Aktuelle kunstudstillinger
Fyn - Odense - Fåborg - Middelfart - Kerteminde |
|
Brandts - Odense |
Hjemmeside
Læs mere om Brandts
Udstillingsstedet Brandts ligger i Brandt Klædefabrik - i hjertet af Odense.
Fabrikken Brandts Klædefabrik ophørte i 1977, da konkurrence fra Fjerne Østen var blevet for stor.
I 1987 åbnede så Brandts Klædefabrik med butikker, gallerier og restauranter.
Brandts arrangerer spændende udstillinger
Et hjem i verden - Odense Internationale Filmfestival
Et hjem i verden er et samarbejde mellem OFF – Odense International Film Festival og Kunstmuseum Brandts. På baggrund af museets samling på 3. sal, Værkerne – 250 års kunst set fra Fyn, har OFF kurateret indholdet til denne kortfilmsudstilling, der udfordrer vores grundlæggende idéer om betydningen af at have hjemme et sted i verden.
Pixar - 30 års animation
Med denne udstilling inviterer Kunstmuseum Brandts til et kig bag kulissen ved at udfolde den visuelle proces bag det animerede univers - Toy Story.
Udstillingen rummer over 200 unikke skitser og kunstværker, som har ført til de endelige designs i filmene. Tag derfor med på 30 års filmeventyr sammen med blandt andre “Ratatouille”, “Find Nemo”, “WALL•E” samt de mere kuriøse short-films. Fra de spæde animerede prototyper til levendegørelsen af de fascinerende verdener, historier og karakterer. Vises til 23. august.
Sanseudstilling - kom hjem og besøg mig en dag
Adam Jeppesen - the great filter |
|
Fåborg Museum - Fåborg |
Hjemmeside
SommerDanmark.dk - læs mere
Kirsten Justesen - sokkelstykker - body and base
”Kroppen er altid lige ved hånden” og i billedhugger Kirsten Justesens (f. 1943) kunstneriske praksis har den været anvendt som et skulpturelt materiale siden 1960’erne. Kirsten Justesen (f. 1943) har en baggrund i 1960’ernes avantgardemiljøer og anses for en pioner i sit kunstneriske virke inden for genren body art. Med udstillingen SOKKEL STYKKER / BASE & BODY præsenterer Faaborg Museum et toneangivende udvalg af Justesens værker, der viser hvordan hun i mere end 50 år har arbejdet med at sætte sin egen krop på sokkel.
Vises til 19. april 2020
Verden som atelier - Fynboernes værker bliver til
Særophængningen af museets samling sætter fokus på, hvor og hvordan de fynske kunstnere skabte deres værker. Kunst afspejler de omstændigheder og rum i hvilke, de bliver til, og de fynske malere brugte verden som atelier – fra Svanninge Bakker ved Faaborg til Pisa i Italien. |
|
Clay - keramikmuseum - Middelfart |
Clay hjemmeside
SommerDanmark.dk - læs mere
Totem - Det handler om livets store temaer – fællesskab, fødsel, kærlighed og død – om selve udviklingen fra ét livsstadie til et andet, når billedkunstner Cathrine Raben Davidsen udtrykker sig i keramikken i udstillingen TOTEM.
TOTEM er et resultat af et samarbejde med Royal Copenhagen, hvor Cathrine Raben Davidsen har haft mulighed for at trække på fabrikkens store ekspertise i porcelæns- og stentøjsfremstilling, når hun har eksperimenteret med gamle glasurer og testet nye brændinger.
I TOTEM kan man opleve Cathrine Raben Davidsens keramiske krukker i samspil med hendes malerier, tegninger og grafik, foruden et håndgjort tapet og en kosmisk animationsfilm. De forskellige medier indarbejdes i en sammenhængende scenografi, der betoner skønheden i det enkelte værk og samtidig formidler en installatorisk totaloplevelse.
Vises til 9. august 2020
Clay today
Udstillingen Clay Today er en hyldest til de fem keramikere, der i 1994 står bag etableringen af CLAY Keramikmuseum: Betty Engholm, Nina Hole, Niels Huang, Birgit Krogh og Peter Tybjerg.
Udstillingen sætter fokus på Nina Hole (1941-2016) med sine smukke, skrøbelige og dog stærke skulpturer af huse, skibe, skrin og skabninger i store og små formater. Peter Tybjerg (f. 1944) med sine kraftfulde vaser og krukker med fortolkninger af landskaber og vejr, Birgit Krogh (f. 1937) med sine rytmiske, fabulerende skæbnefortællinger mellem leg og alvor. Niels Huang (f. 1943) med keramiske værker der viser en livslang fascination af matematisk tænkning, det teknisk udfordrende og poetisk finurlige, mens Betty Engholm (f. 1933) med mennesket som det centrale omdrejningspunkt spænder sit virke ud i monumentale skulpturer i et stærkt og grafisk formsprog.
Vises til 3. maj
|
|
|
Galleri Galschiøt |
Hjemmeside
Nogle kilometer vest for Odense ligger kunstner og billedhugger Jens Galchiøtts værksted og atelier.
Jens Galschiøt er en meget sammensat kunstner, som bevæger sig i krydsfeltet mellem installationskunst og Street Art med klare referencer til "social sculpture" (Joseph Beuys), Symbolisme og Art Nouveau. Jens Galschiøt arbejder primært med at bekæmpe verdens uretfærdigheder ved at opsætte skulpturer i større byer verden over. Skulpturerne er for det meste skabt i bronze for egne midler.
Gratis adgang til værksted og skulpturpark.
Wikipedia - læs videre her |
|
SAK - Kunstbygningen -
Svendborg Kunstforening |
Kunstbygningens hjemmeside
Billedhugger Kai Nielsen er født og lært som malersvend i Svendborg.
Hans værker kan ses og opleves mange steder i Danmark. Et af hovedværker er i Vinterhaven på Glypoteket og 18 stenskulpturer på Blågårds Plads i København.
Det er SAK - Svendborg Kunstforening som udvælger og afholder mange årlige udstillinger - kortere og længere varende udstillinger.
Det flygtigt fastholdte - vises til 1/3
Privaten: Dave Mckean retrosepktiv - vises til 1/3
Den Fynske Forårudstilling 2020 - vises 15/3 - 19/4
OSV - se alle udstillinger her |
|
|
|