Kulturens Venner
- Guidede kulturoplevelser i København og omegn.

Kulturens Venner
- Guidede kulturoplevelser i København og omegn.
Kulturens Venner

 

Byvandringer i København - ja

Byvandriner i København
Oplev byvandringer
En byvandring er en rigtig god måde at opleve København på. København er stor og spændende, hver bydel har sin historie og charme. Vi besøger museer og i kirker, kommer til statslige institutioner og meget mere.
Aftentur gennem tusmørket - her hører du om sjove og forunderlige historier om sociale forhold, bordeller og letlevende damer.
Hør om Christian VII's vilde natteliv med bl.a. Støvletkatrine og om mærkelige kriminalsager. Altså en blandet cocktail om København gennem århundreder.
 
Assistenskirkegården - ligger på Nørrebro, det er "en assisterende" = "en hjælpe kirkegård", der var ikke mere plads til de døde i middelalderbyen.
Først kirkegård for de fattigfolk og ind i 1800-tallet for de rige og kendte borgere. Det er bl.a. H.C. Andersen, Søren Kirkegaard, Henry Herup, Dan Turell, Niels Bohr, Jens Jørgen Thorsen og mange andre. Hør om kirkegården og forunderlige historier om de afdøde kulturpersonligheder.
Læs mere om Assistens KG
Boulevardbanen
Tur fra Hovedbanegården til langs "Boulevardbanen" til Nørreport og Østerport Station. Forunderlige og sjove historier om damptog og hovedbanegårde fra 1847 til 1911.
Boulevardbanen - læs mere
 
Christianshavn - blev anlagt af Christian 4., da han ønskede at udvide handelen i København og den nye bydel fik anlagt retvinklede gader og kanaler.
Hollandske familier bosætte sig på Christianshavn og handelslivet begyndte snart nu at blomstre.
Der blev bygget 2 kirker: Frelser Kirke (en prægtig barok kirke) og Christianskirken - med et prægtigt inventar og bruges også som koncertkirke.

Videre ad de små gader og stræder og snart kommer vi til kanalen, op på Christianshavns Vold og til Amagergade, hvor "Huset på Christianshavn" ligger.
Læs mere om Christianshavn
 
Frederiksberg byvandring
Først kom Hollænderbyen i Allegade (1652) og siden kom Frederiksberg Slot i 1699-1703 og derefter fik de rige Københavnere sommervillaer på Frederiksberg.
Ind i 1800-tallet voksede F
rederiksberg til som by, fik rådhus, domhus, hospital og meget mere til. 
Kom med på tur fra Frederiksberg Rådhusplads og via Allegade til Runddelen og Frederiksberg Have. Videre til  Frederiksberg Kirke og ad Frederiksberg Alle til Skt. Thomas Plads, hvor turen slutter.
Læs mere om byvandring på Frederiksberg
 

Det gyldne Amalienborg ved aftenstide
Foto: Colourbox
 
Frederiksstaden - er bydelen mellem Skt. Annæ Plads og Esplanaden. Amalienborg er hjertet i Frederiksstaden og de fine palæer ligger ude omkring.
Frederiksstaden er bydelen hvor konger og adel har boet gennem 400 år, her ligger den fine palæer side om side. 
Læs mere om Frederiksstaden

Amalienborg Museum - viser kongelige dagligstuer og arbejdsværelser, de kongelige bor med overflod af møbler, malerier, fotografier og andre pyntegenstande.

En byvandring fortæller om de fine palæer, stilarter og meget mere.
Læs mere om Amalienborg Museum

Synagogen i Krystalgade
Opført 1833 og prægtig at opleve
Latinerkvarteret
Middelalderlige København ligger indenfor Vester Voldgade, Nørre Voldgade og Gothersgade.
Turen går fra Rådhuspladsen ad Vestergade og Nørregade. Her ligger Københavns Domkirke og Universitet - der er mange gode historier undervejs. Videre ad Krystalgade forbi den jødiske Synagoge (billede) til Købmagergade med Rundetårn og Trinitaskirke.
 
Nyhavn
Nyhavn blev udgravet af svenske krigsfanger i årene 1671-73. Gennem 300 år lå her mindre sejlskibe og havnen hjemsted for sømænd og løse piger.
I nutiden er Nyhavn populær for københavnere og turister,  det er populært at fotografere kanalens træskibe og de mange farvede huse.

Nyhavn op og ned med mange gode historier.

Baggård Ravnsborggade 32
Her boede Louis Pio, som organiserede den første strejke i København i 1871
Læs mere på Wikipedia
Nørrebro - blev bebygget som arbejderbydel efter 1850. Jægersborggade er nu en mondæn gade at bo og leve her. I 1920 boede her Dagmar Overbye, som er Danmarks største seriemorder. Hun har 25 børn på samvittigheden.
å Blågårds Plads lå et slot i 1700-tallet, siden et teater, Blågårds Seminarium, et jernstøberi og boligkvarter fra 1880'erne.

Nørrebro - læs mere
Slotsholmen og Christiansborg
Slotsholmen er magtens centrum gennem 1000 år. Her har ligget 6 borge og slotte. Oplev Christian 4.'s krigshavn.  Hofteatret, De Kongelige Stalde, Thorvaldsens Museum og Christiansborg Slot. Se og oplev Slotsholmen.
Slotsholmen - læs mere
Vesterbro
Vesterbro blev bebygget som arbejderkvarter efter 1850. I nutiden er Vesterbro trendy og det er populært at bo og leve her.
Alsidig tur - hør om bydelens historie, Halmtorvet, Dan Turell, Skydebanehaven og meget mere.

Vesterbro - læs mere
Valby - var oprindelig en landsby med gårde og Roskilde Landevej gik gennem Valby og videre til København. 
Efter 1850 flyttede mange landboere til København, derfor bygges arbejderboliger og nye industrier kommer til. Derved vokser Valby og København efterhånden sammen.
Turen begynder ved Tingstedet og videre til Nordisk Film på Mosedalsvej. Så lægger vi vejen forbi Rytterskolen, Bomuldspinderierne og Valby Station.
Videre forbi Jesuskirken og Carlsberg-villaerne til Elefantporten.
Læs mere om Valby Byvandring

 
 
Voldparkerne i København
Københavns befæstning (volde og voldgrav) lå i århundreder omkring middelalderbyen. København fik brokvartererne og fæstningsanlægget blev nedrevet efter 1850 og omdannet til voldparkerne: Ørstedsparken, Botanisk Have og Østre Anlæg.
Vi går en historisk tur gennem voldparkerne og Israels plads.

Voldparkerne - læs mere
 
Østerbro - blev bebygget efter 1880'erne. Mens Vesterbro og Nørrebro blev arbejderbydele, så fik Østerbro det bedre borgerskab, som boede i herskabslejligheder.
Turen begynder på Trianglen, hør om bydelen, Fælledparken, sporvogne, huse, gadenavne m.v.
Videre ad Østerbrogade, langs Søerne og Kartoffelrækkerne.
Turen afsluttes med en lille tur på Holmens Kirkegård.
Læs mere om byvandring på Østerbro