Har Du gruppen, så har Kulturens Venner en guide  
til Jer. For firmaer, foreninger og andre.

Læs mere
 
Velkommen til kulturoplevelser 2018.
Anderledes og spændende ture og arrangemeter.
Rundetårn - Nordisk Film - Zentropa - Folketinget og Snapstinget - Restaurant Tårnet og Slotsholmen -  
Politigården - Tivoli 175 år - Besættelsen 1940-45 - Christianshavn - Carlsbergbyen - Nørrebro - Rungstedlund - Rosenborg Slot - Amalienborg Museum - og mange flere.
Se nederst på denne side.  Velkommen
Opret gratis profil her og vær med

 

Oplev København som du ikke kender den
Gode ture og oplevelser

  

 
Velkommen Omvisninger 
Byvandringer Kirker - kirkegårde Museer - slotte 
Kulturens Venner
CVR. 29 42 33 69
Tlf. 23 74 05 17
Ny mailadresse:
oplevkultur@gmail.com
Skriv - ring hvis du har spørgsmål
oplever tekniske fejl.
Siden fungerer ikke altid ved
iPad eller tablet.
Brug hellere en computer.
 
 

Arken Kunstmuseum
Aktuelle udstillinger

 
Michael Ancher - P.S. Krøyer -
Venner og rivaler - Hvad er venskab ?
27. september 2014 - 12. april 2015
Begge kunstnere boede og arbejdede på Skagen. De så hinanden dagligt, de mødtes til selskabelighed og skrev breve til hinanden. Var de venner eller rivaler ?
Krøyer var den hurtige og selskabelige maler, mens Ancher var den langsomme og grundige. Krøyer malede natur, fester og smukke kvinder. Ancher malede fiskerne med deres ofte sørgmuntre liv.
Kunstmuseet Arken sætter fokus på de 2 malere med at udstille 93 af deres berømte billeder fra Skagen og gennem deres indbyrdes breve.
En spændende udstilling, som absolut er værd at opleve.
  
  
 

Michael Ancher: Fiskere sætter
robåd i vandet. 1881.
 


P.S. Krøyer: Skagen Sønderstrand 1882
Foto: Arken - copyright

 
ARKENS kunstakse
31. januar - 1. november 2014

Den danske kunstnerduo Randi & Katrine tager hul på 2015 med en gigantisk totalinstallation i ARKENs 150 meter lange kunstakse. Udstillingen bliver skabt specielt til det enestående rum.
Transformatortårne i tusmørke: På udstillingen træder vi ind i et dunkelt og magisk parallelunivers, der er befolket af elleve store transformatortårne. Virkelighedens transformatortårne har mistet deres funktion i det moderne samfund, men de optræder stadig i det danske landskab som levn fra en svunden tid. Randi & Katrines tårnskulpturer forsamler sig i ARKENs kunstakse, hvor de forbundet af elektriske ledninger kan opleves som gådefulde skikkelser med brummende stemmer
. Læs mere

Der gøres klar til udstillingen
Arken på kunstens ø
Kunstmuseet Arken i Ishøj kan fejre 20 års jubilæum i 2016. Gennem årene er har Arken vist den ene flotte udstilling efter den næste.
Nu bliver Arken til kunstens ø - populært sagt. Det har fra begyndelsen været en drøm om at skabe en bedre harmoni mellem museets karakteristiske maritime arkitektur og det omkringliggende landskab.
Kunstmuseet Arken har modtaget en donation fra A.P. Møllers Fond til almene formål gjort det muligt at realisere drømmen om Arken omgivet af vand.
Arbejdet går igang i 2015 og på sigt er det meningen, at skabe et maritimt landskab med broer, laguner, skov, klitter og varienrede beplantning.
Arken skal ligge på en stor ø og broer skal føre de besøgende til kunstmuseet. På længere sigt, skal der skabes en skulpturpark omkring Arken og de udstillede skulpturer skal på forskellige vis kunne bruges af de besøgende. Skulpturer som man kan gå ind i, op på eller igennem, som man kan flytte på, dejele eller arbejde videre på", som der står på Arkens hjemmeside.
Der er mange flere spændende detaljer om projektet, så læs gerne videre på Arkens hjemmeside.Det nye projekt visualiseres her.
Foto: Arken
ARKEN - Museum for moderne Kunst åbnede i 1996, som en del af Kulturby 96.
Der var længe talt om at få en markant kulturinstitution til området sydvest for København, og det blev altså til kunstmuseet Arken.
Museets marirtime udseende passer meget godt til museets navn og dets placering ved havet. Arken blev udvidet i 2008, så det nu rummer 13.500 m2.
Kunstmuseet Arken rummer maleri og skulptur, men også nye medier og eksperimenter.
Arken har gennem årene afholdt mange og spændende udstillinger, som har tiltrukket et stort publikum.
Udstillingen om Carl Henning Pedersen i 2013

Foto: Arken
 
Følg Arken på Instagram
Du kan følge arbejdet bag kulisserne på kunstmuseet Arken på Instagram. Se hvordan udstillinger opbygges og lær museets ansatte at kende.
Instagram - Arken

Foto: Arken

Friedensreich Hundertwasser blev født 1928 og han døde i 2000. Han er født østrigsk og har udviklet en meget stil.
Han udviklede sine kunstneriske færdigheder tidligt i ungdommen. Han kom på Kunstakademiet i Wien, men var her kun i 3 måneder. Han var født Stowasser, men begyndte nu at underskrive sig Hundertwasser.
Han rejste meget, snart var han i New Zealand, snart Normandiet, Firenze og Schweiz.
I 1950'erne trådte han gik han ind i arkitektur, trods manglende uddannelse. Hundertwasserhaus i Wien er et af hans mest kontroversielle bygningsværker.
Samtidig med maleri og arkitektur, arbejdede han også indenfor brugskunst, skaber flag, frimærker, mønter og plakater.
Hundertwasser døde ombord på krydstogtskibet Queen Elisabeth 2 i år 2000. Han blev 71 år. Han ligger begravet på New Zealand.

Hundertwasser blev meget inspireret af naturen. I naturen fandt han inspiration til sine billeder. Han ville overføre naturens skønhed til lærredet. Han brød sig ikke om geometrisk rette linier, og brugte den snoede spiral i mange af hans billeder.
Hans arkitektur er særegent med facader malet i mindre felter. Hundertwasserhaus i Wien blev bygget fra 1983 til 1986. Huset består af 52 lejligheder, 4 kontorer, 16 private terrasser og 3 offentlige terrasser. Forskellige steder vokser 250 træer og buske.
Hundertwasser kaldes ofte for Eventyrarkitekten.

Udstillingen om Hundertwasser bør abolut opleves.


Hundertwasserhaus i Wien
Foto: Wikipedia

  Foto: Wikipedia og Arken - copyright

 

 


Nyhedsbrev
Modtag sidste nyt