Opret gratis profil nu
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder

Nyhed: Kulturkalender

 
 
Holstebro
Holstebro.dk - kommunens hjemmeside
Visit Holstebro - turistinformation
Wikipedia - om Holstebro

Seværdigheder - attraktioner - oplevelser 
Holstebro, hvis ældste købstadsrettigheder er fra 1552, har været boplads ved Storåen allerede i oldtiden. Flere store brande har hærget byen, den største, i 1754, var påsat af en tjenestepige, som ville hævne sig på sin husbond. Hun blev halshugget på Galgebakken.
Holstebro by er et handelsmæssigt knudepunkt i Vestjylland. Det overordnede vejnet strækker sig ud mod alle fire verdenshjørner. Byen ligger ved Storå, hvor åens smeltevandsslette er smal og støder op til de frugtbare moræneaflejringer i nord og til Skovbjerg Bakkeø i syd.
Erhvervsområderne ligger nær byens ringvej. Holstebro opbyggede især i 1960'erne og 1970'erne et alsidigt erhvervsliv, og forholdsvis mange er beskæftiget inden for næringsmiddel-, træ-, møbel-, tekstil- og plastindustri. Støberiet og maskinfabrikken Birn er den største private virksomhed i Holstebro. Sygehuset (1895) er en anden stor arbejdsplads.
Byen er velforsynet med videregående uddannelser. Siden 1953 har Jyske Dragonregiment ligget i byens sydlige udkant. I 1989 indviede regionalstationen TV Midt-Vest sine bygninger øst for byen ved Vandkraftsø.
Byen er et levende handels- og uddannelsescentrum tæt ved hav, skov og hede, men er især kendt for kunst, kultur og moderne byplanlægning. Holstebro er to gange kåret som "Årets by", hvilket ikke kan undre, eftersom byen er kraftcenter for kultur, uddannelse, handel og erhvervsudvikling i hele Nordjylland. Og så er byen omgivet af smuk og varieret natur. Her er man tæt på det hele. Storå bugter sig gennem byen, og her er også Lystanlægget med Møllesøen og de store grønne arealer. Det frugtbare og idylliske bakkelandskab ved Limfjorden, de enestående hedelandskaber og klitterne og bruset ved Vesterhavet.


Man lægger straks mærke til, at Holstebro er en anderledes by. Her er på samme tid en afslappet atmosfære og et aktivt internationalt miljø. "Kulturen blomstrer i Holstebro, fordi der altid er nogen, som vander den", som de skriver på turistbureauets hjemmeside.
Kommunen og især Holstebro by er i stærk vækst, og byen fastholder sin position som regional kulturhovedstad. I byen ses en skulptur på næsten ethvert gadehjørne, og byen har landets bedste musikskole, som er storleverandør af musikere til de store danske og udenlandske orkestre. Det kongelige Teaters balletskole har som det eneste sted uden for Det kongelige Teater en afdeling i Holstebro, som tillige er hjemsted for Peter Schaufuss Balletten, ballet i verdensklasse.

Velkommen - besøg gerne
Holstebro Turistbureau
Kirkestræde 13 - sammen med Holstebro Bibliotek
Tlf. 96 11 70 80

Top 10 seværdigheder Holstebro
Holstebro Museum
Holstebro Kunstmuseum
Borgerne i Holstebro 
Det Gamle Postkontor
Flere seværdigheder her

Vedersø Kirke
Thorsminde Kirke
Sahl Kirke
Ulfborg Kirke
Strandingsmuseet St. George 
VW og Retro Museum
Industriarealet 10. Ulfborg
Frilandsmuseet Hjerl Hede  

Det eksperimenterende teater Odin Teatret blev grundlagt i Oslo i 1964 og etablerede sig i 1966 som Nordisk Teaterlaboratorium i Holstebro. Teatret har turneret rundt om i verden og har siden 1971 været anerkendt og støttet af Kulturministeriet og er som egnsteater støttet af Holstebro Byråd.

Musikteatret Holstebro
Bygningen hed oprindelig Holstebrohallen og blev opført i 1966. Musikteatret præsenterer primært forskellige turneforestillinger som koncerter, opera, ballet og familieforestillinger og har årligt ca. 120.000 besøgende.

Holstebro har en skøn blanding af smukke gamle bygningsværker og moderne arkitektur af høj kvalitet. Nyd kunsten i gågaderne og gå omkring Kirkestræde, hvor Rådhuset og Biblioteket ligger som en arkitektonisk perle. Gå på opdagelse i den bilfri midtby med dens hyggelige atmosfære og bese de mange statuer og andre kunstværker. Der er et stort udvalg af specialbutikker, cafeer og madsteder. De store varehuse finder du i byens udkant.

Oplev den storslåede natur fra vandsiden. Der er næsten 100 km sejladsmuligheder på en strækning, der starter i det midtjyske, går via krat og hede, gennem Holstebro by til Nissum Fjord. En kanotur er en naturoplevelse, som man er tæt sammen om, og Storå byder på alle muligheder. Enten bare et par timer på Vandkraftsøen eller en hel uges ferie med kombineret kano- og cykeltur. Nyd den smukke natur og oplev landskab og dyreliv, helt tæt på. En ferieuge i prærievogn byder på dejlige oplevelser tæt på naturen for hele familien.

Andre byer i Midtjylland
Aalborg 
Randers
Herning 
Silkeborg
Lemvig

 
 

Nyhedsbrev
Din mailadresse her under:
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder

 


Kulturkalender
Aug
17:00
Vandring + vin
Arkens museumsinspektør fortæller om sommerens udendørs udstilling KROPPENS ARENA. Nyd et glas vin med andre deltagere.
Arken Kunstmuseum
Aug
14:00
Christianshavn 400 år - fødselsdagstur 31/8
Lørdag 31. august kl. 14.00
Christianshavn blev grundlagt af Christian 4. i 1618 og det er nu 400 år siden. Christianshavn er aldrig brændt, så her finder vi oprindelige gader og huse.
Sep
17:00
Dragør - skipperbyen yderst på Amager -
Søndag 1. september kl. 17.00
Dragør er skipperbyen yderst på Amager med de kendte gulmalede skipperhuse med røde teglstenstage og stråtækte fiskerhuse..
Byvandring rundt på havnen og
Sep
00:00
Golden Days Festival
Golden Days Festival 1989 sætter fokus på "Året 1989", hvad skete der. Jo bl.a. Berlinmuren faldt og Europa blev ét igen. Klik på link og se det store program.
Golden Days Festival
Sep
17:00
Christianshavn 400 år - fødselsdagstur 18/9
Onsdag 18. september kl. 17.00
Christianshavn blev grundlagt af Christian 4. i 1618 og det er nu 400 år siden. Christianshavn er aldrig brændt, så her finder vi oprindelige gader og huse. En b
Sep
17:00
Assistens Kirkegården - tusmørketur - 25/9
Onsdag 25. september kl. 17.00
Københavnerne har begravet deres døde på Assistens Kirkegården i 260 år og det er begravet flere hundrede kulturpersonligheder, som nu er kulturminder.
Oct
09:45
Metroens hovedkvarter - god oplevelse - 9/9
Onsdag 9. oktober kl. 9.45
Metroselskabets administration og værksted ligger på Metrovej 3. Her overvåges hele Metronettet og værkstederne hvor togene repareres og klargøres. Kom m
Oct
17:00
Bondebyen + dagens ret - 7/10- FØRST PÅ SEPTEMBER
Onsdag 9. oktober kl. 17.00
Det begyndte med Bondebyen og kirken for 800 år siden. I 1766 kom Kongevejen til og i 1863 kom jernbanen til Lyngby.
Byvandring hør om kirken, møllerne
Kulturens Venner
Oct
11:00
Byvandring - pr. Metro - 13/10
Søndag 13. oktober kl. 11.00
Vi indvier den nye Metro - med en byrundtur med Metroen. Vi stopper ved stationer undervejs, går op på pladsen ovenfor og hører om København, netop der hv
Oct
12:00
Bank & Sparekassemuseet - 23/10
Onsdag 23. oktober kl. 12.00
Besøg Bank & Sparekassemuseuet på Christianshavn, som er et kik ind i 1800-tallets bankvæsen. Se Privatbankens første direktør C.F. Tietgens kontor.
Med ori
Kulturens Venner ApS
CVR: 29 42 33 69
Send en mail - hurtigt svar