Opret gratis profil nu
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder

Forsiden - begynd her

Kulturweekend
Spørgsmål: Kontakt os og få hurtig svar
Fredericia

Fredericia.dk - kommunens website
Visit Lillebælt - for Fredericia og Middelfart
Wikipedia - om Fredericia
Det sker i Fredericia - Kulturkalender


Seværdigheder - attraktioner - oplevelser 
Den historiske fæstningsby Frederikcia ligger ned til Lillebælt og med udsigt til Lillebæltsbroerne.
Halvøen nord for Fredericia byder på pragtfuld natur med skove, marker, dalsænkninger og en smuk kyststrækning, der indbyder til ture ud langs havet.
Fredericia blev grundlagt som en militær fæstning i 1650 af Frederik 3., hvilket man oplever når man besøger den historiske by.
Gaderne ligger vinkelrette på hinanden, som på et skakbræt og det historiske centrum omkranses af Europas mest velbevarede voldanlæg. Voldgrav og bastioner minder om en tid, hvor det var nødvendigt at holde fjenden ude af byen.
Lige indenfor Prinsens Port står skupturen Landssoldaten som svinger sin bøgegren over hovedet. Skulpturen er skabt af Vilhelm Bissen. Den videre rundtur i byen kan ses nedenfor.
I dag fremstår voldene med sine mange gangstier som et smukt naturområde.
Fredericia er kirkernes by, da der findes flere forskellige religioner og deres flotte kirker.
Bridgewalking - tag en tur øverst på Lillebæltsbroen.
Kom gerne til Fredericia et døgns tid eller mere, her findes overnatning for ethvert budget.

Fredericia Turistbureau - er flyttet ind på Biblioteket.
Prinsessegade 27. 
Information om Fredericia, Lillebælt, bestilling af guidede ture, overnatning m.v.
Og så kan du låne rejsebøger på Biblioteket. 
Telefon 72 10 68 00

Top 10 seværdigheder
Fredericia byder på på oplevelser indenfor byens volde og i omegnen, med lidt planlægning for man fantastiske oplevelser. 
Fredericia Vold
Skulpturparken "Livets træ"
Trinitatis Kirke
Den Reformerte Kirke
Skt. Knuds Kirke
Sct. Michalis Kirke 
Lyng Kirke 
Fredericia Museerne
Sejlture med båden Tenna 2 
Det Hvide Vandtårn
Madsbyparken
Galleri 39
Se flere gallerier nedenfor
Fredericia Golfklub
Kulturnatten i Fredericia - oplevelser for alle aldre
Trekantområdets festuge - sidste uge i august 

Fredericia Vold - er et af Nordeuropas største og mest velbevarede voldanlæg komplet med bastioner, raveliner, voldgrave og kanoner.
Man bør tage sig tid til at opleve det mægtige fæstningsværk, der omkranser Fredericia midtby. Volden blev opført i en tid med krig og uro i Europa og anlægget skulle styrke landets forsvar.
Fæstningen blev grundlagt af Frederik 3. i 1650 og var et stort arbejde, da det blev bygget med skovl og trillebør af bønder, soldater og straffefanger.
Ved udfaldet i Fredericia 6. juli 1849 stormede danske styrker ud gennem voldens porte midt om natten og angreb de belejrende styrker fra Slesvig-Holsten. Den samlede danske angrebsmanøvre op til udfaldet opfattes stadig i dag som en militærstrategisk genistreg. Udfaldet fra Fredericia resulterede i en af de vigtigste sejre i dansk krigshistorie.
Selve voldanlægget er 1.800 meter langt.

Kirker i Fredericia
Fredericia har flere smukke kirker som afspejler 900 års historie: Fra de første middelalderkirker i 1100-1200 tallet over 1600-1700-tallets bykirker til den nyeste Lyng Kirke, som blev indviet i 1994.
En rundtur blandt Fredericia-egnens 18 kirker byder bl.a. på skønne kalkmalerier, farvestrålende glasmalerier og inventar fra det overvældende barokke til det enkle og funktionalistiske.

Trinitatis Kirke - i Kongensgade blev opført i 1689. Kirken har ingen tårn, da der ikke måtte være høje bygninger i Fredericia indenfor voldene, så havde fjendens soldater jo noget at skyde til måls efter.
På Trinitatis Kirkegård findes en fællesgrav for faldne soldater i den Slesvig-Holstenske krig 1848-50. Der var udfald den 6. juli 1849 og herved mistede 500 soldater livet, heriblandt også general Rye. Ved fællesgraven ses Bissens relief To soldater begraver en falden kammerat.
Wikipedia - læs mere her

Den Reformerte Kirke - er en barokkirke fra 1735, den blev opført for den reformerte menighed i Fredericia. Kirken har valmtag med sorte, glaserede teglsten. Over vestportalen ses Christian 6. og dronning Sophie Magdalenes monogrammer.
Den reformerte lære, som de evangeliske protestanter Ulrich Zwingli Jean Calvin indførte, danner stadig grundlag for menighedens daglige virke. Kirken har fornyet sig gennem århundrederne og nutidens menighed har rod i traditionerne.
Fredericias historie - om kirken
Wikipedia - læs mere her

Skt. Knuds Kirke - er den romersk katolsk kirke, som blev etableret i Fredericia i 1650 og menigheden opførte den første kirke i Sjællandsgade (1687).
Denne kirke blev dog nedrevet og en ny kirke opført i 1767, et byggeri som blev muliggjort efter en arv fra frøken Susanne Bianco, hun var medlem af menigheden og hun skænkede sin formue til byggeriet.
Den katolske menighed fik i 1865 lov til at bygge et kirketårn med 2 klokker. Det er den eneste kirke indenfor voldene med et rigtigt kirketårn.
Den katolske Skt. Knuds Skole ligger ved siden af kirken.
Wikipedia - læs mere her 

Sct. Michalis Kirke - var oprindelig den tyske kirke, som hovedsalig var for den tysktalende garnison.
Efter en brand i 1955, blev kirken genopbygget og fik sit nuværende udseende. Bør opleves.   
Wikipedia - læs mere her 

Lyng Kirke - er den yngste af byens kirker (indviet 1994) og den er tegnet af akitekterne er Inger og Johannes Exner, Århus. Det er en utraditionel løsning med selve kirken, konfirmandlokalet, møderum, kontor og køkken bygget ind under samme tag. 
Når man træder ind i kirkerummet, kommer man ind under et træs beskyttende krone. Limtræet, som Exners fik en international pris for i 1994, strækker sine grene ud over menigheden og videre ud i rummet. 
BØR OPLEVES: Kirken er åben i dagtimerne - naturligvis ikke under kirkelige handlinger.

Fredericia Historie - om Synagogen
Der var en synagoge i Riddergade i Fredericia indtil 1902, da den sidste gudstjeneste blev afholdt.
Da jøder fik almindelig borgerrettigheder i Danmark, flyttede mange jøder fra byen og synagogen blev nedlagt.
Den jødiske begravelsespladsen har cirka 550 gravsteder er den største begravelsesplads udenfor Købehavn.
Den sidste begravelse fandt sted i 1910. Kirkegården er istandsat i 1993 og er nu fredet. De sirlige hebræiske indskrifter ses stadig på gravstenene. Det er værd at kikke inden for på den mosaiske kirkegård.

Skulpturparken "Livets træ" - på Fredericias vold.
Skulpturparken Livets Træ er skabt af kunstnere fra Fredericias nordiske venskabsbyer i Norge, Sverige og Finland, og med hjælp af lokale kunstnere.
Tilsammen forvandlede de 5 elmetræer til flotte kunstværker, som er inspireret af den nordiske mytologi. Her møder vi bl.a. Odin, Freja og Fenrisulven samt andre figurer fra den nordiske og europæiske mytologi.
I sommeren 1999 blev skulpturparken udvidet med yderligere 6 kunstværker med udgangspunkt i europæiske mytologier, sagn og legender.

Fredericia Museerne - består af flere steder, der belyser byens historie.
Klik videre til hjemmeside og læs mere.
Bymuseet: Om områdets militære, religiøse og erhvervsmæssige udvikling. Fra 1650 og til nutiden.
Fredericia Vold: Det store for prægtige voldanlæg som omgiver Fredericia.
Kringsminde: Den flotte gård med bindingsværk og stråtag er fra omkring år 1700. I 1975 købte Fredericia Kommune gården og den blev fredet i 1982.
Bunkermuseet: Et af de cirka 5.800 beskyttelsesrum, som i årene 1944-1945 blev opført i de større byer til beskyttelse af civilbefolkningen.
Krudtmagasinet: Opført i 1857 til afløsning af et tidligere krudtmagasin.
Gammelby Mølle: Den ældre mølle brændte mølle under Svenskekrigene og den nuværende mølle blev opført cirka 1680.
Gammelby Møllevej 62, Pjedsted.

Sejlads i Lillebælt - en rundfart på Lillebælt med skibet Tenna II kan også anbefales. Fra vandet kan man se Fredericias kyststrækning bugte sig og fornemme bæltets ro.

Det Hvide Vandtårn - ligger på Prins Georgs bastion og fra toppen af de 45 meter høje tårn kan man se byens karakteristiske, snorlige gader.
Middelalderbyer fra 1100- og 1200-tallet har skæve og smalle gader, mens fæstningsbyen Fredericia stammer fra perioden 1660-1670.
jemmeside for Tenna2

Madsbyparken - er et grønt område (80 ha stort) i det vestlige Fredericia og er et byens smukkeste områder.
Madsbyparken består af:
Madsby Legepark: Aktiviteter i trygge rammer hele året.
Det er et tilbud til hele familien, med fri adgang hele året. 350.000 årlige gæster fortæller om succesen.
Der er fri adgang til Legeparken hele året og sommer ​bådudlejningen, minigolf mv.
Madsbytoget, der kører mellem alle faciliteterne i Madsbyparken. Du finder også en stor dyreafdeling med bl.a. fugle i en indendørs og udendørs voiliere, indhegninger med geder, får, heste, æsler, kaniner, og køer.
Den historiske Miniby: Er Fredericia anno 1849 i miniudgave.
Minibyen viser Fredericia købstad i 1849 med de lige gader, og lave huse omkranset af en grøn vold.
Alt - huse, gader, voldanlægget og byens areal - er genskabt i størrelsesforholdet 1:10 så præcist som muligt. Der er omkring 750 huse i Minibyen i dag. Frivillige seniorer bygger og holder Minibyen vedlige og fortæller historier om husene og livet for borgerne anno 1849.
I 1983 besluttede Fredericia kommune at opføre Den Historiske Miniby. I respekt for det sejrrige udfald den 6. juli 1849 besluttede byrådet, at Den Historiske Miniby skulle afspejle Fredericia købstad i dette år.
Fredericia Idrætscenter: Forener sport, kultur, sundhed og erhverv.
Et stort udbud af sjove og udfordrende aktiviteter til alle.  300 m2 med alt i trænings- og sportsudstyr. Seks moderne idrætshaller, hvor der er mulighed for at spille fodbold, badminton, volleyball, bordtennis m.v. En svømmehal og et tropisk badeland med en vandrutsjebane. Et bowling- og keglecenter med 10 moderne bowlingbaner og meget mere.
Det grønne område: Masser af naturoplevelser!

Kunsthåndværk og gallerier
Kunstnere i Fredericia udfolder stor kreativitet i deres kunstværker. For kunstinteresserede er her noget af komme efter.
Galleri 39: Sammenslutning af 24 kunstnere som udstiller i et pakhus i centrum.
Galleri Eskely: Kunstner Gurli Hjorth udstiller sine keramiske værker, tegninger og skulpturer.
Keramiker Jytte Møller:
Galleri Dorthe Christensen: Maleri - tegning - grafik
Fredericia Kunstforening: "Din og byens kunst".

Musik og teater
Fredericia er en aktiv kulturby med musik-, teater- og cafeliv. 
Fredericia Teater er Danmarks eneste musicalakademi, hvilket præger byens musik- og teaterliv.
De sidste års populære forestillinger er bl.a. "The Prince of Egypt" - Shubidua - Tarzan - The Beatles :
She loves you - premiere i 2019. 
Bruunske Pakhus - er byens livescene med et bredt program med livemusik.
Tøjhuset - det nye spillested i Fredericia. Rytmisk og klassisk musik.

Lidt historie
Fredericia blev anlagt af Frederik III i midten af 1600-tallet og blev straks købstad i 1650. Byens navn var oprindelig Frederiksodde, men i 1664 blev byens navn ændret til Fredericia. Byplanen var retvinlede gader som på et skakbræt, som var praktisk i en belejringstilstand.
Det var vanskeligt for Frederik III at få befolket byen, men den efterfølgende konge Christian 5. gav religionsfrihed og asylret, og derfor flyttede jøder, katolikker og hugonotter (protestanter) ind i centrum af Fredericia.
I 300 år lå byen inden for sine volde, og først i 1909 blev det muligt at bygge uden for voldene, da byens militære betydning var væk. Det historiske centrum med kirker og andre gamle bygninger vidner om byens flotte historie.

Fredericiaweb
Klik dig frem til spændende læsning
Dannevanghesteri: Udlejning og prøveridning og B&B Værelsesudlejning
Lillebælt Waters: Formidler sejlture, fisketure, hjortevandring, baggårdsvandring m.v.
Lokalhistorie: Om Fredericia og omegn.
Det Bruunske Pakhus: Musik m.v.
FC Fredericia: Byens fodboldhold spiller i 1.division
Kanalbyen: Ny bydel med 1.200 boliger og 2800 arbejdspladser 
Realdania - støtter den nye kanalby mellem Fredericias historiske bymidte og Lillebælt.
Beboelse og arbejdspladser.
Fredericia Dagblad: Nyheder om byen og oplandet
Fredericia Golfklub - god motion og venskaber
Kulturnatten i Fredericia - oplevelser for alle aldre
Trekantområdets festuge - sidste uge i august 
Danhostel Fredericia - overnatning for hele familien
Danmarkshistorien - byens historie kort fortalt
Ladies Mudrace - kvindeløb med udfordringer
Interactive Map - for Fredericia
Boatshow - en årlig bådudstilling i Fredericia

Overnatning
Ophold i byen er ikke noget problem.
Best Western Plus Fredericia
118 værelser - Vestre Ringvej 96
Hotel Postgården 
Oldenborggade 4. Fredericia
Hotel Gammelhavn
Gothersgade 40. Fredericia
Trinity Hotel
Gl. Færgevej 20. Snoghøj. Fredericia
Hotel Medio 
Kolding Landevej 6. Fredericia

Fuglsangcentret Hotel
Søndermarksvej 150. Fredericia
Danhostel Fredericia
Vestre Ringvej 98. Fredericia.
Airbnb - private værelser 
JL-ejendomme
Ledige værelser til private og håndværkere


Læs om andre jyske byer
Kolding
Vejle
Horsens
Esbjerg

heart

 

 

 

Nyhedsbrev
Angiv din mailadresse her under og glæd dig til invitationer, gode tilbud samt nyheder
 


Kulturkalender
Jul
11:00
Vestre Kirkegård - nyere Danmarkshistorie - 14/7
Tirsdag 14. juli kl. 11.00
Vestre Kirkegård blev anlagt i 1870, den er Danmarks største kirkegård. Her hviler markante personligheder indenfor filosofi, kunst, musik og politikere. Særlig seværdig er 'DET RØDE HAV' hvor socialdemokratiske statsmænd hviler.
Skøn rundtur på
Jul
17:00
Assistens Kirkegården - kulturpersonliheder - 14/7
Tirsdag 14. juli kl. 17.00
Københavnerne har begravet deres døde på Assistens Kirkegården i 260 år og det er begravet flere hundrede kulturpersonligheder, som nu er kulturminder.
Vi besøger ca. 25 gravsteder og hører gribende fortællinger om de kendte kulturpersoner og der
Jul
10:45
Bakken omvisning - frokost 15/7
Onsdag 15. juli kl. 10.45
Historisk rundvisning på Bakken med teltholder Jørn Sigurdsson som guide, går vi rundt på Bakken og lytter til hans spændende historier og sjove anekdoter om den gamle forlystelsespark. Bliv overrasket.
Derefter dansk frokostbuffet + drikke på Restaur
Jul
11:00
Dragør - skipperbyen yderst på Amager - 19/7
Søndag 19. juli kl. 11.00
Dragør er skipperbyen yderst på Amager. Byen blev rig på saltede fisk og sejlskibe på verdenshavene. Herved opstod Dragør historiske bydel med de gulkalkede huse og brostensbelagt gader. Hør om de mange traditioner og den særprægede historie Tur genne
Jul
17:00
Nordhavn - ny bæredygtig bydel - 22/7
Onsdag 22. juli kl. 17.00
Nordhavn er en af Nordeuropas mest bæredygtige byudviklingsprojekter. Industrien er væk og en moderne og utraditionel ny bydel er vokset frem. Kendte arkitekter har her sat deres aftryk med moderne byggeri. Kom med på en spændende tur - oplev Københavns ny
Jul
11:00
Christianshavn - bag facaden - 23/7
Torsdag 23. juli kl. 11.00
Christianshavn blev grundlagt af Christian 4. i 1618 og det er nu 400 år siden. Bydelen er aldrig brændt, så her finder vi oprindelige gader og huse. En byvandring om Christianshavn gennem 400 år. Spændende tur langs havnen, kanaler, historiske huse og meg
Jul
16:00
Havnens nye broer - frisk tur - 29/7
Onsdag 29. juli kl. 16.00
Gåtur ( 3 km.) langs havnen og oplev havnens nye broer: Inderhavnsbroen, videre gennem Christianshavn, Cirkelbroen og den nye Lille Langebro..
Undervejs hører du om havnens bygninger, Christianshavn, historie og sjove anekdoter.
Corona: Max.
Aug
11:00
ssistens Kirkegården - kulturpersonligeder -
Onsdag 5. august kl. 11.00
Københavnerne har begravet deres døde på Assistens Kirkegården i 260 år og det er begravet flere hundrede kulturpersonligheder, som nu er kulturminder.
Vi besøger ca. 25 gravsteder og hører gribende fortællinger om de kendte kulturpersoner og der
Aug
11:00
Latinerkvarteret - middelalder - 6/8
Torsdag 6. august kl. 11.00
Latinerkvarteret er byens ældste kvarterer med rødder tilbage til middelalder, her ligger Universitet, Domkirken, Fiolstræde m.v. Fra Rådhuspladsen ad Vestergade, Nørregade og Krystalgade til Rundetårn. Hør om studenter, universitet, besøg i Domkirken
Aug
17:00
Voldparkerne - Københavns befæstning - 10/8
Mandag 10. august kl. 17.00
Voldparkerne var Københavns befæstning indtil 1850, som derefter blev en grøn oase - - omkring middelalderbyen. Det er bl.a. Ørstedsparken, Botanisk Have og Østre Anlæg. Hør om de nuværende parker, fæstningsanlæg og de nuværende parker.
I 1800
Aug
10:45
Carlsbergbyen + frokost - 12/8
b>Onsdag 12. august kl. 10.45
Sommertilbud
Carlsberg bryggeriet blev grundlagt i 1847 og så begyndte et eventyr om ølbrygning og 2 generationer af bryggerfamilien Jacobsen med venskab og fjendskab.
Carlsbergbyen er en
Aug
11:00
Københavns Rådhus - kom indenfor - 12/8
Onsdag 12. august kl. 11.00
Københavns Rådhus fra 1905 og en arkitektonisk flot bygning at opleve. Arkitekten Martin Nyrup har også tænkt på finurlige dekorationer og udsmykninger, så det er en spændende bygning at opleve.
Kom med en rådhusbetjent rundt i det store hus, se b
Aug
11:00
Kvindeskæbner på Assistens - rig og farrig - 13/8 kl. 11.00
Torsdag 13. august kl. 11.00
Kom med rundt på Assistens Kirkegården og hør om kvinder gennem historien, de rige og kendte kvinder og kvinder som led en grum skæbne og døde fattig.
Skuespiller Dorte Persson fra Fruentimmerstours.dk har en stor viden om kvindeskæbner.
Pr
Aug
11:00
Mølleådalen - historisk tur - 14/8
Fredag 14. august kl. 11.00
Tag med på en historisk vandring gennem Mølleådalen og oplev de ældste industrianlæg i Danmark. Vi mødes ved Lyngby Station, hør kort om Lyngby og kirken og videre langs med Mølleåen. Hør om Bredeværk og andre industrianlæg undervejs.
GRATIS T
Aug
11:15
Tivoli omvisning + frokost - 15/8
Lørdag 15. august kl. 11:15
TIVOLI'S FØDSELSDAG

Tivoli blev grundlagt i 1843 lige udenfor byens volde. Det er nu 177 år siden og gennem årene sket meget. Hovedindgangen og Påfugleteatret fra slutningen af 1800-tallet, rutsjebanen fra 1912 og andre historiske bygninger. Tivoli
Aug
08:00
Sprogø - 16. august - fantastisk oplevelse
Søndag 16. august kl. 8.00.
Enestående chance for at opleve Sprogø - midt i Storebælt. Lokal sprogøguide medfølger på den 3 timer ture rundt på Sprogø. Oplev Valdemar Atterdags fredede borg og naturen og dyrelivet.
Her lå et pigehjem fra 1923 - 1961, under forfærdelige fo
Aug
11:00
Rundetårns hemmeligheder - 16/8
Søndag 16. august kl. 11.00
Alle kender Rundetårn og har travet op til toppen og nydt udsigten.
Men kender du til Rundetårns historie og hemmeligheder.
Rundetårns omviser Erling Poulsen viser rundt i dette mærkelige tårn, som datidens befolkning nok så undrende til, da d
Aug
17:00
Carlsbergbyen - spændende ny bydel - 17/8
Mandag 17. august kl. 17.00
Carlsbergbyen er en ny og supermoderne bydel, her kommer 8 højhuse, hvoraf det første Bohrs Tårn står færdig, en professionshøjskole, 22 forskerboliger, ny S-togsstation og meget mere.
1½ times historiefortælling med Carlsberg, 2 x generationer Jacobsen
Aug
10:50
Jødisk byvandring - middelalderbyen- 18/8
>b>Tirsdag 18. august kl. 11.00
Middelalderbyen rummer mange historiske vidnesbyrd om jødisk handelsliv gennem 400 år. Med omviser fra Jødisk Museum får vi god og spændende tur gennem middelalderbyen, vi ser på huse, mindetavler og skriftegn og hører historien.
Pris 130 kr. - fo
Aug
11:00
Vestre Kirkegård - nyere Danmarkshistorie - 18/8
Tirsdag 18. august kl. 11.00
Vestre Kirkegård blev anlagt i 1870, den er Danmarks største kirkegård. Her hviler markante personligheder indenfor filosofi, kunst, musik og politikere. Særlig seværdig er "DET RØDE HAV" hvor socialdemokratiske statsmænd hviler.
Skøn rundtur p
Aug
17:00
Kirker, klostre og Hans Tausen - 18/8
Tirsdag 18. august kl. 17.00
Hans Tausen er vores danske reformator, som indførte Luthers lære i Danmark. Han opholdt sig en hel del i middelalderbyen, vi følger i hans fodspor og hans historie, det er ikke kedeligt Undervejs hører vi om kirker og klostre i middelalderbyen.
Forf
Aug
11:00
Christian 4. byvandring + frokost - 19/8
Onsdag 19. august kl. 10.45
Byvandring med Christian 4. som tema. Hør om hans liv, koner, mange børn og bygninger, som du ikke kender kongen. Fra Nørreport Station via Kongens Have og Rosenborg.
Pris 75 kr.
Frokost -turen slutter ved den populære frokostrestaurant UNDER
Aug
18:00
Frederiksberg Slot - prægtig barokslot - 19/8
Onsdag 19. august kl. 18.00
Frederiksberg Slot opført 1699-1703 og senere udvidet til dagens prægtige barokslot. Kom med indenfor på omvisning og se de prægtige sale, flagbastionen, pandekagekøkkenet, kirken, badekaret m.v. Grundig omvisning med intern medarbejder.
Frederiksber
Aug
10:45
Havnerundfart - byen fra søsiden - 23/8
b>Søndag 23. august kl. 10.45
Københavns Havn har skiftet ham fra industrihavn til fritidshavn med boliger og seværdigheder. Kom med på en havnetur, se de nye boligområder, moderne arkitektur, de nye og historiske bygninger. Fantastisk forandring.
2 timers havnerundt: Nordhavn, Sy
Aug
11:00
Christianshavn 402 års fødselsdag - 24/8
Mandag 24. august kl. 11.00
Christianshavn blev grundlagt af Christian 4. i 1618 og det er nu 402 år siden. Bydelen er aldrig brændt, så her finder vi oprindelige gader og huse. En byvandring om Christianshavn gennem 400 år. Spændende tur langs havnen, kanaler, historiske huse og me
Aug
11:00
Landbohøjskolens Have - i fuld flor - 25/8
Tirsdag 25. august kl. 11.00
Landbohøjskolens Have blev anlagt i 1858 og er nutiden stadig en fantastisk oplevelse. Rundtur i haven med Kim Greiner og netop her i september står sommerblomsterhaven og rosenhaven i fuld flor.
Rundtur i Landbohøjskolens spændende have med historie
Aug
10:45
Bakken - spændende omvisning - 26/8
b>Onsdag 26. august kl. 10.45
Historisk rundvisning på Bakken med teltholder Jørn Sigurdsson som guide, går vi rundt på Bakken og lytter til hans spændende historier og sjove anekdoter om den gamle forlystelsespark. Bliv overrasket.
Derefter dansk frokostbuffet + drikke på Restau
Aug
10:00
Ryvangen - fra kaserne til mindelund - 29/8
Lørdag 29. august kl. 10.00
"Ryvangen - fra kaserne til mindepark". Her i 75/80-året for Besættelsen ser vi tilbage til Ryvangen, der var kaserne fra 1893 og brugt af den tyske værnemagt under Besættelsen. Tyskerne brugte stedet som henrettelsesplads.
Området er nu ryd
Aug
11:00
Ryvangen - fra kaserne til mindepark - 30/8
Søndag 30. august kl. 11.00
"Ryvangen - fra kaserne til mindepark". Her i 75/80-året for Besættelsen ser vi tilbage til Ryvangen, der var kaserne fra 1893 og brugt af den tyske værnemagt under Besættelsen. Tyskerne brugte stedet som henrettelsesplads.
Området er nu ry
Aug
17:00
Bondebyen + dagens ret - 31/8
Mandag 31. august kl. 17.00
Det begyndte med Bondebyen og kirken for 800 år siden. I 1766 kom Kongevejen til og i 1863 kom jernbanen til Lyngby.
Bondebyen -hør byens oprindelse, om kirken, møllerne og tur i Bondebyen med de fine og velholdte huse.
Pris 170 kr. - for b
Aug
17:00
Mandag 31. august kl. 17.00
Våbenfabrikken Dansk Industrisyndikat var modstandsbevægelsens største sabotage. kendt som sabotagen mod "Riffelsyndikatet".
Riffelsyndikatet rummer en historie om forskellige danske interesser under besættelsen. En historie som har haft konsekvenser
Sep
11:00
Metrotur 2 - kom med 2/9
Onsdag 2. september kl. 11.00
Storbyens historie set fra forskellige steder i København. Vi tager Metroen til 4 stationer: Østerport Station, Nørrebros Runddel, Frederiksberg Alle og Hovedbanegården - lille byvandring på Vesterbro. Hør om byen netop ved den Metrostation.. Dygtig f
Sep
17:00
Carlsbergbyen - ny spændende bydel - 2/9
Onsdag 2. september kl. 17.00
Carlsbergbyen er en ny og supermoderne bydel, her kommer 8 højhuse, hvoraf det første Bohrs Tårn står færdig, en professionshøjskole, 22 forskerboliger, ny S-togsstation og meget mere.
1½ times historiefortælling med Carlsberg, 2 x generationer Jacobse
Sep
17:00
Politigården - kom indenfor - 2/9
Onsdag 2. sept. kl. 17.00
Politigården er opført i årene 1918-24. Bygningen ser kold og lukket udad til. Indenfor åbner Politigården sig med gårde som indrammes af klassiske søjler. Vi kommer gennem de mest præsentable rum og Politidirektørens kontor.
Turen varer 2 timer og
Sep
11:00
Havnens nye broer - fantastisk tur - 3/9
Torsdag 3. september kl. 11.00
Gåtur ( cirka 3 km.) langs havnen og oplev havnens nye broer: Inderhavnsbroen, videre gennem Christianshavn, Cirkelbroen og den nye Lille Langebro..
Undervejs hører du om havnens bygninger, Christianshavn, historie og sjove anekdoter.
Pris 120 k
Sep
11:00
Amalienborgmuseet - sådan boede de kongelige - 6/9
Søndag 6. sept. kl. 11.00
Hør om Glücksborgslægten og se hvordan de kongelige boede. Klunketidsmøbler og pyntegenstande i overflod. Kongernes arbejdsværelser og dagligstuer. Hør om Amalienborg palæerne og omvisning på museet.
Pris 170 kr. - for entre og omvisning.
Sep
11:00
Rosenborg Slot - sådan boede de kongelige - 6/9
Søndag 6. sept. kl. 11.00
Oplev Rosenborg Slot som er et af Danmarks mest prægtige slotte. Det er aldrig brændt og rummer derfor store samlinger
Omvisning og hør om møbler, malerier og kunstgenstande og kronjuveler med kongekroner, dåbssæt, dronningens smykker m.v.
Pris
Sep
17:00
Christianshavn 402 års fødselsdagstur
Mandag 7. september kl. 17.00
Christianshavn blev grundlagt af Christian 4. i 1618 og det er nu 402 år siden. Bydelen er aldrig brændt, så her finder vi oprindelige gader og huse. En byvandring om Christianshavn gennem 400 år. Spændende tur langs havnen, kanaler, historiske huse og
Kulturens Venner ApS
CVR: 29 42 33 69
Send en mail - hurtigt svar