Oplev København som du ikke kender den
Gode ture og oplevelser

  

 
Velkommen Omvisninger 
Byvandringer Kirker - kirkegårde Museer - slotte 
Kulturens Venner ApS
CVR. 29 42 33 69
Tlf. 23 74 05 17
Læs mere her
oplevkultur@gmail.com
Skriv - ring hvis du har spørgsmål
oplever tekniske fejl.
Siden fungerer ikke altid ved
iPad eller tablet.
Brug hellere en computer.
 
 


Særplakat skabt af Henrik Plenge Jakobsen i forbindelse med SMK Fridays – TOTAL INSTITUTION.
Fredag 29. april kl. 16 - 22. Gratis
Kunstner overtager museet til SMK Fridays
Når vi på fredag slår dørene op til SMK Fridays, kan du opleve museet vendt på vrangen. Aftenens SMK Fridays er nemlig en særudgave, hvor kunstner Henrik Plenge Jakobsen har taget kontrollen og sammensat aftenen lige efter sit eget hoved.

SMK Fridays – TOTAL INSTITUTION
Under titlen TOTAL INSTITUTION ønsker Henrik Plenge Jakobsen at demonstrere alle aspekter af den institution, som han på eget initiativ startede med at komme på som ung teenager. Selv fortæller han om aftenen:

"Total institution er et begreb, som stammer fra den franske filosof Michel Foucault. Det beskriver institutioner, der med egne faste rutiner og sprogbrug skaber en egen fuldstændig verden afskåret fra omverdenen – institutioner såsom plejehjem, fængsler og lignende typer af altomfattende organisationer. Med sine mange forskellige afdelinger og funktioner, som muliggør forskningen og visningen af kunst fra det 14. århundrede frem til i dag er SMK nærmest at betragte som en total institution for billedkunsten i Danmark."

Fire highlights fra programmet
Aftenen byder på alt fra drinks, fredagsslik og street food til en labyrintisk særudstilling, performances og omvisninger i museets fjerneste afkroge. I dagens særudgave af nyhedsbrevet fra SMK har vi highlightet fire aktiviteter, som du kan deltage i på fredag til SMK Fridays. Læs med nedenfor.

Se hele programmet for SMK Fridays – TOTAL INSTITUTION


Praktisk information
29. april fra kl. 16 til 22.
SMK Fridays er gratis og åbent for alle.
Tilmelding er ikke nødvendig.
© Mike Kelley og Paul McCarthy, An Architecture Composed of the Paintings of Richard Powers and Francis Picabia, 1997.
Hele aftenen. Fra kl. 16 til 22
Labyrintisk udstilling
Som en del af overtagelsen af SMK har Henrik Plenge Jakobsen hentet sjældent sete værker frem fra museets magasiner og skabt særudstillingen Udenfor Curriculum. Midt i udstillingen kan du udforske det store labyrintiske værk An Architecture Composed of the Paintings of Richard Powers and Francis Picabia fra 1997.

Udstillingen er skabt specielt til denne SMK Fridays, men du kan fare vild i kunstværket helt frem til efterårsferien.
 
Udsnit af Hans Nikolaj Hansen, Christiansborg Slots brand, 1901.
Kl. 17.30 | 18.00 | 18.30 | 20.00
Inviterede kunstnere
Henrik Plenge Jakobsen har inviteret en række kunstnere. Oplev bl.a. performances af kunstnergruppen SQ og kunstneren Sandra Mujinga.

Der vil også være en speciel screening af Ursula Reuther Christiansen film Skarpretteren fra 1972. Hør også om SMK’s tidlige historie, når skuespiller Stine Stengade læser op af Herman Bangs maleriske beskrivelse af da Christiansborg brændte – med Den Kongelige Malerisamling inden i.
 
Visning af værker fra Den Kongelige Kobberstiksamling i Studiesalen.
Kl. 18.30-19 | 19-19.30 | 19.30-20
Kom tæt på kobberstik
Henrik Plenge Jakobsen åbner dørene til museets studiesal. Her kan du komme helt tæt på en række mesterværker, som kunstner Alexander Tovborg har udvalgt fra Den Kongelige Kobberstiksamling .

Kunstsamlingen består af flere end 240.000 kunstværker på papir fra 1400-tallet til i dag. Mange af værkerne er så skrøbelige, at de ikke kan udstilles, men kun kan studeres i museets studiesal.
 
Omvisning i museets faste udstilling.
Hele aftenen. Fra kl. 16 til 22
Historier fra afkrogene
For at vise alle aspekterne af ’total-institutionen’ SMK, har Henrik Plenge Jakobsen arrangeret, at du kan tage med på helt særlige omvisninger, som udforsker museets fjerneste afkroge.

Du kan blandt andet besøge Bevaringsafdelingens laboratorier og komme tæt på SMK's konservatorer og forskere. Du kan også lytte med, når formidlere, omvisere og SMK's direktør, Mikkel Bogh, fortæller historier om gemte steder på museet.
 
 


Nyhedsbrev
Modtag sidste nyt