Opret gratis profil nu.  Læs mere
B&W Museum
Dieselhouse
Mangler du en guide til byvandring eller andre ture.
Kulturens Venner har gode guider.
Også på engelsk, tysk og skoletjeneste - læs mere
post@kulturensvenner.dk
Tlf. 23 74 05 17
DieselHouse er et oplevelses- og videnscenter beliggende på H.C. Ørstedsværket i Sydhavnen i København. Museet åbnede i 2006 og drives af bl.a. MAN B&W Diesel A/S. 
Centeret er opbygget omkring en kæmpe B&W dieselmotor fra 1932, som gennem 30 år var verdens største dieselmotor med 22.500 hk. Dens formål var to gange dagligt at levere elektricitet til København under spidsbelastninger af el-nettet.
Motoren er bygget som en dobbelt virkende 8 cylindret totaktsmotor med en boring på 840 mm og en slaglængde på 1500 mm. Generatoren blev bygget af svenske ASEA (i dag ABB).
Under 2. verdenskrig spillede motoren en vigtig rolle i frihedskampen, idet værkets egen modstandsgruppe brugte den som gemmested for våben.

Dieselmotoren er stadig funktionsdygtig, men er ikke længere tilsluttet el-nettet. Som demonstration for publikum aktiveres den fast to gange om måneden, samt ved specielle lejligheder (f.eks. Kulturnat).
Museet rummer også den første dieselmotor fra B&W i 1904 (B&W nr. 1), der udstyret med 1 cylinder, et svinghjul på 8 tons og yder 40 hk. Den fungerer stadigvæk og startes en gang ugentligt for publikum.
Under strømafbrydelsen 23. september 2003, spillede den store B&W dieselmotor en nøglerolle i genoprettelsen af elforsyningen, da motoren kunne starte ved egen kraft, og ikke havde brug for tilført elektricitet til elektromagneterne.
Hvis man er så heldig at overvære en start af den store dieselmotor, anbefales høreværn, da larmen er enorm.

Tekst fra Wikipedia
  Stemningsbilleder fra Dieselhouse  
 


Oplev de store deiselmotorer


De store motorer
er ganske imponerende


Kronprins Frederik
indvier Dieselhouse i 2006
Dieselhouse - BW Museum er en stor oplevelse for hele familien. Ja faktisk et oplevelsescenter. Der er gratis adgang.
Se museets hjemmeside 
 
 
Foto: Dieselhouse - pressebilleder - copyright
 

Nyhedsbrev
Din mailadresse her under:
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder

 


Kulturens Venner ApS
CVR: 29 42 33 69
Send en mail - hurtigt svar