Opret gratis profil nu.  Læs mere
Aktuelle udstillinger 2018
Kunstmuseer i Nordjlland
Kunst i Jylland - kunst er spændende og inspirerende at opleve, det at opleve kunstnernes sanseindtryk fra forskellige perioder af kunsthistorien. Hvert århundrede har sine kunstnere og stilarter.
Find inspiration nedenfor.
Kunstmuseer i Jylland ordnet efter postnummer.
Presse: K.V. modtager gerne pressemeddelelser og fotos. Find mailadresse i under menuen (venstre side). 
Se også
Aktuel kunst København - aktuelle udstillinger.
Kunstmuseer i København - se de enkelte museer
Teaterliv København - aktuelle forestillinger
Teaterliv Jylland-Fyn - aktuelle forestillinger (link kommer)
Cirkusrevyen - løjer og sjov på Bakken
DKT - Det Kongelige Teater - opera, ballet og skuespil
Golden Days Festival - afholdes i september
Operafestival i København - afholdes juli-august
Parkmuseerne - 3 parker og 6 museer

 
Kunstmuseer
Aktuelle udstillinger
Jylland syd
 

                
7400 Herning   Kunst 2018-2019
HEART
Herning Kunstmuseum
Åge Damgaards Plads
Hjemmeside

Wikipedia
Googlemap 
  Herning Kunstmuseum åbnede i 1977 i den tidligere skjortefabrik efter Aage Damgaard. Nyt museum åbnede 2009 tegnetaf den amerikanske arkitekt Steven Holl. Nyt navn er nu HEART
Ry David Bradly:  Fælles udstilling med kunstnerne Ry David Bradley (f. 1979, AUS) og Jon Rafman (f.1981 CAN) med den kryptiske ”kodeords”titel letmein (luk mig ind). De to kunstnere har i de seneste år opnået international anerkendelse for deres værker, der undersøger hvordan teknologien skaber og påvirker vores opfattelse af kunst. Vises til 17. feb. 2019
Next level - enter a world of iconic games - udstilling med focus på computerspil som design.
Vises til 3. marts 2019
CHPEA Museum
Carl Henning Pedersens & Else Alfelt Museum
Birk Centerpark
Hjemmeside
Googlemap
Museum Club Cobra

Læs mere om CHPEA Museum
Volière - Fuzzy:  Komponisten Fuzzy har skabt en sanselig VOLIÈRE omkring et af Carl-Henning Pedersens yndlingsmotiver, fuglen. Lyt til billederne, når to kunstformer taler sammen i udstillingen.
Mellem himmel og jord - kastes lys over Carl-Henning Pedersens forarbejde til udsmykningen af landets ældste domkirke, som vakte stor kontrovers i 1980erne.
    
7500 Holstebro   Kunst 2018-2019
Holstebro Kunstmuseum
Museumsvej 2A
Hjemmeside
Wikipedia
Googlemap 
Holstebro Kunstmuseum ejer store samlinger af kunst, masker og andre spændende effekter. Nu viser kunstmuseet så 2 store udstillinger af egne værker.  Maskerne repræsenterer i alt 28 folkeslag.
Vestafrikanske masker - billedhuggeren Poul Holm-Olsens samling af traditional Afrikansk kunst.
Grafisk fra Goya til Tal R. Udstilling af grafiske værker fra museets samling af verdenskendte og største navne.
Vises 12. okt. - 16. dec.
Naturfølelse - Mentale landskaber. 4 kunstnere afspejler i deres værker en spiritualitet, hvor naturen er besjælet af en kraft, der ligger ud over den almindelige menneskelige forståelse.  Vises fra 16. okt.
 
7620 Lemvig   Kunst 2018-2019
Hygum Kunstmuseum - Lemvig
Hjemmeside
Wikipedia
Googlemap
  Tema 2018: Udstilling med temaet Ånd - 17 kunstnere er inviteret og forholder sig til temaet ånd i den bredeste betydning.
 
Jens Søndergaard Museet - Lemvig
Hjemmeside
Wikipedia
Googlemap

 
  Jens Søndergaards Museum rummer en spændende samling af malerier fra Bovbjerg i Nordvestjylland. Ferring by, lokalsamfundet, livet på egnen og naturen skildres i Jens Søndergaards malerier.
Jens Søndergaards Museum rummer en spændende samling af malerier fra Bovbjerg i Nordvestjylland. Ferring by, lokalsamfundet, livet på egnen og naturen skildres i Jens Søndergaards malerier. Læs videre her
7620 - Lemvig
Museum for Religiøs Kunst

Strandvejen 13 - Lemvig
Hjemmeside
Googlemap

 
Anita Houvenaeghel - genklange. Hun arbejder med kirkeudsmykninger i et næsten abstrakt sprog. I hendes kunst finder man spor og genklange af barndommens uforløste og indelukkede rum. Vises til 9. dec.
Johannes Larsen - fugle på træk gennem kunst og lyrik.
Vises til 9. dec.
Se alle udstilliger her
    
8000 Aarhus   Kunst 2018-2019
ARoS Kunstmuseum
Aros Allè 2. 8000 Århus
Tlf. 87 30 66 00

Hjemmeside
Googlemap

Læs mere om ARoS
  Julian Schnabel - Aktion paintings: En af amerikansk kunsts helt store sværvægtere - den amerikanske kunstner og filminstruktør. Vises til 3. marts.
Agnes Sloth-Møller  en omfattende udstilling med den danske kvindelige symbolistiske maler Agnes Slott-Møller (1862-1937).
Andre udstillinger i 2018    
 
8400 Ebeltoft   Kunst 2018-2019
Glasmuseet i Ebeltoft
Strandvejen 8. 8400 Ebeltoft
Tlf. 86 34 17 99
Hjemmeside
Googlemap
Åbent kl. 10 - 16 - til kl. 18 - om sommeren.
Entre 85 kr. / 100 kr.

 
  Scandinavian Glass - starting all over. Norden har gennem årtier haft en førerstilling indenfor design og fremstilling af glaskunst. Tidligere var gasværkerne omdrejningspunkt for glasproduktion, i nutiden har mange glaskunstnere egen værksted og forarbejdning af glaskunst.
70 kunstnere deltager med deres værker i udstillingen.
Vises til 23. september.  
Den permanente samling - gennem årtider har Glasmuseet i Ebeltoft indkøbt værker af mere end 700 anerkendte glaskunstnere. Samlingen omfatter mere end 1600 værker, der enten tilhører Glasmuseet eller udlånt af de respektive kunstnere. Der er altid værker fra den permanente samling på udstilling.
NB. Alle kunstinteresserede vil have fornøjelse af at besøget Glasmuseet i Ebeltoft.  ......
 
8600 Silkeborg   Kunst 2018-2019
Museum Jorn - Silkeborg
Hjemmeside
  På arbejde med Jorn - Museum Jorn samling. Oplev en ny præsentation af museets samling med fokus på Asger Jorns arbejdsprocesser og eksperimenterende tilgang til kunsten. Kom med "på arbejde med Jorn" og afprøv selv nogle af hans arbejdsmetoder i udstillingens forskellige formidlingsstationer.
52 nyopdagede værker af Jorn. Med denne udstilling kan Museum Jorn præsentere 52 nyopdagede linoleumssnit af Asger Jorn (1914-73). Det er billeder fra ca. 1933-39, herunder illustrationer, familieportrætter, politiske satirer og en abstrakt komposition. Klik på linket og læs mere.
Kunstcentret Silkeborg Bad
Gjessøvej 40. Silkeborg
Googlemap
Hjemmeside


 
  Tryksammensurium - Gennem en særlig arbejdsproces og intern kritik skaber kunstnerne interessante fælles værker. Vises til 19. august.
Playful dialoge in time and space - kunstnerisk dialog mellem den yngre og ældre generation af kunstnere. Til 19. august.
Gordon Fazakerley - Södergran serien - blev en årelang passion for Fazakerley. Han læste om den unge digters Edith Södergran (1892-1923) og hendes korte liv , om tuberkulosen, der begrænsede hendes fysik og medførte hendes tidlige død, om den fattigdom hun og moderen endte i og om krigen, der bølgede frem og tilbage i det område af det østlige Finland, nu Rusland, hvor hun levede.  Vises til 26. august
Klik på links og læs mere
     
   
7741  Frøstrup   Kunst 2018-2019
Kirsten Kjær Museum Thisted
Langvadvej 64
Hjemmeside
Wikipedia
Googlemap 


 
Kirsten Kjærs Museum ligger i den smukke natur mellem hav og fjord. Kirsten Kjærs Museum er et privat kunstmuseum med en stor samling af malerier og tegninger af Kirsten Kjær (1893-1985), især portrætter. I syv sidegallerier er der skiftende udstillinger af danske og udenlandske kunstnere samt af museets huskunstnere. Museet danner ramme for udendørs skulptur, installation og land art  Der er to-tre kunstnerboliger, gæstehus og værksteder for grafik og skulptur (bronzestøbning).
  
8700 Horsens   Kunst 2018-2019
Horsens Kunstmuseum
Hjemmeside
Googlemap
  Årets sommerudstilling -  Årets sommerophængning er som tidligere år dedikeret værker fra museets samling.
Museet præsenterer værker af internationale kunstnere, bl.a Jiri George Dokoupil, Ola Bilgreen,  Olav Christopher Jenssen og Marijke Van Warmerdam. V
ises 23/6 - 19/8.
Kommende særudstillinger
Nuværende særudstillinger
 
8800  Viborg   Kunst 2018-2019
Skovgaard Museet
Domkirkestræde 2-4
8800 Viborg
Hjemmeside
Googlemap

 
I det gamle rådhus ved siden af Viborg Domkirke ligger Skovgaard-Museet, som rummer kunstnersløgten Skovgaard familien. Først og fremmest guldladermaleren P.C. Skovgaard, men også Joakim Skovgaard, Niels Skovgaard og Susette Cathrine Holten (født Skovgaard). Joakim Skovgaard har udsmykket Viborg Domkirke.
 
8900  Randers   Kunst 2018-2019
Randers Kunstmuseum
Stemannsgade 2
8900 Randers
Hjemmeside
Googlemap 
  Haiti billeder - af Erik A. Frandsen der er en anerkendt og fremtrædende kunstner. Han besøgte den caribiske ø Haiti i 2016 og 2018 og Randers Kunstmuseum viser hans samlede fra rejserne. Udstillingen hans farverige billeder fra rejserne.
Vises til 29. juli.
Ultima Thule - Henrik Saxgren. Storslåede fotografiske rejseskildringer fra en rejse til Grønland.
Vises 21. aug. til 28. okt.
  <
9000  Aalborg   Kunst 2018-2019
Kunstmuseum - museum of modern art Aalborg
Kong Christians Alle 50
9000 Aalborg

Hjemmeside
Wikipedia
Googlemap
Jo - selvfølgelig skal man da opleve arkitekten Alvar Altos prægtige arkitektur.

 
  Kurt Trampedach - møder i mørket. Træd ind i en verden befolket af rodløse, hvileløse, længselsfulde og ensomme mennesker. Vises til 6. jan. 2019
 
9900 Skagen   Kunst 2018-2019
Skagen Kunst Museum
Hjemmeside
Wikipedia
Toppen af Danmark
Googlemap

Et "must" når man er på Skagen

 
 
Fokus - fra ca. 1878 blev Skagen hjemsted for nogle af Skandinaviens største kunstnere.
Udstilling vises 28. dec. 2018
Anchers Hus
Hjemmeside
Googlemap
Wikipedia
Museum som skal opleves!!


 
  En kunstnerfamilies hjem. Familien Ancher flyttede ind i huset på Markvej den 1. maj 1884, året efter Helga blev født. Her indrettede de sig med en meget personlig stil, der var langt forud for deres tid. Den herskende indretningsmode var klunketidens pomponer, tæpper og tunge gardiner, men Ancher-parret skabte et meget personligt hjem med møbler fra mange forskellige tidsaldre og miljøer. Både med lokalt håndværk, souvenirs fra udenlandsrejser og gaver fra lokalsamfundet, fra kongefamilien og internationale berømtheder.
Drachmanns Hus
Hjemmeside
Wikipedia
Toppen af Danmark
Googlemap
  Holger Drachmann - levemand, forfatter, digter, journalist, kvindebedårer, marinemaler. Holger Drachmann kunne smykke sig med mange titler, og hans farverige personlighed skinner igennem i det, der skulle vise sig at blive hans sidste hjem. Han købte huset på Hans Baghs Vej i 1902, og boede der indtil sin død i 1908 med sin tredje hustru Soffi.
Drachmannpigerne

 
 

Nyhedsbrev
Modtag sidste nytKulturens Venner ApS
CVR: 29 42 33 69
Send en mail