Opret gratis profil nu
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder


 
Kulturkalender
Kulturens Venner ApS
Off. reg. CVR 29 42 33 69
Om Kulturens Venner
Private grupper
Send en mail. Hurtigt svar. 
 

Holstebro

Holstebro.dk - kommunens hjemmeside
Visit Holstebro - turistinformation
Wikipedia - om Holstebro
Seværdigheder - attraktioner - oplevelser 

Holstebro, hvis ældste købstadsrettigheder er fra 1552, har været boplads ved Storåen allerede i oldtiden. Flere store brande har hærget byen, den største, i 1754, var påsat af en tjenestepige, som ville hævne sig på sin husbond. Hun blev halshugget på Galgebakken.
Holstebro by er et handelsmæssigt knudepunkt i Vestjylland. Det overordnede vejnet strækker sig ud mod alle fire verdenshjørner. Byen ligger ved Storå, hvor åens smeltevandsslette er smal og støder op til de frugtbare moræneaflejringer i nord og til Skovbjerg Bakkeø i syd.
Erhvervsområderne ligger nær byens ringvej. Holstebro opbyggede især i 1960'erne og 1970'erne et alsidigt erhvervsliv, og forholdsvis mange er beskæftiget inden for næringsmiddel-, træ-, møbel-, tekstil- og plastindustri. Støberiet og maskinfabrikken Birn er den største private virksomhed i Holstebro. Sygehuset (1895) er en anden stor arbejdsplads.
Byen er velforsynet med videregående uddannelser. Siden 1953 har Jyske Dragonregiment ligget i byens sydlige udkant. I 1989 indviede regionalstationen TV Midt-Vest sine bygninger øst for byen ved Vandkraftsø.
Byen er et levende handels- og uddannelsescentrum tæt ved hav, skov og hede, men er især kendt for kunst, kultur og moderne byplanlægning. Holstebro er to gange kåret som "Årets by", hvilket ikke kan undre, eftersom byen er kraftcenter for kultur, uddannelse, handel og erhvervsudvikling i hele Nordjylland. Og så er byen omgivet af smuk og varieret natur. Her er man tæt på det hele. Storå bugter sig gennem byen, og her er også Lystanlægget med Møllesøen og de store grønne arealer. Det frugtbare og idylliske bakkelandskab ved Limfjorden, de enestående hedelandskaber og klitterne og bruset ved Vesterhavet.


Man lægger straks mærke til, at Holstebro er en anderledes by. Her er på samme tid en afslappet atmosfære og et aktivt internationalt miljø. "Kulturen blomstrer i Holstebro, fordi der altid er nogen, som vander den", som de skriver på turistbureauets hjemmeside.
Kommunen og især Holstebro by er i stærk vækst, og byen fastholder sin position som regional kulturhovedstad. I byen ses en skulptur på næsten ethvert gadehjørne, og byen har landets bedste musikskole, som er storleverandør af musikere til de store danske og udenlandske orkestre. Det kongelige Teaters balletskole har som det eneste sted uden for Det kongelige Teater en afdeling i Holstebro, som tillige er hjemsted for Peter Schaufuss Balletten, ballet i verdensklasse.

Det eksperimenterende teater Odin Teatret blev grundlagt i Oslo i 1964 og etablerede sig i 1966 som Nordisk Teaterlaboratorium i Holstebro. Teatret har turneret rundt om i verden og har siden 1971 været anerkendt og støttet af Kulturministeriet og er som egnsteater støttet af Holstebro Byråd.

Musikteatret Holstebro
Bygningen hed oprindelig Holstebrohallen og blev opført i 1966. Musikteatret præsenterer primært forskellige turneforestillinger som koncerter, opera, ballet og familieforestillinger og har årligt ca. 120.000 besøgende.

Holstebro har en skøn blanding af smukke gamle bygningsværker og moderne arkitektur af høj kvalitet. Nyd kunsten i gågaderne og gå omkring Kirkestræde, hvor Rådhuset og Biblioteket ligger som en arkitektonisk perle. Gå på opdagelse i den bilfri midtby med dens hyggelige atmosfære og bese de mange statuer og andre kunstværker. Der er et stort udvalg af specialbutikker, cafeer og madsteder. De store varehuse finder du i byens udkant.

Oplev den storslåede natur fra vandsiden. Der er næsten 100 km sejladsmuligheder på en strækning, der starter i det midtjyske, går via krat og hede, gennem Holstebro by til Nissum Fjord. En kanotur er en naturoplevelse, som man er tæt sammen om, og Storå byder på alle muligheder. Enten bare et par timer på Vandkraftsøen eller en hel uges ferie med kombineret kano- og cykeltur. Nyd den smukke natur og oplev landskab og dyreliv, helt tæt på. En ferieuge i prærievogn byder på dejlige oplevelser tæt på naturen for hele familien.

 
 

 

 

Nyhedsbrev
Din mailadresse her under:
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder

 


Kulturkalender
Kulturens Venner ApS
CVR: 29 42 33 69
Send en mail - hurtigt svar