Opret gratis profil nu.  Læs mere

Lund by
Lund Domkirke

Oplev Lund by of Lund Domkirke på egen hånd

Mangler du en guide til byvandring eller omvisning.
Spørg Kulturens Venner - vi har gode guider.
Send en mail


Universitetsbyen Lund er en af Sveriges fineste og fornemste byer. Her finder vi et universitet, en romansk domkirke fra 1000-tallet, "Kulturen" - et friluftsmuseum og et gadenet som stammer fra middelalderen.
I Lund kan du opleve kirker, stilarter, middelalder, vikingetid, universitet og meget mere.


Lunds domkirke

Lund by og domkirke
Lund er en af Sveriges mest "fine og fornemste" byer at besøge. Læg mærke til ordvalget, for her finder vi virkelig et historisk og velbevaret perle af bycentrum, som ikke er ændret meget de sidste 800 år.
Lunds domkirke fra 1000-tallet er en af de fineste romanske domkirker i Norden. Romansk stilart er "rundbuestilen" i modsætning til gotisk stilart som er "spidsbuestilen". Kirkerummet har et smukt og "hyggeligt" udseende. Ikke et koldt kirkerum som mange andre europæiske kirker har.
Kirkens største seværdighed er det astronomiske ur fra 1424. Når uret spiller træder De Hellige Tre Konger frem og bøjer sig for Jomfru Maria og Jesusbarnet.
Lunds Universitet ligger spredt ud over flere bygninger i centrum, hvoraf flere ligger bygninger ligesom ligger i en park, ganske smukt og harmonisk.
Øst for domkirken ligger Lunds Botaniske Have med 7.000 planter og ikke langt herfra ligger friluftsmuseet "Kulturen i Lund" med bygninger fra mange byer i Skåne. Der er desuden flere spændende museer i Lund.

 


Der er togforbindelse fra København
til Lund hver time


Den romanske domkirke i Lund


Tympanon over indgangsdøren til kirken

Universitet i Lund
Indenfor finder vi den store festsal

Kor ved gudstjeneste i Lunds domkirkeDet astronomiske ur i Lund domkirke

Stor lysestage i Lund domkirke
 
Links
Wikipedia - artikel om Lund

 
 
Foto: Kulturens Venner - copyright

 

 

Nyhedsbrev
Modtag sidste nytKulturens Venner ApS
CVR: 29 42 33 69
Send en mail