Oplev København som du ikke kender den
Gode ture og oplevelser

  

 
Velkommen Omvisninger 
Byvandringer Kirker - kirkegårde Museer - slotte 
Kulturens Venner ApS
CVR. 29 42 33 69
Tlf. 23 74 05 17
Læs mere her
oplevkultur@gmail.com
Skriv - ring hvis du har spørgsmål
oplever tekniske fejl.
Siden fungerer ikke altid ved
iPad eller tablet.
Brug hellere en computer.
 
 

Jazzfestival
i Danmark

Jazzfestivaller i Danmark

Jazz er en musikform, der blev skabt af den sorte befolkning i det sydlige USA i begyndelsen af1900-tallet. Jazzen blev hurtigt populær i USA, men også i Europa.
I Danmark var jazzen i 1930'’erne forbundet med kulturradikalisme, der var en strømning i mellemkrigstiden.
Jazzen blev efter Anden Verdenskrig populær underholdningsform i jazzklubber. Jazzfesivaller er efter årtusindskiftet blev utrolig populær, og nye festivaller ser dagens lys.
 
Jazzfestival
København, Sjælland, Lolland, Falster og Bornholm
Jazzfestival
Jylland, Fyn, Ærø, Langeland m.v.

Fredag 20. - – søndag 22. april 2018: Modern Jazz Days i Køge. Køge populære festival: Modern Jazzdays fik sin debut i 2012, og den har nu bevist sin eksistens.
På På Modern Jazz Days hører man jazzen i dens mangfoldighed med flere velspillende orkestre. Unikke musikoplevelser kombineret med lækker mad, øl, vin, drinks og cocktals.
Hjemmeside: www.modernjazzdays.com

Torsdag 14.- søndag 17. juni 2018: Roskilde Jazz Days
Jazzfestivallen begyndte i 2004 og afholdes i det i det hyggelige jazztelt ved Roskilde Havn. Der spilles jazz & blues hver eftermiddag og aften med i alt 13 fantastiske koncerter, der er noget for enhver smag og ethvert øre: Rock, folk, pop, blues, funk, jive, vokaljazz og feinschmecker jazz.
Hjemmeside: www.roskildejazzdays.dk


Fredag 6. – søndag 15. juli 2018: Cph Jazz Festival
Det er absolut den største jazzbegivenhed i Danmark med over 1000 koncerter i centrum og omegn.
gennem 9 dage. Der er over 120 spillesteder på torve, pladser, spillesteder, havnerundfart, biblioteker, De små haverog mange andre steder.
De fleste danske jazzorkestre deltager i jazzfestivallen i København.
Hjemmeside: www.jazz.dk

Torsdag 12. - mandag 16. Juli – Allinge Jazz festival
Solskinsøen Bornholm må naturligvis også have en jazzfestival med den traditionelle jazz i højsædet. 15 forskellige orkestre medvirker, herunder Dutch Swing Collageband, Kansas City Stompers, Bourbon Street Jazzband, Vestre Jazzværk og andre. Det bliver en herlig uge i Allinge.
Hjemmeside: www.allingejazz.dk


Fredag 6. - –lørdag 14. juli: Summer Jazz
Summer Jazz er en fantastisk festival som afholdes lokalt i Valby og Frederiksberg med internationale navn på plakaten. Jazzfestivallen løber samtidig med Copenhagen Jazzfestival.
Der afholdes 11 koncerter, der præsenterer de bedste danske og internationale navne.
Hjemmeside: www.summerjazz.dk


Torsdag 19. – søndag 22. juli: Maribo Jazz Festival
"Danmarks hyggeligste jazzfestival" benævner de selv jazzfestivallen, som , som den selv Den klassiske jazz, New Orleans, swing og bigband er i højsædet på Maribo Jazz Festival. Mere end 120 musikere på over 18 spillesteder med 3000-4000 gæster hvert år festivalen! På Lolland kan man få nogle af den traditionelle jazz’ største navne både fra ind- og udland at høre. Hør bl.a. Brassflavour, Dixie for You, Tivolis Big Band (DK) m/ Mads Mathias , Kansas City Stompers (DK), Jack Street Jazz Band m.fl.
Hjemmeside: www.maribojazz.dk

Mandag 21. – søndag 27. juli: Swinging Jazzdage
Sorø Jazzfestival er endnu ung. Men den har allerede fået vokseværk. Når festivalen for bare anden gang siden sin debut i 2013 sætter Sorø på jazzmusikkens Danmarkskort, bliver det med endnu flere koncerter end før. Hør bl.a. Alex Riel, Henrik Gunde, Malene Kjærgaard, Snorre Kirk, Søren Bebe, Jan Harbeck, Anders Mogensen, Ninna Milner, Veronica Mortensen m.fl.
Hjemmeside: www.soroejazz.dk

Tirsdag 29. juli – søndag 3. august: Femø Jazz Festival
Musikprogrammet er, som traditionen sig byder, en blanding af velkendte og nye orkestre. Femø Jazz er fuld af traditioner, der skal plejes, men der er også plads til fornyelser. Hør bl.a. Daimi, Tuesday Night Brass Band, Lillian Boutté m.fl.
Hjemmeside: www.femoejazz.dk

Mandag 23. – søndag 29. juni: Jam Days
I 2012 gik Odense Int. Bluesdage, Odense Folk Festival og Odense Sommer Jazz ind i et formelt samarbejde, ved at samle de 3 genrefestivaler i én. Så her er der på både udendørs- og indendørs-scener i Fyns hovedstad et flot jazz/pop/blues/folk program:
Hør bl.a. Astro Buddha Agogo, Thorbjørn Riisager, Radio Timbuktu, Ginman/ Eivør After Dark
Hjemmeside: www.jamdays.dk

Onsdag 25. – søndag 29. juni: Riverboat Jazz Festival
Den største og ældste festival fortrinsvis for traditionel- og swingjazz, startede tilbage i 1966 ved den smukke jyske by, Silkeborg. Dengang foregik festival med sejlads fra Silkeborg og op ad Gudenåen. I dag foregår den i hele byen og omegn.
Hør bl.a. Six City Stompers, Jazz Five, Brazzflabour, Liane Carol Trio og mange flere
Hjemmeside: www.riverboat.dk

Søndag 29. juni – søndag 6. juli: 6. Juli Jazz & Blues Festival
En festival, som fejrer den traditionelle jazz og blues.
Hør bl.a. Peoria Jazzband, Kansas City Stompers, Kim Menzer Jazz & Blues Band, Riverside Jazz Band
Hjemmeside: www.fredericiajazzklub.dk

Lørdag 12. – søndag 19. juli: Aarhus Jazz Festival
Landets 2. største by har selvfølgelig også en jazzfestival, og Aarhus Jazz Festival disker i år op med en frisk blanding af internationale navne og solide danske acts. Hør bl.a. John Scofield, Aaron Parks, Palle Mikkelborg, Aarhus Jazz Orchestra, Christian Vuust m.fl.
Hjemmeside: www.jazzfest.dk

Torsdag 24. – søndag 27. juli: Ribe Jazz Festival
Oplev tre dages festivalstemning i den helt specielle atmosfære og ramme, som Ribe frembyder. Ypperlige musikere fra den hjemlige jazzscenes superliga mødes og spiller sammen på kryds og tværs i forskellige konstellationer og sammenhænge. Alt sammen krydret med gæsteoptræden af spændende udenlandske navne. Hør bl.a. Lars Jansson trio, Cæcilie Norby, Johan Bylling Lang Organ Quintet, Daniel Franck, Niclas Campagnol, Carsten Dahl m.fl.
Hjemmeside: www.ribejazz.dk

Mandag 28. juli – fredag 1. august: Ærø Jazzfestival
Det er 12. gang den dejlige ø danner rammen om en jazzfestival, der byder på høj kvalitet, ung- og børnejazz samt en stor scene for bands på vej frem. Koncerterne afholdes i Marstal og Ærøskøbing.
Hjemmeside: www.jazzisland.dk

Torsdag 7. – lørdag 9. august: Ringkøbing Fjord Jazzfestival
For 4. gang foregår den festival på Stauning Havn. Der bliver musik på 4 scener i 3 telte. Konceptet er, at det skal være god gammeldags lyttevenligt jazz i de to ”store” telte og alt det andet i det sidste (lille) telt, som kommer til at ligge midt på havnen.
Programmet er overvejende sammensat efter anbefalinger af jazzgæsterne.
Hjemmeside: www.ringkøbingfjordjazz.dk
Foto: Kulturens Venner - copyright
 


Nyhedsbrev
Modtag sidste nyt