Kunst, teater, museer og oplevelser
Kulturens Venner ApS
CVR 29 42 33 69
oplevkultur@gmail.com
Læs mere her 

Middelalderbyen temature

 
 

Magstræde ca. 1760
Bestil en guide
Byvandringer på Østerbro for større eller mindre grupper.
Spørg Kulturens Venner - vi har gode guider.
Læs mere om grupper

Mail: oplevkultur@gmail.com
Tlf. 23 74 05 17
Østerbro temature
Østerbro var den sidste af brokvarterer som blev bebygget. Mens Vesterbro og Nørrebro var direkte slumbebyggelse, så blev Østerbro bebygget med rigt dekorerede ejendomme og 4-5 værelses lejligheder. 
I begyndelsen og midten af 1800-tallet byggede de rige og kendte sommerboliger/lysthuse på Østerbro. De fleste lysthuse er revet ned for at give plads til beboelsesejdnomme. Nogle få lystejendomme står endnu, f.eks. Johanne Louise Heibergs villa. Østerbro er det brokvarter med flest grønne parker,
Populære gadenavne er Blegdamsvej, Ryesgade, Ndr. Fihavnsgade m.fl. Fælledparken kom 1908-14 og sporvogne kørte på kryds og tværs af Østerbro.  
Østerbro er trendy of lejlighedspriserne er høje. Cafelivet trives ligesom i andre bydele. Holmens Kirkegård ligger på Østerbro og vi kikker indenfor.
Østerbro byvandring ... 
Næste ture: 

Pris 100 kr. for omvisning - varer 2 timer inkl. hyggekvarter.
Guiden medbringer kaffe, kage m.v. som vi nyder på Assistens Kirkegården.
Klassisk Østerbro byvandring
Mødested på Trianglen
Turen begynder med Østerbro fortællinger - da bydelen opstod, Videre om Fælledparken, Østre Elektricitetsværk, sporvogne og betydning af gadenavne.
Videre ad Østerbrogade - hør om Ryesgade, Søerne, Dag Hammerschiølds Alle og meget mere.
Over Øster Farimagsgade og ind på Holmens Kirkegård, vi tager en lille rundtur.
Mange sjove og spændende historier undervejs på denne tur.
Holmens Kirkegård 
Holmens Kirkegård - ligger på Østerbro og er en af de få grønne åndehuller på stenbroen. Holmens Kirkegård er den første kirkegård udenfor voldene 1666. Der var pest epidemier som tog mange døde med sig. Kom med på Holmens Kirkegården. Her hviler flere hundrede kulturpersonligheder. Tag med på en kulturvandring og hør om 25 kulturpersonligheder og deres samtid. Turen varer ca. 1½ time.
Læs mere om Assistens Kirkegården 
Nyboder
Vores prægtige konge Christian 4. fik anlagt Nyboder ca, 1632 til 1642. Nyboder var til søens folk og deres familier. Lejlighederne var små og trange. Oprindelig var Nyboder fire gange så stor som idag. I senere århundreder brændte flere huse og mange huse fik en etage mere på.  
Byvandring på Nyboder, se og hør om kirken, Hovedvagten og flere gode historier.
Morten Leander Andersen
En byvandringsguide som harspecialiseret sig på Østerbro er Morten Leander Andersen.
Hans temature er bl.a "Slaget i Classens Have 1807" - "1864 på Østerbro" - "Stormen på København 1864" - "Ryvangen fra kaserne til mindelund og naturpark" og flere til. Se på Østerbrobyvandring.dk 
Den jødiske begravelsesplads i Møllegade

Begravelsespladsen i Møllegade på Nørrebro er ikke længere i brug. Den sidste begravelse fandt sted i 1967 og gravene bevares.
Jødiske grave sløjfes aldrig og de døde får lov at hvile i fred til evig tid. 
Begravelsespldsen er Danmarks ældste og den har gennemgået en renovering og istandsættelse, der gør det muligt at åbne for offentlig adgang. Bestil gerne en guidet omvisning.

Cykeltur i brokvartererne 
København er en god cykelby og nemt at komme rundt.
En cykeltur i brokvartererne giver mulighed for at se og opleve flere seværdigheder.
Cykeltur gennem Østerbro, Nørrebro og Vesterbro. Turen giver indblik i Københavns udvikling efter 1850, hvor voldene blev nedrevet og brokvartererne opstod.
Turen begynder på Rådhuspladsen, videre ad Vesterbrogade, Istedgade, og Frederiksberg Alle. Videre tur på Nørrebro: Jagtvej, Runddelen, Blågårds Plads, Søerne, Kartoffelrækkerne, Østerbrogade og turen slutter på Trianglen. Stop undervejs.
Guiden fortæller undervejs og der er tid til en kaffepause.
 

 

  Foto: Kulturens Venner - copyright
 

Nyhedsbrev
Modtag sidste nytKulturens Venner ApS
CVR: 29 42 33 69
Tlf. 23 74 05 17