Opret gratis profil nu
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder


 
Kulturkalender
Kulturens Venner ApS
Off. reg. CVR 29 42 33 69
Om Kulturens Venner
Private grupper
Send en mail. Hurtigt svar. 
 

Hanstholm

Visit Hansholm - turistinformation
Visit Thy - turistinformation
Wikipedia - om Hanstholm

 
Seværdigheder - attraktioner - oplevelser 

Hanstholm ligger forblæst på det yderste hjørne af Thy og breder sig over et stort område, hvor der er plads til de store armbevægelser.
Havnen er byens omdrejningspunkt med en stor fiskerflåde og færgeforbindelser til Norge, Færøerne, Shetlandsøerne og Island.
Egnens største seværdighed er naturen med kilometervis af strande og klitter, som er et eldorado for naturelskere og friluftsmennesker.
Der er mange slags aktiviteter for hele familien, f.eks. vandre- og cykelture, golf, ridning, bowling, besøgslandbrug, ligesom man kan komme med en kutter på havet for at fange fisk.
Hanstholm byder også på Nordsømuseet og kulturoplevelser på museerne.

Havnen og byen
Havnen er Hantholms hjerte med aktivitet fra morgen til aften. Det er Danmarks tredjestørste havn med en kajlængde på 4,5 km. Fiskefartøjerne kommer og afgår konstant, og det er spændende at følge hverdagens arbejde her på kanten af havet. Der er tre store auktionshaller, og det er muligt at følge fiskeriauktion alle hverdage fra kl. 7.00. Gå en tur på havnen og mærk den salte søbrise.

Strand og klitter
Uden for byen ligger stranden med klitter, så langt øjet rækker. Det er fascinerende at gå langs vandet, betragte bølgerne og mågerne. Vejret skifter hurtigt, og pludselig er natursceneriet anderledes. Lejer man et sommerhus, er man tæt på stranden, hvor man kan gå mange ture.

Hanstholm Fyr blev opført så tidligt som 1843 og var dengang verdens kraftigste. I 1889 blev fyret ombygget til Danmarks første elektriske fyr. Fyrtårnet er 62 meter højt, og det kan ses så langt som 55 km væk. Fyret er et imponerende bygningsværk, som stadig er i drift. Det er muligt at besøge fyret, og man belønnes med en fantastisk udsigt over havet, kysten og landet.
Hanstholm Fyr er også værksted for flere arbejdende kunstnere.
Læs mere om Hanstholm fyr.

Hanstholm Vildtreservat er Danmarks største. Et vidtstrakt klithedelandskab med rigt fugle- og dyreliv; dækket af småskove, bakker, åløb, søer, hedemoser og kær over et område på i alt 3725 hektar. Her findes fugle, som ikke yngler andre steder i Danmark. Her er fred og ro. Derfor er det inderste vådområde lukket for færdsel hele året. I yngleperioden 1. april til 15. juli er al færdsel forbudt i hele området øst for kystvejen.
Nationalpark Thy


Nørre Vorupør
Midt i Nationalpark Thy ligger fiskerbyen Nørre Vorupør, som har drevet kystfiskeri gennem flere hundrede år. Byen er nok mest er kendt for sine fiskerbåde  som stadig trækkes op på stranden.
Wikipedia om Nørre Vorupør
Nordsø Akvariet (i Nørre Vorupør) er en slags zoo, hvor hele familien kan komme helt tæt på livet under overfladen.
Se de almindelige fisk som torsk, tunger og rødspætter, men også de mere sjældne fisk.
Nordsø Akvariet hjemmeside


Friluftsmuseet batteri "Hanstholm I"
er beliggende i klitterne umiddelbart syd for Hanstholm, i den nordligste del af Hanstholm Vildtreservat. Batteriet ligger i smukke og uforstyrrede omgivelser og er et af de bedst bevarede tyske kystbatterier i Danmark. Gå på opdagelse i batteriets bunkere, som næsten alle er åbne. Husk at medbringe lommelygte.
Bunkermuseum Hanstholm

MuseumsCenter Hanstholm er et museum om Danmark 1940-45. Her kan du også tage en tur med Ammunitionsbanen, som er en del af den oprindelige ammunitionstransportbane fra 2. Verdenskrig. Toget er en del af aktiviteterne i Museums Center Hanstholm, der beretter om Hanstholm som Nordeuropas største tyske fæstningsanlæg fra 2. Verdenskrig.
Bunkermuseum Hanstholm

Thisted Kommune
Hanstholm er en del af Thisted Kommune - med et indbyggertal ca. 43.000 gode borgere.
Hanstholm har cirka 2.150 borgere.
Thisted Kommune

 

 
Information
Hanstholm.dk - byens hjemmeside
Hanstholm Havn - havnens hjemmeside
Hanstholm.net - byportal
Visit Thy - rejseguide for Thy

Seværdigheder
Museumscenter Hanstholm
Hanstholm Fiskeauktion
Hanstholm Fyrtårn

 

  Foto:

 

Nyhedsbrev
Din mailadresse her under:
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder

 


Kulturkalender
Kulturens Venner ApS
CVR: 29 42 33 69
Send en mail - hurtigt svar