Har Du gruppen, så har Kulturens Venner en guide  
til Jer. For firmaer, foreninger og andre.

Læs mere
 
Velkommen til kulturoplevelser 2018.
Anderledes og spændende ture og arrangemeter.
RundetårnFolketinget og Snapstinget - Restaurant Tårnet og SlotsholmenPolitigården - Tivoli 175 årChristianshavn 400 år - Carlsbergbyen + frokost  - Nørrebro - Rungstedlund - Rosenborg Slot - aftentur i middelalderbyenAmalienborg Museum - Frederiksberg Have - Assistens Kirkegården - og mange flere.
Se nederst på denne side.  Velkommen
Opret gratis profil her og vær med

 

Oplev København som du ikke kender den
Gode ture og oplevelser

  

 
Velkommen Omvisninger 
Byvandringer Kirker - kirkegårde Museer - slotte 
Kulturens Venner ApS
CVR. 29 42 33 69
Tlf. 23 74 05 17
Læs mere her
oplevkultur@gmail.com
Skriv - ring hvis du har spørgsmål
oplever tekniske fejl.
Siden fungerer ikke altid ved
iPad eller tablet.
Brug hellere en computer.
 

Russiske Kirke - spændende besøg - 25/9

Russiske ortodokse kirke

Onsdag 17. august 2016
Mødetid kl. 17.30


Den Russiske Kirke
Bredgade 53
København K

Pris 100 kr. - for besøg og omvisning.

Besøg og omvisning i den russiske kirke.
Julia som kirkeværge fortæller på en spændende og levende måde om menigheden, kirken, ikoner og meget mere.


Kuplerne til den Russiske Orthodokse Kirke lyser godt op i Bredgade. Du tænker måske, at det kunne være spændende at komme indenfor og opleve kirken.
Det kan du gøre nu.
Kirkeværge Julia fortæller og viser frem. Hør om den russiske kirke, menigheden, ikoner og anden udsmykning i kirken.
Rundvisningen varer cirka 1 time og der er mulighed for at stille spørgsmål.

Kirkens kupler lyser godt op


Kirkens er særpræget og smuk


Ved tidligere udsmykning
Den Russisk Ortodokse Skt. Aleksander Nevskij Kirke ligger på Bredgade København. Dens karakteristiske arkitektur, i særdeleshed de gyldne kuplede kroner tiltrækker mange som kommer i Bredgade.

 
Da Prinsesse Dagmar, som var datter af Danske Kong Christian IX, giftede sig med den Russiske Tronfølger Storfyrst Aleksander (Den fremtidige Kejser Aleksander III.) konverterede hun til den Ortodokse Kirke og blev senere Kejserinde af Rusland, som Maria Fjodorovna.
Hun udtrykte under et af sine utallige besøg i Danmark sit ønske om at have en russisk-orthodoks kirke i København, i stedet for det Kapel hun hidtil havde brugt.
Fortsættes nedenfor

Efter at Kejser Aleksander III, der af det Russiske folk blev kaldt "Fredsskaberen", havde besteget Tronen, anskaffede den Russiske regering et lille stykke jord i Bredgade og gav 300.000. Guldrubler til opførslen af Kirken. Kejseren selv donerede yderligere 70.000 Guldrubler af sine private midler.

Kirken, designet af arkitekten Grimm, blev opført af granit og danske mursten, og stod færdig i 1884. Den var dedikeret til Skt. Aleksander Nevskij, der var Kejser Aleksander IIIs Værnehelgen. Indvielsesceremonien blev overværet af Kejser Aleksander III, Kejserinde Maria Fjodorovna, arvingen til den Russiske Trone, Hans Kejserlige Højhed Storfyrst Nikolaj (Den fremtidige Kejser Nikolaj II.) samt medlemmer fra de Europæiske Kongefamilier. Den sidste Russiske Kejser, Nikolaj II, og hele hans familie blev i 1918 i Jekaterinburg henrettet af de gudløse bolsjevikker. De blev kanoniseret og æres nu som Kejserlige Martyrer.

Den storslåede bygning er blevet en af de mest populære seværdigheder i København. Når de 6 synkroniserede klokker kimer, kan det høres langt væk. Klokkernes samlede vægt er 640 kg. Og den største vejer 288 kg. Under kuplerne ud mod gaden er der en niche med en Ikon af Skt. Aleksander Nevskij, malet på et stykke lavasten af professor Bronnikov. Marmortrappen, er designet i gammelrussisk stil. Trappen fører op til første etage, hvor kirkerummet er. Freskerne i byzantinsk stil blev malet under ledelse af kunstneren Fisher. Gulvet er dekoreret med mosaik i marmor. Den udsøgte bronze lysekrone var en gave fra hans Kejserlige Majestæt Aleksander III. Ikonostasen er udskåret i valnøddetræ, og skabt af kunstneren Shroeder fra Skt. Petersborg.


 
  Foto: Kulturens Venner - copyright
Tilmeld


Nyhedsbrev
Modtag sidste nyt