Opret gratis profil nu.  Læs mere

Operafestival København 2018

Næste operafestival
afholdes 1. - 10. august 2019
Operafestival hjemmeside
Forestilllinger

Spilleplan
Operafestival.dk melder om en fantastisk opera sæson for 2018. Mere end 40.000 deltog i koncerter, opførelser og andre forestillinger som blev afholdt, et flot tal som beviser den fantastiske popularitet som operafestivallen har fået. 
Før i tiden var opera næsten kun for dem som havde købt billetter til Det Kongelige Teater, som kunne nyde god opera. Med operafestivallen kommer opera ud i byrummet i København, så både nybegyndere og operaglade mennesker kan nyde den gode opera i sommervarmen.
Operacyjklen drog rundt til udvalgte steder hvor 2 solister underholdt publikum.

Tak til Operafestival.dk for et stort og underholdende repertoire.
   
   
   
Om operafestival 2018  
Sommer og sol over København og så summer det af glade operatoner fra scener, koncertsale, kirker, restauranter, barer, pladser og operettebåden. Når Operafestival 2018 går i gang, ja så er det højsommer i Danmark.   Hjemmeside operafestival
Operafestivallens "hjerte" er Vilhelm Scenen ved Torvehallerne. Her afholdes morgensang, Masterclass, artisttalk, koncerter m.v. Se mere nedenfor.
Fra Gammel Strand (Googlemap) sejler operettebåden (billetter) - et par gange daglig og glade toner lyder fra de københavnske kanaler. 
Koncertkirken. Et nyt indslag i det københavnske kulturliv er Koncertkirken på Blågårds Plads, hvor du kan opleve en Monteverdi koncert.
Flere af Københavns kirker er ophørt som egentlige kirker og bruges nu til andet formål. Blågårds Kirke er nu koncertkirken og Absalonskirken som er byens nye folkehus med fællesspisninger, yoga, bridge og meget mere
Ekaterina Bakanova, den russisk fødte sopran, blev berømt på en aften i 2015, på The Royal Opera i London, da hun som Violetta i La Traviata sang sig ind i alles hjerter.
Nu kan Ekaterina Bakanova opleves i København onsdag 1. august kl. 16.00 på Nimb Bar og samme aften kl. 19.30 i Børssalen.


Opera Hedeland byder på Donizettis flotte opera Lucia de Lammermoor hele 3 gange under operafestivallen. Der afgår bus fra DGI Byen til Opera Hedeland i forbindelse med operaforestillingerne. Læs mere
Wilhelm Scenen  
Spring orkestergraven over
Operabingo
i Arbejdermuseets Festsal
Operafestivallens "hjerte er den store scene" ved Torvehallerne (Israels Plads). Scenen er navngivet for "Wilhelm Scenen", fordi Wilhelm Hansen Fonden hvert år generøst bidrager med pengegaver, som muliggør opstilling og brug af den store scene.
På Wilhelm scenen afholdes morgensang, artisttalk, masterclass, koncerter m.v. Læs mere her
Spring orkestergraven over og kom helt tæt på nogle af verdens bedste operasangere. I Børssalen intimscene kan du opleve den sydafrikanske sopran Golda Schultz ved en koncert den 3. august kl. 19.30 i Børssalen.
Hilda og Kjeld Heik er kendte værter bag en af festivallens store succeser, nemlig Operabingo i Arbejdermuseets festsal - den 5. august.
Ønsk en arie og den leveres af  sopran Helene Hvass Hansen og baryton Palle Knudsen, mens Ulrich Stærk tæmmer tangenterne.
I billetprisen er inkluderet en kop kaffe og en stykke kikskage.
Læs mere
Operafestival 2014Copenhagen Operafestival hylder operaen som kunstart ved at tage den ud af det traditionelle teater. Dermed kommer operafestivallen længere ud til folket, når der spilles opera mange steder i København.
Festivallen begyndte i 2009 og har siden fundet sted en uge hver sommer. I 2018 er operafestivallen udvidet til 2 uger og der er fundet nye steder hvorfra der spilles opera.
Velkommen.

Operafestival i København


 
Operettebåden sejler fra Gammel Strand  

Operettebåden fra Gammel Strand har været et fast indslag siden den første operafestival og operettebåden sejler også 2 gange dagligt under hele operafestivallen.
Det er sopran 
Julie MeeRa Albertsen og tenor Fredrik Bjellsäter, der synger de populære operettemelodier.
Der købes billetter via Strömma.dk og betales med Dankort.

 

Operaens historie Læs mere om Operafestivallen
Opera som musikform bliver mere og mere populær - år for år. Det er svært at få billetter til verdens store operateatre, såsom Metropolitan i New York, La Opera i Paris og La Scala i Milano.
Hver sommer afholdes store operafestivaler i mange større byer. Der dukker stadig nye operafestivaler, bl.a. i København.
Første festival i København blev afholdt i 2009.
Siden er der afholdt operafestival hvert år og denne begivenhed bliver større og mere populær for hvert år.
Operafestival 2018 bliver helt sikkert endnu mere fantastisk.

 
Wikipedia
AOK - Alt om København
Berlingske: Operafestival fylder byen med skønsang for alle".
Effe.eu - operafestival søgning

Andre spændende websider
Teaterliv - København
Teaterliv - Fyn
Teaterliv - Jylland (link på vej).
Cirkusrevyen - løjer og sjov på Bakken
Parkmuseerne - 3 parker og 6 museer
Kunstmuseer - København
Aktuel kunst - Jylland
Aktuel kunst - København
   
    Foto: Kulturens Venner og Operafestival
 

Nyhedsbrev
Modtag sidste nytKulturens Venner ApS
CVR: 29 42 33 69
Send en mail