Opret gratis profil nu.  Læs mere

Russiske Ortodokse Kirke

Mangler du en guide til byvandring eller omvisning.
Spørg Kulturens Venner - vi har gode guider.
Send en mail


Besøg og omvisning i den russiske kirke.
Den Russisk Ortodokse Skt. Aleksander Nevskij Kirke ligger på Bredgade i København. Dens karakteristiske arkitektur og i særdeleshed de gyldne kupler tiltrækker mange som kommer i Bredgade.
Kuplerne lyser godt op og du tænker måske, at det kunne være spændende at komme indenfor og opleve kirken.
Det kan du gøre nu.
Julia som kirkeværge fortæller på en spændende og levende måde om menigheden, kirken, ikoner og meget mere.
Hør om den russiske kirke, menigheden, ikoner og anden udsmykning i kirken.
Rundvisningen varer cirka 1 time og der er mulighed for at stille spørgsmål.
Da Prinsesse Dagmar, som var datter af Danske Kong Christian IX, giftede sig med den Russiske Tronfølger Storfyrst Aleksander (Den fremtidige Kejser Aleksander III.) konverterede hun til den Ortodokse Kirke og blev senere Kejserinde af Rusland, kendt som Maria Fjodorovna.
Hun udtrykte under et af sine utallige besøg i Danmark sit ønske om at have en russisk-orthodoks kirke i København, i stedet for det Kapel hun hidtil havde brugt.
Efter at Kejser Aleksander III, der af det Russiske folk blev kaldt "Fredsskaberen", havde besteget Tronen, anskaffede den Russiske regering et lille stykke jord i Bredgade og gav 300.000. Guldrubler til opførslen af Kirken. Kejseren selv donerede yderligere 70.000 Guldrubler af sine private midler.

Kirkens kupler lyser godt op


Kirkens er smuk og særpræget


Ved tidligere besøg i Russiske Kirke

 
   

Kirken, designet af arkitekten Grimm, blev opført af granit og danske mursten, og stod færdig i 1884. Den var dedikeret til Skt. Aleksander Nevskij, der var Kejser Aleksander IIIs Værnehelgen. Indvielsesceremonien blev overværet af Kejser Aleksander III, Kejserinde Maria Fjodorovna, arvingen til den Russiske Trone, Hans Kejserlige Højhed Storfyrst Nikolaj (Den fremtidige Kejser Nikolaj II.) samt medlemmer fra de Europæiske Kongefamilier. Den sidste Russiske Kejser, Nikolaj II, og hele hans familie blev i 1918 i Jekaterinburg henrettet af de gudløse bolsjevikker. De blev kanoniseret og æres nu som Kejserlige Martyrer.

Den storslåede bygning er blevet en af de mest populære seværdigheder i København. Når de 6 synkroniserede klokker kimer, kan det høres langt væk. Klokkernes samlede vægt er 640 kg. Og den største vejer 288 kg. Under kuplerne ud mod gaden er der en niche med en Ikon af Skt. Aleksander Nevskij, malet på et stykke lavasten af professor Bronnikov. Marmortrappen, er designet i gammelrussisk stil. Trappen fører op til første etage, hvor kirkerummet er. Freskerne i byzantinsk stil blev malet under ledelse af kunstneren Fisher. Gulvet er dekoreret med mosaik i marmor. Den udsøgte bronze lysekrone var en gave fra hans Kejserlige Majestæt Aleksander III. Ikonostasen er udskåret i valnøddetræ, og skabt af kunstneren Shroeder fra Skt. Petersborg.

 
Foto: Kulturens Venner - copyright
 

Nyhedsbrev
Modtag sidste nytKulturens Venner ApS
CVR: 29 42 33 69
Send en mail