Opret gratis profil nu
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder


 
Kulturkalender
Kulturens Venner ApS
Off. reg. CVR 29 42 33 69
Om Kulturens Venner
Private grupper
Send en mail. Hurtigt svar. 
 
Aktuelle kunstudstillinger 2019
København og Nordsjælland
Læs om kunstmuseerne her
Kunsten.nu - kunstguide til udstillinger i Danmark 
Kunstavisen - anmelder kunst
Kunst online - kunstguide
AOK - om kunstudstillinger
Kunstmuseerne
Museer København
 
Arken Kunstmuseum
Hjemmeside   Wikipedia Arken
Læs mere om Arken

Pattrcia Piccinni - en kærlig verden
Gå på opdagelse i Patricia Piccininis sanselige og eventyrlige fremtidsunivers med fortællinger om hybride fabeldyr, dyriske maskiner og muterede menneskevæsener, som lever side om side. Vises til 8. september 2019.
Politiken: Med sine hyperrealistiske skulpturer udfordrer australske Patricia Piccinini beskueren, der mødes af både mutanter, kropsåbninger og store, våde øjne".

Candice Breitz - love story
Candice Breitz’ aktuelle videoinstallation Love Story undersøger de omstændigheder, som empati opstår under. Hvilke historier er vi villige til at lytte til, og hvordan skal de pakkes ind, før vi reelt bliver berørt af dem?

Kalender - over arrangementer hen over sommeren.
Foredrag, sanddag, sommerbilledskole, museets kunstforening, Vandring og vin på kunstens ø + mange flere gode arrangementer.
       
 
Cisternerne
Søndermarken - Frederiksberg
Hjemmeside   
Læs mere

Superflex:

"Its not the end of the world" - af den danske kunstnergruppe SUPERFLEX.
 SUPERFLEX blev grundlagt i 1993 af Jakob Fenger, Bjørnstjerne Christiansen og Rasmus Nielsen.
 Gennem deres kunstneriske praksis udfordrer de kunstnerens rolle i samfundet og udforsker globaliseringens natur- og magtsystemer. Klik på linket og læsmere.
Vises 16. marts - 30. november 2019
 
Charlottenborg Kunsthal
Kongens Nytorv
Hjemmeside  

Læs mere
 
Europa Endlos - Europa netop nu - hvor 2 store begivenheder sætter dagsordenen: Englands brexit og Europavalget 26. maj.
Med afsæt i dette har kurator Henriette Bretton-Meyer udvalgt en række værker skabt af tidens toneangivende kunstnere, der forholder sig til temaer, der kommer til at spille en central rolle i den kommende EU-valgkamp, som identitet, grænser, fællesskab og migration.
Vises 21. marts til 11. august.

Ny kunst 2019 - 28 dimittenderne fra Kunstakademiet er ved at færdiggøre slutværker eller nye værker.
Vises 13. april til 19. maj. 

Afgang 2019: Ny kunst fra Kunstakademiet. Afgangseleverne udstiller deres afgangsværker.
    
 
Dansk Arkitekturcenter - DAC
Hjemmeside 
Kalender 

Dorte Mandrup  Umistelige landskaber

I et sanseligt og forførende univers præsenteres du for Dorte Mandrups fantastiske arkitektur ved Vadehavet på den danske vestkyst og Ilulissat Isfjord i Grønland – og som begge er på UNESCOs liste over verdensarv. Oplev hvordan arkitektur formes af utrolige naturforhold. Vises til 26. maj.

Nutidens forbrug - Fremtidens problen
Sammen med Roskilde Festival giver vi scenen til unge, der kæmper for klimaet – i en udstilling, et frirum og et stort eventprogram, der viser håb og handling for en bedre fremtid. Med unge i front, men med os alle i fokus.
Vil du være med? . Vises til 2. juni 2019
 
Den Frie Udstillingsbygning
Ved Østerport Station
Hjemmeside 
Læs mere

The Watchers Malheur - Søren Thilo Funder
En række intense politiske hændelser omkring et fredet naturreservat i Oregon, USA, er omdrejningspunktet for Søren Thilo Funders, på én gang, dybt seriøse og besynderlige videoværk The Watchers of Malheur (TWEET TWEET).
Vises til 12. maj. Klik på linket og læs videre.
Drawing attention - Med tegningen som det gennemgribende udgangspunkt og konceptuelle fokus, præsenterer sammenslutningen Den Frie Udstilling i foråret 2019 udstillingen Drawing Attention. Tegningen på helt egne ben er afsættet for udstillingen, som præsenterer de mest markante eksempler på, hvordan tegningen de seneste år er blevet revitaliseret, og i dag udgør et selvstændigt felt med plads til helt særlige taktile kvaliteter. Vises til 22. maj

Mamelles Ancestrales - vises 25. maj - 18. august

Events - kommen arrangementer
  
 
Designmuseum Danmark
Kunstindustrimuseet
Bredgade
Hjemmeside

Læs mere

Designmuseum Danmark ligger i det tidligere Frederikshospital i Bredgade i København. Fast udstilling af møbler og kunsthåndværk. Hjemmeside
Lyder måske lidt kedeligt og støvet - absolut ikke. Oplev det selv. 


Creme de la cream - Designmuseum Danmark viser særudstilling af de største mesterværker i samlingerne. Der er tale om kunstværker i absolut særklasse der sjældent vises.
Vises til 27. maj.
Det 20. århundrede - udgangspunktet for udstillingen er nogle af de overordnede ideer og tanker, som har haft betydning for menneske og samfund i det 20- århundrede, og som kan aflæses i formgivningem 
Designmuseets Venner 
Selskabet Designmuseets Venner blev stiftet i 1910, har til hovedformål at støtte Designmuseets, dets samlinger og dets virke. Læs mere
   
 
Gl. Holtegaard
Holte
Hjemmeside  
Læs mere


Astrid Swangren - nu indtager den den svenske billedkunstner Astrid Svangren (f. 1972) Gl. Holtegaard med værker, der blander organiske materialer som fjer, pels, strandskaller og tang sig med plastik, folie og tyl. Værkerne hænger i bølgende, draperede formationer fra loftet som transparente scenetæpper eller ligger sammenkrøllet på gulvet, som var der tale om ubetydeligt skrald.
Vises 8. maj til 30. juni
Arrangementer på Gl. Holtegaard
Omvisninger og Art Walk i barokhaven
    
     
Glyptoteket
Ny Carlsberg Glyptotek
Dantes Plads
Hjemmeside  
Læs mere om Glyptoteket

Glyptoteket viser primært fransk og dansk kunst 1850-1950, egyptisk, romersk og græsk.
Omvisninger med forskellige temaer hver søndag kl. 14.00.


Perfect Poses  - fransk skulptur.  1800-tallets franske skulptur var en dyb passion hos såvel Carl Jacobsen, grundlægger af Glyptoteket, og Calouste Gulbenkian, der i begyndelsen af det tyvende århundrede skabte den samling, der senere blev til Gulbenkian-museet i Lissabon. I Perfect Poses? præsenteres begge samleres franske skulptursamlinger med et nyt greb, nemlig ud fra skulpturernes positurer.
Værker af Carpeaux, Dalou, Maillol og Rodin, nogle af Gulbenkian-samlingens tilsvarende skulpturer fra den samme periode.

Faste udstillinger om Glyptoteks hovedværker: .
Ægypten: Få et unik indblik i det gamle Ægypten og stift bekendtskab med legendariske gamle ægyptere Ramses II, Tuthankhamon og Nefertiti.

Edgar Skulptur: Fordyb dig i kunstnerens evne til at iscenesætte bevægelse, så de varer evigt. Glyptoteket ejer en komplet samling af Degas' bronzeskulpturer.
Dansk og fransk skultur: Picasso, Degas, Matisse, Kaj Nielsen, Chapu, Rodin, Bissen, Freund, Thorvaldsen og flere.
Græsk og romersk skulptur: Tag en vandring gennem et årtusinds syn på mennesket og den kunstneriske skildring af menneskelige idealer, fysiske såvel som de mentale.
Dansk Guldalder: Eckersberg, Købke, Bendtz, Frølich, Konstantin Hansen, Jens Juel, Lundbye, Marstrand, Roed, Rørbye og flere - et godt tværsnit af dansk guldalder.
Franske mesterværker: Et udvalg af franske mesterværker fra 1900-tallet - fra Glyptoteks store samling. Monet, Rousseau, Courbet, Cézanne, Manet, van Gogh og Degas.   
 
Golden Days Festival
Læs mere om festivallen
Golden Days er en kulturorganisation, der udfordrer, overrasker og gør os klogere på vores fælles kultur og historie. Vi skaber intelligente, kulturelle begivenheder og sætter Danmarks historie og fremtid på dagsordenen.

Festival tema 2019: "Vi ses i 1989"
1989 er året hvor Berlinmuren faldt, Internettet blev opfundet, Poul Schlüter og gulvtæpper og mange flere temaer. Afholdes i september 2019
 
Hirsprungske Samling, Den
Stockholmsgade - Østerbro
Hjemmeside  

Læs mere


Jordforbindelser - dansk maleri 1780 - 1920 og det antropocæne landskab
Naturen har ændret sig dramatisk de sidste 200 år. Områder er blevet opdyrket og byer og veje har erobret land. Klimaet forandrer sig og mennesket sætter sig spor overalt. Udstillingen Jordforbindelser. Dansk maleri 1780-1920 og det antropocæne landskab leverer nye vinkler til den aktuelle diskussion om de globale klimaforandringer....klik på linket øverst og læs videre

P.S. Krøyer og kunstnerkolonien i Hornbæk
Tag med på en sommerrejse til Nordsjælland, nærmere bestemt Hornbæk, når museet sætter fokus på en af de første kunstnerkolonier i Danmark. De fleste kender til kunstnerkolonien i Skagen, men en stor del Skagensmalerne mødtes langt tidligere i Hornbæk. I 1873 rejste en helt ung P.S. Krøyer til byen i selskab med bl.a. Frants Henningsen, Viggo Johansen og Kristian Zahrtmann. Senere stødte kunstnere som Holger Drachmann og Carl Locher også til kolonien.
Vises 15. maj - 25. august.
 
Kongelige Bibliotek - Den Sorte Diamant
Søren Kirkegårds Plads
Hjemmeside 


Årets pressefoto 2018
Åbn øjnene - virkeligheden træder frem i Årets Pressefoto 2018. Se de alsidige og mindeværdige øjeblikke fra sidste år fanget af landets bedste pressefotografer.
Landets bedste pressefotografier og fotografer kåres hvert år i konkurrencen Årets Pressefoto, og for tiende år i træk danner Det Kgl. Bibliotek rammen om en udstilling af dette års ypperste skud.
Vises til 17. august.
      
 
Kastrupgårdsamlingen
Kastrupvej - Kastrup
Hjemmeside 
Læs mere

Maria Rubinke Legacy
Uhygge møder fint porcelæn og bronze i årets første udstilling på Kastrupgårdsamlingen, hvor skabelsesberetningen, magiske væsner og surrealisme udfordrer fantasien i Maria Rubinkes store skulpturer og installationer. Vises til 19. maj.
Klik på linket øverst og læs mere. Vises til 19. maj.

Grafik - grafik - grafik
Kastrupgårdsamlingen har en meget stor samling af grafik. Udstillinger med de bedste værker.
 
Kunstforeningen Gl. Strand
Gl. Strand - København Ø
Hjemmeside

Læs mere

Hans Purrman - Farvens kraft

På kant med Nazityskland og nær ven med Matisse insisterede Hans Purrmann (1880-1966) livet igennem på maleriets dekorative kvaliteter. Med den ambitiøse udstilling Farvens kraft er det første gang, at en af Tysklands markante modernistiske kunstnere udstilles i Danmark.
Læs mere


Asger Hardou - Driving home from Christmas
Kunstneren har hjemkøbt en 30 år gammel Volvo, det blev hjemkøbt fra England til Statens Værksteder for Kunst i Danmark.
Bilen blev totalt skilt ad og bilen dele er blevet til dele i en serie skulpturer.
Vises 27. april - 19. juni 
Læs mere

Skift
     
 
Louisiana 
Museum of modern art
Humlebæk
Hjemmeside
Læs mere


Pipilotti Rist -  åben min lysning. Den schweiziske kunstner Pipilotti Rist (født 1962) har indtaget Louisiana og resultatet er et visuelt forunderligt univers, der både omslutter, udfordrer og fortryller os. Kunstneren er en internationalt anerkendt som en af samtidskunstens mest markante udforskere af sansningen og det levende billede. Siden midten af 1980’erne har hun arbejdet henover den brede og konstant skiftende palet af videoteknologier, hvis muligheder, regler, kutymer og begrænsninger hun undersøger - og sprænger.
Vises til 23. juni

Dea Trier Mørch - Ind i verden

Med præsentationen af Dea Trier Mørchs grafiske værker retter Louisiana et nyt, fokuseret blik på en markant, engageret og politisk kunstner, hvis enkle og nærværende skildringer fra både intimsfæren og samfundslivet prægede særligt 1970'ernes Danmark.
Vises til 28. juli
Klub Louisiana - kunstmuseets venner. Læs mere for aktiviteter og medlemskab.
Med et klubkort har du adgang til en lang række fordele og tilbud kun for klubmedlemmer. Du bliver inviteret til udstillingsåbninger og særarrangementer. Læs mere
 
 
Nivaagaard Malerisamling
Gl. Strandvej - Nivaa
Museets hjemmeside

Læs mere
Et årskort til Nivå samlingen giver gratis adgang til udstillingerne og andre arrangementer som omvisninger, læsekredse, filmvisninger, foredrag, koncerter, udflugter og meget mere.  Et årskort koster kun 250 kr. og gælder i et år fra købsdato.
  
 
Ordrupgaard
Vilvordevej 110 - Klampenborg
Hjemmeside 

Læs mere om museet

Lukket  2019 da man påbegynder af en ny underjordiske tilbygning kaldet  Himmelhaven, som kommer til at rumme museets fornemme samling af fransk kunst. Hele den grusede forplads er gravet op og derfor holder museet helt lukket i næsten 2 år. 
Kunstpark Ordrupgaard - kan stadig besøges og  parken rummer en stor samling samtidskunst af Jeppe Hein, Olafur Eliasson, Simon Starling og det nyeste skud på stammen Pinecone Pavilion  af den danske kunstnerduo Randi & Katrin
e.
Arrangementer på Ordrupgaard
Ingen arrangementer under byggeperiode i 2018 og 2019

 
 
 
Rundetårn
Hjemmeside
Læs mere om Rundetårn


Rundetårn er Christian 4.'s vidunderlige runde tårn i middelalderbyen. Fantastisk at opleve og genopleve.
Bibliotekssalen er loftet over Trinitatis Kirke, her vises udstillinger, afholdes koncerter og meget mere.
Bibliotekssalen i Rundetårn - har mange flotte og spændende udstillinger og arrangementer i løbet af året.
Flere korte og flere lange udstillinger - klik på hjemmeside for at se mere.
Koncerter m.v. - se Rundetårns kalender
     
 
Sophienholm
Ved Bagsværd Sø
Bus 191 kører regelmæssig - fra Lyngby Station. Ca. hvert 20 minut. 
Bådsfarten sejler til Sophienholm.

Se alle udstillinger her
Læs mere om museet

Peter Hansen & Martin Bigum
Peter Hansen ville være fyldt 150 år i 2017 og den populære nutidige maler Martin Bigum sammenstiller deres værker.
Læs videre her
Vises til 28. april

Grete Jensen - den ukendte keramiker
Grete Hansen (1906-1935) var datter af Peter Hansen. Blev senere til Jensen gennem sit giftermål med Johannes V. Jensens søn. Hun blev uddannet fra Kunstindustrimuseets keramiske skole, og var ophavskvinde til samt kunstnerisk leder af det firma, der fra 1928 gik under navnet Hans og Grete Keramik. Læs videre her
Vises til 28. april


Fynsk forår
Den Fynske Forårsudstilling havde sin start i 1929 – først i Odense og de senere år på SAK i Svendborg – og kan derfor i år fejre sit 90-års jubilæum.Læs videre her
Vises 4. maj - 30. juni

Flere udstillinger på Sophienholms hjemmeside
 
Statens Museum for Kunst
Danmarks Nationalgalleri
Hjemmeside

Læs mere om museet

Sidsel Meinecke Hansen - an artist's guide to stop - Being an artist

Udstillingen er centreret omkring installationen Difficult to work with? fra 2019. Installationen består blandt andet af en skulptur i form af en trædukke i menneskestørrelse. Skulpturen har mobile led og åbninger, som passer til sexrobotters orale og vaginale silikoneindsatser.  Vises til 28. juli.

Åbent atelier - Æterlegeme
- Live konservering af et særlig kunstværk.
Oplev SMK konservatorer tage sig kærligt at et meget særligt kunstværk.
Til 2. juni

Sonja Ferlov Mancoba - skulptur
Hun var kompromisløs, selvkritisk og levede det meste af sit liv i stor fattigdom. Men i dag inspirerer hendes budskab om fællesskab stadig. I forårets hovedudstilling Sonja Ferlov Mancoba sætter SMK spot på en af nyere tids vigtigste danske kunstnere. Få hele historien om den markante billedhugger, og oplev hendes poetiske og krigeriske figurer.
Vises til 5. maj


Dansk og Nordisk Kunst 1750 - 1900
Fast udstilling med værker fra SMK's righoldige samling.

Dansk og international kunst - efter 1900

Fast udstilling medværker fra SMK - samling
De bedste værker er udstillet her

Europæisk kunst 1300 - 1800
Fast udstilling med SMK bedste værker
 
  <
 
 

Nyhedsbrev
Din mailadresse her under:
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder

 


Kulturkalender
Kulturens Venner ApS
CVR: 29 42 33 69
Send en mail - hurtigt svar