Kunst, teater, museer og oplevelser
Kulturens Venner ApS
CVR 29 42 33 69
oplevkultur@gmail.com
Læs mere her 
ARoS Kunstmuseum
Aarhus
 
ARoS Kunstmuseum
Arosallé 2.   8000 Aarhus C
Åbent kl. 10 - 17
Onsdage kl. 10 - 22
Flere informationer her
Hjemmeside - Googlemap
Aktuelle udstillinger
DO HO SUH - Korridor: Den sydkoreanske kunstner Do Ho Suh (f. 1962) viser til november sine florlette rumkonstruktioner skabt i gennemsigtigt tyl. I naturlig størrelse genskaber han korridorer, mellemrum, passager og entréer fra steder han har boet rundt omkring i verden.
Vises til 17. februar 2019
Julian Schnabel: Aktions paintingsStor særudstilling med en af amerikansk kunsts helt store sværvægtere – den amerikanske maler og filminstruktør Julian Schnabel (f.1951). Udstillingen bliver den største præsentation nogensinde af kunstneren i Norden og er skabt i tæt samarbejde med kunstneren selv. Udstillingen viser over 40 værker i stor skala fra kunstnerens mere end 40 år lange karriere. Vises til 3. marts 2019
Agnes Sloth-Møller: Helte og heltinder: Omfattende udstilling med den danske kvindelige symbolistiske maler Agnes Slott-Møller (1862-1937). Den danske symbolisme er en central del af den tidlige modernisme i Danmark, symbolismen markerer begyndelsen på en periode, hvor Danmark åbner op for impulser udefra og lader sig inspirere af både fransk og engelsk kunst. Agnes Slott-Møllers indflydelse på symbolismens indtog i Danmark fortjener en udstilling, der vil øge kendskabet til hendes omfattende og monumentale kunstnerskab. Vises til 6. januar 2019.
Human nature - den faste samling. Human Nature præsenterer 200 værker fra ARoS’ samling. Udstillingen byder på 200 års stof til eftertanke og refleksion over livet i en tematisk ophængning under overskrifter som Natur, Religion, Filosofi og Psykologi.
Om ARoS kunstmuseum
I hjertet af Jyllands hovedstad ligger "ARoS - Aarhus Kunstmuseum".
Det første kunstmuseum åbnede i 1859 og flyttede senere til den nedre del af Universitetsparken og endelig i 2004 til den nuværende bygning på Aros Alle 2.
Museet er et af Nordeuropas største med sine 17.700 m2, som er fordelt på 10 etager og det er omdrejningspunktet for kulturlivet i Aarhus.
Museets faste samling består af 8.000 værker og der arrangeres løbende særudstillinger.
AROS er tegnet af arkitektfirma Schmidt, Hammer og Lassen i årene 2001-2004. 
Dronning Margrethe åbnede museet i 2004 og det har siden vundet flere priser.
Kunstmuseet har en indre gade der snor sig omkring to elevatorskakte, og som sammen skaber en dramatisk forbindelse til udstillingsgallerierne.
Gangbroer går højt oppe på tværs af atriets kløft og skaber dynamiske forbindelser mellem museets to kerneområder.
"Your rainbow panaroma" på museets tag er skabt af den dansk/islandske kunstner Olafur Eliason og givet som gave af Realdania. Værket fuldender den oprindelige ide med kunstmuseet.
Foreningen Realdania dannet ved salg af Realkredit Danmark til Danske Bank i år 2000. Realdania er nu en forening som støtter kulturprojekter i Danmark. Artikel
 
Links - læs mere om ARoS Kunstmuseum
Klik på links og få god læsning inden besøg på ARoS
Wikipedia . om Aros Kunstmuseum
Visit Aarhus
Artguide Kunsten.nu
Dampa.com - har leveret lyddæmpende paneler til museet.
Useum.org - international kunstguide
Store Danske Encyklopædi 
Aarhus Wiki - om ARoS
Arkitektfirma Schmidt, Hammer og Lassen - har tegnet bygningens flotte arkitektur
Aros - betydning af navnet
Realdania - har betalt for Your Rainbow Panaroma - på taget af ARoS
Arkitekturbilleder: ARoS i tekst og billeder
You Tube - god video om ARoS
 
  Foto: Wikipedia og ARoS
 

Nyhedsbrev
Modtag sidste nytKulturens Venner ApS
CVR: 29 42 33 69
Tlf. 23 74 05 17