Oplev København som du ikke kender den
Gode ture og oplevelser

  

 
Velkommen Omvisninger 
Byvandringer Kirker - kirkegårde Museer - slotte 
Kulturens Venner ApS
CVR. 29 42 33 69
Tlf. 23 74 05 17
Læs mere her
oplevkultur@gmail.com
Skriv - ring hvis du har spørgsmål
oplever tekniske fejl.
Siden fungerer ikke altid ved
iPad eller tablet.
Brug hellere en computer.
 
 

Byvandringer København

Byvandringer i København - byhistoriske ture - historiske byvandringer

Mangler du en guide til byvandring eller omvisning
Spørg Kulturens Venner - vi har gode guider
Også ture for børn og unge - læs mere
Mail
oplevkultur@gmail.com
Tlf. 23 74 05 17

En byvandring er en rigtig god måde at opleve København på. København er stor og spændende at opleve, hver bydel har sin charme og giver nok grundlag for spændende byvandringer, besøg på muséer og i kirker, besøge firmaer, institutioner og meget mere.
Kulturens Venner tilbyder også heldagsture og rejser.
Arrangementer på formiddage mand til fredag, sidst på eftermiddagen og i weekender.


Oplev Lille Mølle
på Christianshavns vold

 

   Forslag til byvandringer - Kulturens Venner har gode og underholdende guider
Middelalderbyen
København blev anlagt i 1167 af biskop Absalon. Middelalderlige København ligger indenfor voldgaderne: Vester Voldgade, Nørre Voldgade og Gothersgade (tidligere Øster Voldgade).
Turen går fra Rådhuspladsen ad Vestergade og Nørregade. Her ligger Københavns Domkirke, Universitet m.v. - der er nok at holde styr på undervejs. Videre ad Krystalgade forbi den jødiske synagoge til Købmagergade med Rundetårn og Trinitaskirke. Turen slutter på Amagertorv efter 1½ til 2 timer, alt afhængig af deltagernes interesse og spørgelyst.
Læs mere om byvandring i middelalderbyen
Aftentur gennem København - hører du sjove og forunderlige historier end normalt. Ikke om bygningers og deres historie, men om byens befolkning: Hvordan var det at leve og bo i København. Om sociale forhold med bl.a. bordeller og letlevende damer. Hør om Christian VII vilde natteliv med bl.a. Støvletkatrine, andre frække damer og om mærkelige kriminalsager. Altså en blandet cocktail om København gennem århundreder.
Læs mere om aftentur gennem København
 
Assistenskirkegården - Nørrebro
På Nørrebrogade ligger Assistens Kirkegård, som er en "hjælpe kirgård" for de 6 middelalderkirker i København. Der var ikke mere plads på kirkegårdene, derfor grundlagde man en "hjælpekirkegård" i 1760. Først en kirkegård for de fattige og ind i 1800-tallet for de rige og kendte borgere. Det er bl.a. H.C. Andersen, Søren Kirkegaard, Henry Herup, Dan Turell, Niels Bohr, Jens Jørgen Thorsen og mange andre. Hør generelt om Assistens Kirkegård og de kendte kulturpersonligheders grave.
Omvisning på Assistenskirkegården
Christianshavn - blev anlagt af Christian 4. i 1600-tallets begyndelse.
Kongen ønskede at udvide handelen i København, og efter hollandsk forbillede blev anlagt en ny bydel med retvinklede gader og kanaler som på et skakbræt. Hollandske familier blev inviteret til bosætte sig på Christianshavn, og snart blomstrede handelslivet endnu mere. Der blev bygget 2 kirker: Frelser Kirke og Christianskirke. Den første som dansk sognekirke, i barok stil og med Kristusfiguren på toppen. Christianskirken var tysk kirke indtil 1905.
Turen kommer forbi Udenrigsministeriet, ad Strandgade og ind i baggårdene. Ad de små gader kommer vi snart til kanalen, Stadsgraven og turen slutter i Amagergade, hvor huset på Christianshavn er optaget.
Læs mere om byvandring på Christianshavn
Slotsholmen - en tur omkring Christiansborg. Hør om det første Københavns borg som lå her i middelalderen, senere i 1700-tallet blev Christiansborg opført. De 2 første slotte brændte ned, den nuværende bygning er det tredie Christiansborg slot på stedet.
Videre til Rigsdagsgården (som er indgang til Folketinget) og besøg i Bibliotekshaven som var Christian 4.'s krigshavn.
Ridebanen rummer Hofteateret (som nu er museum) og De Kongelige Stalde med heste og kareter. Videre forbi Thorvaldsens Museum og nu 1½ time senere er du meget klogere på Slotsholmens historie og bygninger.
Læs mere om tur rundt på Slotsholmen - Christiansborg - De Kongelige Stalde - Absalons ruiner
Valby - var oprindelig en landsby med bondegårde, marker, køer og grise. Ved tingstedet mødtes bønderne for at tage fælles beslutninger for Valby.
I 1880'erne byggede brygger Carl Jacobsen sit bryggeri på Carls bakke og og snart voksede Valby og København sammen.
Turen begynder ved Tingstedet og Nordisk Film og i "fodsporene af Olsenbanden". Valby har dannet ramme for flere Olsenbande film. Videre ad Valhøjsvej til Jesuskirken og Carlsberg-villaerne til elefantporten ved det nedlagte Carlsberg bryggeri. En spændende vandring i Valby, som kun få kender rigtig til.
Læs om byvandringer i Valby
Voldparkerne i københavn - omfatter Tivoli, Ørstedsparken, Botanisk Have og Østre Anlæg.  Efter 1870 blev fæstningsterrænet nedrevet og voldparkerne opstod. I 1800-tallet gik man tur på voldene Bededags torsdag for at se og blive set - billede =>
Byggespekulanter ønskede at bygge boliger på de ledige arealer.
Græsrodsorganisationer eksistedere også i midten af 1850'erne og de vandt heldigvis, derved opstod vore dages "Voldparker". Tivoli var blevet til forlystelsespark allerede i 1843 og de øvrige voldparker blev anlagt omrking 1870.
Byvandring-omvisning i Voldparkerne


Gruppe ved Ørstedsmonumentet

 
Vesterbrogade - fra Bymuseet via Istedgade og Hovedbanegården og til Rådhuspladsen.
Vesterbrogade var landevejen fra Roskilde til København. I tidligere århundreder lå der variteer med dansesaloner og lette damer på Vesterbrogade. Endnu eksisterer dansesalonen Valkyrien, som er kirkesal for Eliaskirken.
Ved Trommesalen lå slagterboderne og der har eksisteret 3 hovedbanegårde i København. Den 15. august 1843 åbnede Georg Carstensen sin nye forlystelseshave Tivoli.
En historisk vandring gennem 1800-tallets og 1900-tallets Vesterbro.
Læs mere om byvandring på Vesterbro
Østerbro - blev først bebygget ind i 1900-tallet. Det bedre borgerskab boede i herskabslejligheder på Østerbrogade.
Turen begynder på Trianglen ved "Bien" (den lille runde bygning) og monumentet for Sønderjylland i Fælledparken. Videre gennem gader hvortil knytter sig historie og kendte personer. Videre langs Søerne og Kartoffelrækkerne, gennem Holmens Kirkegård og til Dag Hammarskjölds Alle med ambassader for Amerika og Rusland.
Turen slutter ved Østerport Station.
Læs mere om byvandring på Østerbro

 

Foto: Kulturens Venner - copyright


Julefrokost privat - 24/11
Lørdag 24. november kl. 18.00
Julefrokost i privat hjem, når det skal være godt og hyggeligt. Max. 30 deltagere. Ikke den store og overdådige julefrokost, men mindre god frokost med gode råvarer. Tilmeld gerne nu. Betaling 14 dage før,
Ved stor tilslutning gentages arrangementet.

Læs mere her

Tilmeld
...


Julegløgg i privat hjem - 25/11
Søndag 25. november kl. 14 - 17.
Kom til julegløgg arrangement og få en hyggelig eftermiddag. Der er flere glas julegløgg, æbleskiver, kaffe, kage m.v.
Afholdes i privat hjem i København.

Læs mere her

Tilmeld
...


Skagen - maj 2018
Fredag 7. - mandag 10. juni 2019
Tag med på spændende kultur og naturrejse til Skagen i pinsen 2018
Med DSB til Skagen og bo på hyggelige Motel Skagen, som ligger få hundrede meter fra centrum.
Oplev en byvandring i Skagen, Skagens Museum og Anchers Hus med omvisning, tur til Grenen m.v.
Tilmelding gerne nu. Betaling 15. april 2019

Læs mere her

Tilmeld
... 

 


Nyhedsbrev
Modtag sidste nyt