Oplev København som du ikke kender den
Gode ture og oplevelser

  

 
Velkommen Omvisninger 
Byvandringer Kirker - kirkegårde Museer - slotte 
Kulturens Venner ApS
CVR. 29 42 33 69
Tlf. 23 74 05 17
Læs mere her
oplevkultur@gmail.com
Skriv - ring hvis du har spørgsmål
oplever tekniske fejl.
Siden fungerer ikke altid ved
iPad eller tablet.
Brug hellere en computer.
 
 

Åbne byvandringer

Åbne byvandringer i København - byhistoriske ture - historiske byvandringer

Mangler du en guide til byvandring eller omvisning
Spørg Kulturens Venner - vi har gode guider.
Også ture på engelsk og tysk.
Mail post@kulturensvenner.dk
Tlf. 23 74 05 17

Kulturens Venner arrangerer mange forskellige byvandringer i København og omvisninger på museer. Se kalenderKøbenhavn har flere spændende bydele at opleve. Hver bydel har sit liv og charme, som er værd at opleve.
Christianshavn er nok den mest populære bydel i København. Frederiksstaden er den mest elegante bydel og Middelalderbyen den mest spændende.
Du kan ikke opleve hele København på én gang, men må tage med flere gange, hvis du får interesse for at opleve København:
Er du turist i København og vil opleve storbyen, så tag med på byvandringer.


Byvandring i Dragør


Omvisning i Tivoli

Foreslag til byvandringer  
Valby er landsby gennem århundreder og voksede sammen med København i 1800-tallet. Begynd ved Tingstenene, gå via Nordisk Film til  Valby Bibliotek og Valby Station. Se den storslåede Jesuskirke, Carlsbergvillaerne og til Carlsbergbyen.
Læs mere om Valby

 

Elefantporten ved Carlsberg
Østerbro er det fineste af brokvartererne med store lejligheder og mange pladser. Begynd ved Trianglen og via Søerne, Kartoffelrækkerne og Holmens Kirkegård med gravminder for Holmens personel og nutidige grave.
Læs mere om Østerbro

Sortedamssøen
Vesterbro
Vesterbro blev bebygget som arbejderkvarter fra 1850. Her Dan boede Turell og Tove Ditlevsen, Skydebanehaven og Bymuseet fra det Kongelige Københavnske Skydeselskab, Øksnehallen var engang kvægtorv, om Halmtorvet og meget mere.
Tur fra Bymuseet via Vesterbros Torv, Istedgade og sidegader til Hovedbanegården.
Læs mere om Vesterbro
Klassisk Nørrebro
Først kom Assistens Kirkegården i 1761 og efter 1850 blev Nørrebro bebygget som arbejderkvarter. Jægersborggade er nu en mondæn gade at bo og leve her. I gaden boede engang Dagmar Overbye, som er Danmarks største seriemorder. Hun dræbte 25 børn. På Blågårds Plads lå engang et slot og siden jernstøberi. Klassisk tur fra Jægersborggade via Nørrebroparken, Jagtvej 69, Assistenskirkegården til Blågårds Plads.

Jægersborggade
Slaget på Nørre Fælled
I 1850'erne blev København industrialiseret og der opstod en abejderklasse. De ville have lov til at organisere sig og danne fagforeninger. Louis Pio organiserede arbejderopstand og Slaget på Nørrefælled i 1872. Det blev til en kamp mellem arbejdere, militær og politi. Louis Pio blev grundlæggeren af Socialdemokratiet.
Hør om arbejderklassen og Slaget på Nørrefælled på denne tur.

 

Slaget på Fælleden 1872
Nyhavn
Nyhavn har meget historie at fortælle. Havnen har oplevet søslag, belejring og bombardement. Pakhuse vidner om sejlskibstiden og Kastellet der skulle forsvare København.
Christianshavn
Bydelen grundlagt af Christian 4 i begyndelsen af 1600-tallet. Christianshavn har aldrig brændt, derfor oplever du et unikt miljø. Se også "Huset på Christianshavn" og Rottehultet. Læs mere om Christianshavn
Frederiksstaden
Frederiksstaden er kvarteret omkring Amalienborg palæerne. De blev opført af adelige familier i midten af 1700-tallet. Hør historien, se palæerne og Amaliehaven, Marmorkirken og Frederiks Hospital.
Læs mere om Frederiksstaden
Slotsholmen og Christiansborg
Slotsholmen er magtens ø gennem 1000 år. Her har ligget 6 slotte og en krigshavn. Her ligger stadig Hofteatret, De Kongelige Stalde, Thorvaldsens Museum etc. Få hele historien fortalt. Læs mere om Slotsholmen
Frederiksberg
Først kom Frederiksberg Slot i begyndelsen af 1700-tallet, siden voksede en by nedenfor slottet. Siden købte rige københavnere grunde til sommerboliger og familierhaverne opstod.
Om Allegade, Pilealle, Lorry, Frederiksberg Kirke, familiehaverne, forlystelsesstedet Alhambra og meget mere. Læs mere om Frederiksberg
Middelalderlige København
København blev anlagt i 1167 af biskop Absalon. Vi følger gennem historien fra Rådhuspladsen via Vestergade, Nørregade, Krystalgade (Latinerkvarteret) og Købmagergade til Storkespringvandet.
Læs mere om middelalderbyen i København
Voldparkerne i København
Københavns befæstning blev anlagt omkring middelalderbyen. Efter 1850 blev fæstningsanlægget nedrevet og omdannet til voldparker. Tur gennem Ørstedsparken, Botanisk Have og Østre Anlæg.
Læs mere om Voldparkerne
Boulevardbanen
Tur fra Hovedbanegården til langs "Boulevardbanen" til Nørreport og Østerport Station.
Om tog, skinner og hovedbanegårde fra 1844 til 1911.
Frederiksstaden
Christian 4. udvidede København nord for middelalderbyen (dvs. Ny København): Kongens Have, Rosenborg, Nyboder, Kastellet og Frederiksstaden.
Vi følger i kongens fodspor gennem Nyboder, Kongens Have og Nykøbenhavn til Kongens Nytorv. Læs mere om Frederiksstaden
Aftentur
Tur gennem tusmørket, hvis du tør. Hør om byens befolkning, sociale forhold, mærkelige kriminalsager og letlevende damer. Kongerne levede luksus om dagen og "gik i byen" om aftenen. Der var f.eks. Christian 7. som besøgte Støvletkatrine på Valnkunsten
Læs mere om aftentur i København

 

  Foto: Kulturens Venner - Wikipedia - copyright

 

 


Nyhedsbrev
Modtag sidste nyt