Opret gratis profil nu.  Læs mere

Politigården
i København

Mangler du en guide til byvandring eller omvisning.
Spørg Kulturens Venner - vi har gode guider.
Send en mail


Se kommende omvisninger på Politigården

Næste omvisninger på Politigården
Kulturens Venner har regelmæssigt omvisninger på Politigården.

Københavns Domhus fungerede som Politistation, fængsel og Rådhus frem til slutningen af 1800-tallet. Bygningen var ikke stor nok til flere administrative formål.
Derfor blev Københavns Rådhus opført og indviet i 1905 og Københavns Politigård blev opført i 1918-24.
Det er en stor og spændende bygning som vi har fået lov til at besøge. Her finder vi Politiets administration, ledelse, Politidirektørens kontor, beredskab, radiotjeneste, dommervagt og garageanlæg med patruljebiler.
Du har sikkert set scener fra Politigården i diverse kriminal film på DR1 og TV2.

Politigården er tegnet af den berømte arkitekt Hack Kampmann og stilarten er nyklassicisme som vi kan opleve det i Rom og Athen. Hack Kampmann døde under byggeriet, så arbejdet blev gjort færdig af bl.a.  arkitekt Aage Rafn med flere.
Bygningen har udvendig et stramt, afvisende udtryk  og uden vinduer. Indenfor kommer vi til en helt anden verden,  her  åbner bygningen sig op med gårde, der indrammes af klassiske søjler. Her er alt lyst og venligt med mange fine detaljer. Her oplever vi klassicismens strenghed med spil og leg med farver og former.
Først møder vi den runde gård som er 45 meter i diameter og omkranses af en lang søjlegang. Længere fremme ser vi den firkantede gård med 8 kolossale søjler.
Politigården er fra den tid, hvor man endnu turde bygge i arkiteurens fornemme stilarter.
Hvert år i august afholdes Copenhagen Summerdance med det bedste indenfor moderne dans og ballet. Under åben himmel i sidder publikum i den stemningsfulde runde gård.  

Omvisning ved en pensioneret politimand som tidligere har haft sin dagligdag på Politigården. Nu viser han rundt på Politigården og fortæller undervejs. Det er absolut en spændende oplevelse. 
Vi kommer rundt ad gange og trapper, gennem fornemme rum og vi også Politidirktørens kontor. Omvisningen varer cirka 2 time. Der er ikke mulighed for at hoppe fra undervejs.


Politigården set fra oven


Politidirektørens kontor


Bibliotek med klassiske møbler


 
Vi kommer ad gange og trapper
rundt på hele Politigården


 

  Foto Kulturens Venner og Wikipedia

 

 

Nyhedsbrev
Modtag sidste nytKulturens Venner ApS
CVR: 29 42 33 69
Send en mail