre klostre.
Byens storhedstid begyndte i 1429, da Erik af Pommern indførte en Øresundstold, som blev opkrævet af skibe, der sejlede gennem sundet. Samtidig provianterede skibene, og det gav et rigt handelsliv.

Tolden pålagde alle skibe, der sejlede igennem Øresund, at betale en afgift til kongen. Magtmidlet bag opkrævningen blev den nyopførte borg, Krogen, der efter en ombygning i 1577 skiftede navn til Kronborg. Som en direkte følge af klareringen af Øresund opstod en omfattende sundhandel, der blev en givtig, men også udsat velstandskilde for Helsingørs borgere. Tilbageslag ramte Helsingør hårdt, når sundtrafikken aftog i krigstid, eller når byen pga. de mange fremmede hærgedes af epidemier som i 1710-11, da en tredjedel af byens indbyggere blev ofre for pesten.

Øresundstolden fik mange udenlandske borgere til at slå sig ned i byen, og man levede i gode kår i den livfulde og til tider temmelig fordomsfrie by. En del kunne tyde på, at Helsingør var lidt hurtigere til at tilegne sig nye strømninger end andre byer, hvilket bl.a. afspejler sig i den velbevarede bygningskultur.
Med ophævelsen af Øresundstolden i 1857 var grundlaget for al klareringsvirksomhed med et slag borte, men det betød ikke, at det forretningsliv, der stod i forbindelse med den, også blev fjernet. I de følgende år kom der fortsat mange skibe til byen for at proviantere, og Helsingør fastholdt længe sin position som ordrehavn for de baltiske lande. Men det gik alligevel uafvendeligt tilbage for byen pga. overgangen fra sejlskibe til dampskibe, som via deres størrelse og uafhængighed af vejrliget ikke havde et reelt behov for at ankre op ved Helsingør.
Først med anlæggelsen af Helsingør Jernskibs- og Maskinbyggeri i 1882 blev den stagnation, der havde ramt byen, vendt til fornyet fremgang og udvikling, der var underlagt den internationale skibsfart og de vekslende konjunkturer inden for verdenshandelen. Direkte som indirekte har byens liv, økonomisk, socialt og kulturelt, i meget høj grad været præget af værftet, hvis nybygningsafdeling lukkede i 1983.
Helsingør blev med indsættelsen af jernbanefærger på Helsingør-Helsingborg-overfarten i 1892 og åbningen af Kystbanen på ny et betydningsfuldt led i Danmarks infrastruktur.


Andre skønne byer i Nordsjælland
Frederiksværk
Hundested
Hillerød -
Frederikssund
Allerød
heart 

 

 

 

Nyhedsbrev
Angiv din mailadresse her under og glæd dig til invitationer, gode tilbud samt nyheder
 


Kulturkalender
Jul
11:00
Vestre Kirkegård - nyere Danmarkshistorie - 14/7
Tirsdag 14. juli kl. 11.00
Vestre Kirkegård blev anlagt i 1870, den er Danmarks største kirkegård. Her hviler markante personligheder indenfor filosofi, kunst, musik og politikere. Særlig seværdig er 'DET RØDE HAV' hvor socialdemokratiske statsmænd hviler.
Skøn rundtur på
Jul
17:00
Assistens Kirkegården - kulturpersonliheder - 14/7
Tirsdag 14. juli kl. 17.00
Københavnerne har begravet deres døde på Assistens Kirkegården i 260 år og det er begravet flere hundrede kulturpersonligheder, som nu er kulturminder.
Vi besøger ca. 25 gravsteder og hører gribende fortællinger om de kendte kulturpersoner og der
Jul
10:45
Bakken omvisning - frokost 15/7
Onsdag 15. juli kl. 10.45
Historisk rundvisning på Bakken med teltholder Jørn Sigurdsson som guide, går vi rundt på Bakken og lytter til hans spændende historier og sjove anekdoter om den gamle forlystelsespark. Bliv overrasket.
Derefter dansk frokostbuffet + drikke på Restaur
Jul
11:00
Dragør - skipperbyen yderst på Amager - 19/7
Søndag 19. juli kl. 11.00
Dragør er skipperbyen yderst på Amager. Byen blev rig på saltede fisk og sejlskibe på verdenshavene. Herved opstod Dragør historiske bydel med de gulkalkede huse og brostensbelagt gader. Hør om de mange traditioner og den særprægede historie Tur genne
Jul
17:00
Nordhavn - ny bæredygtig bydel - 22/7
Onsdag 22. juli kl. 17.00
Nordhavn er en af Nordeuropas mest bæredygtige byudviklingsprojekter. Industrien er væk og en moderne og utraditionel ny bydel er vokset frem. Kendte arkitekter har her sat deres aftryk med moderne byggeri. Kom med på en spændende tur - oplev Københavns ny
Jul
11:00
Christianshavn - bag facaden - 23/7
Torsdag 23. juli kl. 11.00
Christianshavn blev grundlagt af Christian 4. i 1618 og det er nu 400 år siden. Bydelen er aldrig brændt, så her finder vi oprindelige gader og huse. En byvandring om Christianshavn gennem 400 år. Spændende tur langs havnen, kanaler, historiske huse og meg
Jul
16:00
Havnens nye broer - frisk tur - 29/7
Onsdag 29. juli kl. 16.00
Gåtur ( 3 km.) langs havnen og oplev havnens nye broer: Inderhavnsbroen, videre gennem Christianshavn, Cirkelbroen og den nye Lille Langebro..
Undervejs hører du om havnens bygninger, Christianshavn, historie og sjove anekdoter.
Corona: Max.
Aug
11:00
ssistens Kirkegården - kulturpersonligeder -
Onsdag 5. august kl. 11.00
Københavnerne har begravet deres døde på Assistens Kirkegården i 260 år og det er begravet flere hundrede kulturpersonligheder, som nu er kulturminder.
Vi besøger ca. 25 gravsteder og hører gribende fortællinger om de kendte kulturpersoner og der
Aug
11:00
Latinerkvarteret - middelalder - 6/8
Torsdag 6. august kl. 11.00
Latinerkvarteret er byens ældste kvarterer med rødder tilbage til middelalder, her ligger Universitet, Domkirken, Fiolstræde m.v. Fra Rådhuspladsen ad Vestergade, Nørregade og Krystalgade til Rundetårn. Hør om studenter, universitet, besøg i Domkirken
Aug
17:00
Voldparkerne - Københavns befæstning - 10/8
Mandag 10. august kl. 17.00
Voldparkerne var Københavns befæstning indtil 1850, som derefter blev en grøn oase - - omkring middelalderbyen. Det er bl.a. Ørstedsparken, Botanisk Have og Østre Anlæg. Hør om de nuværende parker, fæstningsanlæg og de nuværende parker.
I 1800
Aug
10:45
Carlsbergbyen + frokost - 12/8
b>Onsdag 12. august kl. 10.45
Sommertilbud
Carlsberg bryggeriet blev grundlagt i 1847 og så begyndte et eventyr om ølbrygning og 2 generationer af bryggerfamilien Jacobsen med venskab og fjendskab.
Carlsbergbyen er en
Aug
11:00
Københavns Rådhus - kom indenfor - 12/8
Onsdag 12. august kl. 11.00
Københavns Rådhus fra 1905 og en arkitektonisk flot bygning at opleve. Arkitekten Martin Nyrup har også tænkt på finurlige dekorationer og udsmykninger, så det er en spændende bygning at opleve.
Kom med en rådhusbetjent rundt i det store hus, se b
Aug
11:00
Kvindeskæbner på Assistens - rig og farrig - 13/8 kl. 11.00
Torsdag 13. august kl. 11.00
Kom med rundt på Assistens Kirkegården og hør om kvinder gennem historien, de rige og kendte kvinder og kvinder som led en grum skæbne og døde fattig.
Skuespiller Dorte Persson fra Fruentimmerstours.dk har en stor viden om kvindeskæbner.
Pr
Aug
11:00
Mølleådalen - historisk tur - 14/8
Fredag 14. august kl. 11.00
Tag med på en historisk vandring gennem Mølleådalen og oplev de ældste industrianlæg i Danmark. Vi mødes ved Lyngby Station, hør kort om Lyngby og kirken og videre langs med Mølleåen. Hør om Bredeværk og andre industrianlæg undervejs.
GRATIS T
Aug
11:15
Tivoli omvisning + frokost - 15/8
Lørdag 15. august kl. 11:15
TIVOLI'S FØDSELSDAG

Tivoli blev grundlagt i 1843 lige udenfor byens volde. Det er nu 177 år siden og gennem årene sket meget. Hovedindgangen og Påfugleteatret fra slutningen af 1800-tallet, rutsjebanen fra 1912 og andre historiske bygninger. Tivoli
Aug
08:00
Sprogø - 16. august - fantastisk oplevelse
Søndag 16. august kl. 8.00.
Enestående chance for at opleve Sprogø - midt i Storebælt. Lokal sprogøguide medfølger på den 3 timer ture rundt på Sprogø. Oplev Valdemar Atterdags fredede borg og naturen og dyrelivet.
Her lå et pigehjem fra 1923 - 1961, under forfærdelige fo
Aug
11:00
Rundetårns hemmeligheder - 16/8
Søndag 16. august kl. 11.00
Alle kender Rundetårn og har travet op til toppen og nydt udsigten.
Men kender du til Rundetårns historie og hemmeligheder.
Rundetårns omviser Erling Poulsen viser rundt i dette mærkelige tårn, som datidens befolkning nok så undrende til, da d
Aug
17:00
Carlsbergbyen - spændende ny bydel - 17/8
Mandag 17. august kl. 17.00
Carlsbergbyen er en ny og supermoderne bydel, her kommer 8 højhuse, hvoraf det første Bohrs Tårn står færdig, en professionshøjskole, 22 forskerboliger, ny S-togsstation og meget mere.
1½ times historiefortælling med Carlsberg, 2 x generationer Jacobsen
Aug
10:50
Jødisk byvandring - middelalderbyen- 18/8
>b>Tirsdag 18. august kl. 11.00
Middelalderbyen rummer mange historiske vidnesbyrd om jødisk handelsliv gennem 400 år. Med omviser fra Jødisk Museum får vi god og spændende tur gennem middelalderbyen, vi ser på huse, mindetavler og skriftegn og hører historien.
Pris 130 kr. - fo
Aug
11:00
Vestre Kirkegård - nyere Danmarkshistorie - 18/8
Tirsdag 18. august kl. 11.00
Vestre Kirkegård blev anlagt i 1870, den er Danmarks største kirkegård. Her hviler markante personligheder indenfor filosofi, kunst, musik og politikere. Særlig seværdig er "DET RØDE HAV" hvor socialdemokratiske statsmænd hviler.
Skøn rundtur p
Aug
17:00
Kirker, klostre og Hans Tausen - 18/8
Tirsdag 18. august kl. 17.00
Hans Tausen er vores danske reformator, som indførte Luthers lære i Danmark. Han opholdt sig en hel del i middelalderbyen, vi følger i hans fodspor og hans historie, det er ikke kedeligt Undervejs hører vi om kirker og klostre i middelalderbyen.
Forf
Aug
11:00
Christian 4. byvandring + frokost - 19/8
Onsdag 19. august kl. 10.45
Byvandring med Christian 4. som tema. Hør om hans liv, koner, mange børn og bygninger, som du ikke kender kongen. Fra Nørreport Station via Kongens Have og Rosenborg.
Pris 75 kr.
Frokost -turen slutter ved den populære frokostrestaurant UNDER
Aug
18:00
Frederiksberg Slot - prægtig barokslot - 19/8
Onsdag 19. august kl. 18.00
Frederiksberg Slot opført 1699-1703 og senere udvidet til dagens prægtige barokslot. Kom med indenfor på omvisning og se de prægtige sale, flagbastionen, pandekagekøkkenet, kirken, badekaret m.v. Grundig omvisning med intern medarbejder.
Frederiksber
Aug
10:45
Havnerundfart - byen fra søsiden - 23/8
b>Søndag 23. august kl. 10.45
Københavns Havn har skiftet ham fra industrihavn til fritidshavn med boliger og seværdigheder. Kom med på en havnetur, se de nye boligområder, moderne arkitektur, de nye og historiske bygninger. Fantastisk forandring.
2 timers havnerundt: Nordhavn, Sy
Aug
11:00
Christianshavn 402 års fødselsdag - 24/8
Mandag 24. august kl. 11.00
Christianshavn blev grundlagt af Christian 4. i 1618 og det er nu 402 år siden. Bydelen er aldrig brændt, så her finder vi oprindelige gader og huse. En byvandring om Christianshavn gennem 400 år. Spændende tur langs havnen, kanaler, historiske huse og me
Aug
11:00
Landbohøjskolens Have - i fuld flor - 25/8
Tirsdag 25. august kl. 11.00
Landbohøjskolens Have blev anlagt i 1858 og er nutiden stadig en fantastisk oplevelse. Rundtur i haven med Kim Greiner og netop her i september står sommerblomsterhaven og rosenhaven i fuld flor.
Rundtur i Landbohøjskolens spændende have med historie
Aug
10:45
Bakken - spændende omvisning - 26/8
b>Onsdag 26. august kl. 10.45
Historisk rundvisning på Bakken med teltholder Jørn Sigurdsson som guide, går vi rundt på Bakken og lytter til hans spændende historier og sjove anekdoter om den gamle forlystelsespark. Bliv overrasket.
Derefter dansk frokostbuffet + drikke på Restau
Aug
10:00
Ryvangen - fra kaserne til mindelund - 29/8
Lørdag 29. august kl. 10.00
"Ryvangen - fra kaserne til mindepark". Her i 75/80-året for Besættelsen ser vi tilbage til Ryvangen, der var kaserne fra 1893 og brugt af den tyske værnemagt under Besættelsen. Tyskerne brugte stedet som henrettelsesplads.
Området er nu ryd
Aug
11:00
Ryvangen - fra kaserne til mindepark - 30/8
Søndag 30. august kl. 11.00
"Ryvangen - fra kaserne til mindepark". Her i 75/80-året for Besættelsen ser vi tilbage til Ryvangen, der var kaserne fra 1893 og brugt af den tyske værnemagt under Besættelsen. Tyskerne brugte stedet som henrettelsesplads.
Området er nu ry
Aug
17:00
Bondebyen + dagens ret - 31/8
Mandag 31. august kl. 17.00
Det begyndte med Bondebyen og kirken for 800 år siden. I 1766 kom Kongevejen til og i 1863 kom jernbanen til Lyngby.
Bondebyen -hør byens oprindelse, om kirken, møllerne og tur i Bondebyen med de fine og velholdte huse.
Pris 170 kr. - for b
Aug
17:00
Mandag 31. august kl. 17.00
Våbenfabrikken Dansk Industrisyndikat var modstandsbevægelsens største sabotage. kendt som sabotagen mod "Riffelsyndikatet".
Riffelsyndikatet rummer en historie om forskellige danske interesser under besættelsen. En historie som har haft konsekvenser
Sep
11:00
Metrotur 2 - kom med 2/9
Onsdag 2. september kl. 11.00
Storbyens historie set fra forskellige steder i København. Vi tager Metroen til 4 stationer: Østerport Station, Nørrebros Runddel, Frederiksberg Alle og Hovedbanegården - lille byvandring på Vesterbro. Hør om byen netop ved den Metrostation.. Dygtig f
Sep
17:00
Carlsbergbyen - ny spændende bydel - 2/9
Onsdag 2. september kl. 17.00
Carlsbergbyen er en ny og supermoderne bydel, her kommer 8 højhuse, hvoraf det første Bohrs Tårn står færdig, en professionshøjskole, 22 forskerboliger, ny S-togsstation og meget mere.
1½ times historiefortælling med Carlsberg, 2 x generationer Jacobse
Sep
17:00
Politigården - kom indenfor - 2/9
Onsdag 2. sept. kl. 17.00
Politigården er opført i årene 1918-24. Bygningen ser kold og lukket udad til. Indenfor åbner Politigården sig med gårde som indrammes af klassiske søjler. Vi kommer gennem de mest præsentable rum og Politidirektørens kontor.
Turen varer 2 timer og
Sep
11:00
Havnens nye broer - fantastisk tur - 3/9
Torsdag 3. september kl. 11.00
Gåtur ( cirka 3 km.) langs havnen og oplev havnens nye broer: Inderhavnsbroen, videre gennem Christianshavn, Cirkelbroen og den nye Lille Langebro..
Undervejs hører du om havnens bygninger, Christianshavn, historie og sjove anekdoter.
Pris 120 k
Sep
11:00
Amalienborgmuseet - sådan boede de kongelige - 6/9
Søndag 6. sept. kl. 11.00
Hør om Glücksborgslægten og se hvordan de kongelige boede. Klunketidsmøbler og pyntegenstande i overflod. Kongernes arbejdsværelser og dagligstuer. Hør om Amalienborg palæerne og omvisning på museet.
Pris 170 kr. - for entre og omvisning.
Sep
11:00
Rosenborg Slot - sådan boede de kongelige - 6/9
Søndag 6. sept. kl. 11.00
Oplev Rosenborg Slot som er et af Danmarks mest prægtige slotte. Det er aldrig brændt og rummer derfor store samlinger
Omvisning og hør om møbler, malerier og kunstgenstande og kronjuveler med kongekroner, dåbssæt, dronningens smykker m.v.
Pris
Sep
17:00
Christianshavn 402 års fødselsdagstur
Mandag 7. september kl. 17.00
Christianshavn blev grundlagt af Christian 4. i 1618 og det er nu 402 år siden. Bydelen er aldrig brændt, så her finder vi oprindelige gader og huse. En byvandring om Christianshavn gennem 400 år. Spændende tur langs havnen, kanaler, historiske huse og
Kulturens Venner ApS
CVR: 29 42 33 69
Send en mail - hurtigt svar