Opret gratis profil nu
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder

Nyhed: Kulturkalender

 
 
Herning
Visit Herning - turistinformation
Visit Nordvestjylland - turistinformation

Googlemap - klik og find vej
Herning.dk - kommunens hjemmeside

Seværdigheder - attraktioner - oplevelser
Herning er en anderledes turistby. Byen er aktiv med erhverv, kongres og udstillingsvirksomhed, men ikke så mange seværdigheder at tilbyde sine turister.
Herning er en af Jyllands mest aktive kunstbyer med 2 kunstmuseer og kunstværker i fri natur.
Det begyndte med en driftig skjortefabrikant og Angligården, han samlede på kunst som blev til Herning Kunstmuseum. Så kom Carl Henning Pedersens Museum til, Herninghallerne og mange store udstillinger, Jyske Bank boksen og vupti så fik byen en nyt flot kunstmuseum i 2009.
Det er Herning kort fortalt.

Herning kaldes hedens perle og er kendt bl.a. som tekstilby, messeby, kongresby og kulturby.
Herning ligger centralt i Jylland og er dermed et godt udgangspunkt for kulturelle, aktivitetsprægede eller naturmæssige oplevelser.
Traditionelt har tekstilproduktionen været den vigtigste branche, om end beskæftigelsen er faldende. Andre vigtige områder er træ- og møbelindustri samt jern- og metalindustri.


Stor messeaktivitet har været med til at præge udviklingen siden 1954, da den første Herning Hal blev opført. I dag er de første haller inde midt i byen blevet til Herning Kongrescenter og udgør et kongres-, møde- og kulturcenter
Messecenter Herning sydvest for byen er et Skandinavens førende udstillings og messecenter. De første 5 haller blev opført i 1963. Nu omfatter MC Herning over 15 messehaller som afholder flere store fag og publikumsmesser. 

Top 10 seværdigheder
Tekstilmuseet -
Elia -

Skovsnogen - Deep Forest Artland
Døvlingvej, Kibæk,
Houstrup Strand Houstrup Strandvej 31
HEART - Herning Museum of Contemporary Art
Løvbakkerne, Løvbækvej 31
Vildbjerg Kirke, Kirkegade 2, Vildbjerg Herning
Herning Kirke, 

"Vild med kunst i Herning" - ingen tvivl om det.
Det begyndte med kunst i den nedlagte skjortefabrik Angligården, så kom "CHEAP - Carl Henning Pedersens og Else Alfeldts museum" og siden kom skulpturparken og Rotunden med Livshjulet.
Elia monumentet og det nye HEART Museum.
Brug en dag på kunstmuseer i Herning, det koster kun 100 kr.
Det inkluderer entre til 2 museer.
Heart - Museum of Contemporary Art
Elia - af Ingvar Cronhammar 
Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum giver med sine 4000 værker af kunstnerægteparret et omfattende indtryk af de to store danske malere med tilknytning til den internationale cobragruppe. Museumsbygningen er i sig selv en arkitektonisk og kunstnerisk attraktion med en 90 m lang stentøjsfrise skabt af Carl-Henning Pedersen.
Carl Henning P. & Else A. Museum

Herning Kunstmuseum
Omfattende samling af dansk og international kunst, hovedsagelig fra tiden efter 2. Verdenskrig. Genremæssigt kan udstillingen opdeles i fire kategorier: Cobra ? og senere ekspressiv kunst, konkret abstrakt kunst, konceptkunst og nutidskunst.
Hjemmeside HEART 
Læs mere om HEART

Fattighuset i Sammelstedby
I 1816 opførtes et fattighus til "kæltringen Johannes Axelsen og familie" på Ørre Hede. I de følgende år opførtes yderligere fem fattighuse, og stedet fik navnet Sammelstedby. Blicherstenen blev i 1917 sat på tomten af Axelhus til minde om St. St. Blicher, som henlagde handlingen i novellen "Keltringeliv" til Ørre Hede. I det bevarede fattighus, som blev benyttet til 1989, er der en udstilling med fattigkoloniens historie.
gokartbanen og skøjte- og skatebanerne. Eller oplev den smukke vestjyske natur fra en skinnecykel.

Læs om andre jyske byer
Randers
Viborg
Silkeborg

Holstebro
Skanderborg
Grenå
 

 
 

Nyhedsbrev
Din mailadresse her under:
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder

 


Kulturkalender
Sep
17:00
Assistens Kirkegården - tusmørketur - 23/9
Mandag 23. september kl. 17.00
Københavnerne har begravet deres døde på Assistens Kirkegården i 260 år og det er begravet flere hundrede kulturpersonligheder, som nu er kulturminder.
Sep
14:00
Gopenhagen - byvandringer
27. september kl. 14.00
Guide kollega Martin K. Thomsen begynder sit eget guidefirma GOPENHAGEN, som til en begyndelse er primært på det farverige Nørrebro.
Præsentationstur er GRATIS -
Oct
09:45
Metroens hovedkvarter - god oplevelse - 9/10
Onsdag 9. oktober kl. 9.45
Metroselskabets administration og værksted ligger på Metrovej 3. Her overvåges hele Metronettet og værkstederne hvor togene repareres og klargøres. Kom m
Oct
11:00
Byvandring - pr. Metro - 13/10
Søndag 13. oktober kl. 11.00
Vi indvier den nye Metro - med en byrundtur med Metroen. Vi stopper ved stationer undervejs, går op på pladsen ovenfor og hører om København, netop der hv
Oct
17:00
Assistens Kirkegården - spændende - 13/10
Søndag 13. oktober kl. 17.00
Københavnerne har begravet deres døde på Assistens Kirkegården i 260 år og det er begravet flere hundrede kulturpersonligheder, som nu er kulturminder.<
Oct
11:00
Christianshavn - god oplevelse - 14/10
Mandag 14. oktober kl. 11.00
Christianshavn blev grundlagt af Christian 4. i 1618 og det er nu 400 år siden. Christianshavn er aldrig brændt, så her finder vi oprindelige gader og huse
Oct
12:00
Bank & Sparekassemuseet - 23/10
Onsdag 23. oktober kl. 12.00
Besøg Bank & Sparekassemuseuet på Christianshavn, som er et kik ind i 1800-tallets bankvæsen. Se Privatbankens første direktør C.F. Tietgens kontor.
Med ori
Nov
00:00
Kulturguiden
Kulturguiden - hvad der sker i København. Jazz - film - kunst - cooking - Pridefestival og meget mere. Klik og læs mere.
Kulturens Venner
Dec
00:00
Oplev Odense
Odense - her sker altid noget. Festivaller, udstillinger, teater, koncerter og meget mere. Tag en weekend i Odense.
Kultur Odense
Kulturens Venner ApS
CVR: 29 42 33 69
Send en mail - hurtigt svar