Opret gratis profil nu
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder


 
Kulturkalender
Kulturens Venner ApS
Off. reg. CVR 29 42 33 69
Om Kulturens Venner
Private grupper
Send en mail. Hurtigt svar. 
 
Aalborg
- seværdigheder
- web seværdigheder
Aalborg.dk - kommunens hjemmeside
Visit Aalborg - turistinformation
Wikipedia - om Aalborg
Seværdigheder - attraktioner - oplevelser
Aalborg er den fjerde største by i Danmark og byen er smukt beliggende ved Limfjorden.
I middelalderen lå her en borg som kontrollerede sejladsen på Limfjorden og byen var et handelscentrum i de følgende århundreder.
Efter Anden Verdenskrig er kulturen kommet til byen, der præsenterer sig på museer, gader, karnevallet, i naturen og mange andre steder.
Mange turister farter forbi på motorvejen til byer og seværdigheder til Nordjylland.
Planlæg en weekend her - det vil du ikke fortryde.

Infocenter Aalborg, Kedelhallen, Kjellerups Torv 5, 9000 Aalborg
Også Inforcenter i Nibe og Lille Vildmose.

Men Aalborg er den fjerdestørste by med sine 112.194 indbyggere - ifølge Wikipedia.

Kultur Aalborg - er fyldt med kultur - og vel at mærke kultur, der har noget på hjerte. Her er teater, festivaller, kunst, musik og meget mere.
Sommeren igennem er der større og mindre musikarrangementer rundt om i byen. Koncerter under åben himmel i parkerne med alt fra rock til folkemusik, danskpop og klassisk.
Levende musik på rytmiske spillesteder, værtshuse og diskoteker. Hvert år i august er det tid til den "Blå Festival" - en festival for jazz- og bluesentusiaster. Aalborg syder af liv og charme, dag og nat.

Aalborgtårnet - er byens vartegn og blev opført til en erhvervsudstilling i 1933.
Tårnet skulle faktisk rives ned efter udstillingen, men det ville koste kommunen 40.000 kr. Derfor blev tårnet købt af Det Broderlige Skydeselskab, som stadig ejer og driver tårnet. Som besøgende kommer man op i 105 meters højde og har en utrolig flot udsigt over byen og fjorden.
Aalborgtårnet hjemmeside

Jens Bangs Stenhus
Foto: Kulturens Venner

Karolinelund - som forlystelses park begyndte i 1946; det var brødrene Volmer og Carl Bo Lind som åbnede og drev parken.
I 1975 fik parken navn Tivoliland, og efter flere ejere lukkede parken endelig i 2010.
I 2012 blev Karolinelund indviet som bypark, hvor der er grønne områder for byens borgere og byhaver.
I parken afholdes fredagskoncerter i sommermånederne.
Wikipedia  Kommunens hjemmeside for Karolinelund

Karneval - i Aalborg begyndte i 1983 og er efterhånden vokset støt og roligt, så karnevallet i dag er Nordeuropas største karneval med over 30.000 festligt udklædte mennesker, der spiller og danser sig gennem byen. 
Aalborg Karneval hjemmeside
Wikipedia om karneval i Aalborg

Den Blå Festival - er en Jazz og Blues festival i Aalborg, der medio august i 4 dage - fra onsdag til søndag - forvandler hele Aalborg midtby til et stort udendørs spillested og spreder god musik og jazzstemning overalt.
Den Blå Festival er en af landets største genrefestivaller, hvor der underholdes af både danske og internationale jazz- og blueskunstnere.
Hjemmeside


Aalborg Festivals - 12 dage i august med teater kunst, teater, sport og shows for alle aldre.

Nordjyllands historiske museum - Aalborg. Her kan du oplev byens historie fra 900-tallet og til nutiden.
Se bl.a. Aalborg stuen fra 1600-tallet.
Museets hjemmeside


Aalborg Zoo - blev indviet i 1935 og er nu en af Nordjyllands store seværdigheder som besøges af 375.000 mennesker om året. Parken rummer cirka 1500 dyr fordelt på 126 arter. Aalborg Zoo deltager i avlssamarbejdet til bevarelse af truede dyr. Parken er "et must" for både voksne og børn.
Hjemmeside for Aalborg Zoo
Wikipedia om Aalborg Zoo

Utzon Center - er skabt af den verdensberømte arkitekt Jørn Utzon sammen med sin søn Kim Utzon. Det blev Jørn Utzons sidste værk inden han døde som 90-årig i 2008.
Utzon er et dynamisk og eksperimenterende kultur- og videncenter, hvor arkitektur, design, kunst og formidling går op i en højere enhed.
Hjemmeside for Utzoncenter

Jumboland - er et kæmpe legehus fyldt med udfordringer for både store og små. Her kan man krybe og kravle i kæmpestore labyrintanlæg og mærke suset af rutsjebanen. Jumboland byder på sund bevægelse og timevis af sjovt samvær, og når entreen er betalt er alle faste aktiviteter gratis.
Hjemmeside for Jumboland

Kunsten har gode vilkår i Aalborg.
Aalborg er fyldt med kunst rundt om i byen. Byen har grønne, bakkede landskaber, mange skulpturer og springvand, og kunst over alt i byrummet.
Kunsten.dk -  Museum for modern art.
Kunsten i Aalborg rummer en fast samling af dansk og udenlandsk kunst fra år 1900 og frem til idag. På kulturstederne er der skiftende særudstillinger, skulturpark, koncerter og meget mere.
Hjemmeside
Artikel om Kunsten.dk
Kunsthal Nord - er et nyt udstillingscenter for moderne samtidskunst.
Galleri Jarsbo Art - populært galleri i centrum
Kunsthåndværkerne arbejder i området og flere gallerier i Aalborg udstiller kunst.

Gråbrødre Kloster Museet - i middelalderen lå der mange klostre rundt om i Danmark, disse blev dog nedlagt ved Reformationen i 1536. De fleste klostre blev senere nedrevet og musten brugt til andre formål.
I Aalborg ligger Gråbrødrekloster under den travle forretninsgade Algade. Gråbrødreklosteret blev etableret i 1250. Klosteret blev senere nedrevet og de velbevareden ruiner kan opleves på et underjordisk museum - 3 meter under en af byens travle gågader.
Oplev bl.a. klosteret murede kælder og klosterkirkens fundamenter.
Algade 19 - Aalborg
Visit Aalborg om Gråbrødreklostermuseet

Gråbrødre munkeordenen - kom til Danmark i I 1232 kom de første gråbrødre på deres bare ben vandrende til Danmark, hvor de i Ribe grundlagde det første kloster på dansk jord. Franciskanerordenen blev indstiftet af den hellige Frans af Assisi i 1223.
I middelalderens Danmark blev der oprettet seksogtyve munke- og tre nonneklostre. De første tyve klostre blev grundlagt i 1200-tallet. 
Alle klostre, undtagen ét, var placeret i byerne, hvor de voksende befolkninger udgjorde et godt grundlag for gråbrødrenes virke. 
Læs videre på Nordjyllands Historiske Museum.

Springeren - Maritimt oplevelsescenter
På byens Marinemuseum kan du bl.a. gå om bord i en ægte ubåd og prøve at betjene et rigtigt periskop.
Forskellige udstillinger f.eks. Værftshallen (skibsbygning), Søværnet, Farvandsvæsnet, Aalborg Miniby, ubåden Springeren og meget mere.
Hjemmeside

Aalborg Forsvars og Garnisionsmuseum - viser det danske total forsvars historie samlet på et sted, desuden besættelsestiden fra 1940-45.
Hjemmeside


Aalborg web oplevelser
Tripadvisor - populære seværdigheder i Aalborg
Aalborg-portalen - oplevelser og attraktioner i Aalborg
Aalborg Lufthavn - her begynder rejsen
TV2 - New York anbefaler Aalborg som rejsemål i 2019
Aalborg 24 - netavis
0Royal Run - kommer til Aalborg i 2019
Det grønlandske hus - i Aalborg
Aalborg Golfklub - ud og slå til bolden

Aalborg Nu - de seneste nyheder
Magasin Aalborg - shopping
Aalborg Events - aktiviteter i Aalborg

Hals Museum - er museum for Hals Skanse opført 1653-54. Det er Danmarks bedst bevarede enkelt-skanse fra renæssancetiden. Flere velbevarede bygninger bl.a. et Krudtkammer fra 1676 og Tøjhuset fra 1912. Museet viser skansernes historie og sporene fra fortidens liv ved Limfjordens østlige udmundig.
Hjemmeside for Hals Museum


Hals-Egensefærgen - forbinder den østlige af Aalborg Kommune på tværs af limfjorden.
Sejlplaner    Googlemap 

Lille Vildmosecentret ligger nær ved Aalborg, centret kan også kaldes for "Danmarks rekreative Vildmark". Det er et eldorado for naturelskere og historisk interesserede. Området er Danmarks største fredet landområde på 76 kvadratkilometer, med mulighed for at opleve kronhjorte, oddere, vildsvin, kongeørne og andre store dyr i vild natur.
Hjemmeside  Googlemap

Lindholm Høje er et af Danmarks største fortidsminder fra yngre jernalder og vikingetid. Flere hundrede stensætninger markerer brandgravene. Lindholm Høje Museum viser udstilling om vikingernes liv.
Museet Lindholm Høje   Googlemap

 
 

 

 

Nyhedsbrev
Din mailadresse her under:
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder

 


Kulturkalender
Kulturens Venner ApS
CVR: 29 42 33 69
Send en mail - hurtigt svar