Opret gratis profil nu.  Læs mere

Jazzfestivaller 2019

Jazzfestivaller i Danmark

Jazz er en musikform, der blev skabt af den sorte befolkning i det sydlige USA i begyndelsen af1900-tallet. Jazzen blev hurtigt populær i USA, men også i Europa.
I Danmark var jazzen i 1930'’erne forbundet med kulturradikalisme, der var en strømning i mellemkrigstiden.
Jazzen blev efter Anden Verdenskrig populær underholdningsform i jazzklubber. Jazzfesivaller er efter årtusindskiftet blev utrolig populær, og nye festivaller ser dagens lys.
 
Jazzfestival  

KØGE: Modern Jazz days
Fredag 19. – søndag 21. april 2019

Køge populære festival: Modern Jazzdays fik sin debut i 2012, og den har nu bevist sin eksistens.
På På Modern Jazz Days hører man jazzen i dens mangfoldighed med flere velspillende orkestre. Unikke musikoplevelser kombineret med lækker mad, øl, vin, drinks og cocktals.
Hjemmeside: www.modernjazzdays.com

ROSKILDE:
Roskilde Jazz Days
Torsdag 13.- søndag 16. juni 2019
Jazzzfestivallen begyndte i 2004 og afholdes i det i det hyggelige jazztelt ved Roskilde Havn. Der spilles jazz & blues hver eftermiddag og aften med i cirka 13 fantastiske koncerter, der er noget for enhver smag og ethvert øre: Rock, folk, pop, blues, funk, jive, vokaljazz og feinschmecker jazz.
Hjemmeside: www.roskildejazzdays.dk


COPENHAGEN Jazz Festival
Fredag 5. – søndag 14. juli 2019

Det er absolut den største jazzbegivenhed i Danmark med over 1000 koncerter i centrum og omegn.
gennem 9 dage. Der er over 120 spillesteder på torve, pladser, spillesteder, havnerundfart, biblioteker, De små haverog mange andre steder.
De fleste danske jazzorkestre deltager i jazzfestivallen i København.
Hjemmeside: www.jazz.dk

ALLINGE JAZZ FESTIVAL
Tvivl om jazzfest i 2019 -
klik på link nedenfor
Solskinsøen Bornholm må naturligvis også have en jazzfestival med den traditionelle jazz i højsædet. 15 forskellige orkestre medvirker, herunder Dutch Swing Collageband, Kansas City Stompers, Bourbon Street Jazzband, Vestre Jazzværk og andre. Det bliver en herlig uge i Allinge.
Hjemmeside: www.allingejazz.dk


VALBY - SUMMERJAZZ
Fredag 5. – lørdag 14. juli: Summer Jazz
Summer Jazz er en fantastisk festival som afholdes lokalt i Valby og Frederiksberg med internationale navn på plakaten. Jazzfestivallen løber samtidig med Copenhagen Jazzfestival.
Der afholdes 11 koncerter, der præsenterer de bedste danske og internationale navne.
Hjemmeside: www.summerjazz.dk - fungerer ikke


MARIBO - JAZZ FESTIVAL
18. – 21. juli 2019

"Danmarks hyggeligste jazzfestival" benævner de selv jazzfestivallen, som , som den selv Den klassiske jazz, New Orleans, swing og bigband er i højsædet på Maribo Jazz Festival. Mere end 120 musikere på over 18 spillesteder med 3000-4000 gæster hvert år festivalen! På Lolland kan man få nogle af den traditionelle jazz’ største navne både fra ind- og udland at høre. Hør bl.a. Brassflavour, Dixie for You, Tivolis Big Band (DK) m/ Mads Mathias , Kansas City Stompers (DK), Jack Street Jazz Band m.fl.
Hjemmeside: www.maribojazz.dk
Artikel om Maribo


SORØ - JAZZ FESTIVAL
21. – 28. juli 2019
Sorø Jazzfestival er endnu ung. Men den har allerede fået vokseværk. Når festivalen for bare anden gang siden sin debut i 2013 sætter Sorø på jazzmusikkens Danmarkskort, bliver det med endnu flere koncerter end før. Hør bl.a. Alex Riel, Henrik Gunde, Malene Kjærgaard, Snorre Kirk, Søren Bebe, Jan Harbeck, Anders Mogensen, Ninna Milner, Veronica Mortensen m.fl.
Hjemmeside: www.soroejazz.dk
Artikel om Sorø


FEMØ JAZZFESTIVAL
29. - 3. august 2019

Musikprogrammet er, som traditionen sig byder, en blanding af velkendte og nye orkestre. Femø Jazz er fuld af traditioner, der skal plejes, men der er også plads til fornyelser. Hør bl.a. Daimi, Tuesday Night Brass Band, Lillian Boutté m.fl.
Hjemmeside: www.femoejazz.dk

ODENSE - JAM DAYS
23. – 29. juni 2019

I 2012 gik Odense Int. Bluesdage, Odense Folk Festival og Odense Sommer Jazz ind i et formelt samarbejde, ved at samle de 3 genrefestivaler i én. Så her er der på både udendørs- og indendørs-scener i Fyns hovedstad et flot jazz/pop/blues/folk program:
Hør bl.a. Astro Buddha Agogo, Thorbjørn Riisager, Radio Timbuktu, Ginman/ Eivør After Dark

Hjemmeside: www.jamdays.dk


SILKEBORG - Riverboat Jazz Festival
26. – 30. juni 2019
Den største og ældste festival fortrinsvis for traditionel- og swingjazz, startede tilbage i 1966 ved den smukke jyske by, Silkeborg. Dengang foregik festival med sejlads fra Silkeborg og op ad Gudenåen. I dag foregår den i hele byen og omegn.
Hør bl.a. Six City Stompers, Jazz Five, Brazzflabour, Liane Carol Trio og mange flere
Hjemmeside: www.riverboat.dk

Artikel om Silkeborg

FREDERICIA - Jazz festival
? 4. - 7. juli 2019
Fredericia Jazzklub blev stiftet i 1987 og holder over 40 arrangementer om året og herunder sommerjazz i første weekend i juli hvert år.
Program kommer senere.
Hjemmeside: www.fredericiajazzklub.dk

Artikel om Fredericia

AARHUS - Jazzfestival
13. – 20. juli 2019

Landets 2. største by har selvfølgelig også en jazzfestival, og Aarhus Jazz Festival disker i år op med en frisk blanding af internationale navne og solide danske acts. Hør bl.a. John Scofield, Aaron Parks, Palle Mikkelborg, Aarhus Jazz Orchestra, Christian Vuust m.fl.
Hjemmeside: www.jazzfest.dk

Artikel om Aarhus

RIBE - Jazz festival
Torsdag 24. – søndag 27. juli: Ribe Jazz Festival
Oplev tre dages festivalstemning i den helt specielle atmosfære og ramme, som Ribe frembyder. Ypperlige musikere fra den hjemlige jazzscenes superliga mødes og spiller sammen på kryds og tværs i forskellige konstellationer og sammenhænge. Alt sammen krydret med gæsteoptræden af spændende udenlandske navne. Hør bl.a. Lars Jansson trio, Cæcilie Norby, Johan Bylling Lang Organ Quintet, Daniel Franck, Niclas Campagnol, Carsten Dahl m.fl.
Hjemmeside: www.ribejazz.dk


ÆRØ - Jazz festival
Onsdag 31. juli – lørdag 3. august: Ærø Jazzfestival
Det er 12. gang den dejlige ø danner rammen om en jazzfestival, der byder på høj kvalitet, ung- og børnejazz samt en stor scene for bands på vej frem. Koncerterne afholdes i Marstal og Ærøskøbing.
Hjemmeside: aeroejazzfestival.dk


RINGKØBING - Fjord Jazzfestival
Torsdag 7. – lørdag 9. august
For 4. gang foregår den festival på Stauning Havn. Der bliver musik på 4 scener i 3 telte. Konceptet er, at det skal være god gammeldags lyttevenligt jazz i de to ”store” telte og alt det andet i det sidste (lille) telt, som kommer til at ligge midt på havnen.
Programmet er overvejende sammensat efter anbefalinger af jazzgæsterne.
Hjemmeside: www.ringkøbingfjordjazz.dk
   
   
 
 

Nyhedsbrev
Modtag sidste nytKulturens Venner ApS
CVR: 29 42 33 69
Send en mail