Har Du gruppen, så har Kulturens Venner en guide  
til Jer. For firmaer, foreninger og andre.

Læs mere
 
Velkommen til kulturoplevelser 2018.
Anderledes og spændende ture og arrangemeter.
RundetårnFolketinget og Snapstinget - Restaurant Tårnet og SlotsholmenPolitigården - Tivoli 175 årChristianshavn 400 år - Carlsbergbyen + frokost  - Nørrebro - Rungstedlund - Rosenborg Slot - aftentur i middelalderbyenAmalienborg Museum - Frederiksberg Have - Assistens Kirkegården - og mange flere.
Se nederst på denne side.  Velkommen
Opret gratis profil her og vær med

 

Oplev København som du ikke kender den
Gode ture og oplevelser

  

 
Velkommen Omvisninger 
Byvandringer Kirker - kirkegårde Museer - slotte 
Kulturens Venner ApS
CVR. 29 42 33 69
Tlf. 23 74 05 17
Læs mere her
oplevkultur@gmail.com
Skriv - ring hvis du har spørgsmål
oplever tekniske fejl.
Siden fungerer ikke altid ved
iPad eller tablet.
Brug hellere en computer.
 
 

Cisternerne
Kunstudstilling i Søndermarken

Kunstmuseet Cisternerne i Søndermarken er bygget af Københavns Kommune i 1856 som drikkevandsforsyning til københavnerne efter koleaepidemi i 1853. 
Man hentede drikkevand i Damhussøen og Skt. Jørgens Sø og vandreservoiret skulle holde et stabilt vandtryk i København.
Cisternerne ophørte med at fungere som drikkevandsreservoir i 1933, men blev først tømt for vand i 1981.
I forbindelse med at København var europæisk Kulturby i 1996 blev Cisternerne taget i brug som udstillingsrum.
I dag er Cisternerne en del af Frederiksbergmuseerne. De danner ramme om både kunstudstillinger og forskellige arrangementer og events, der alle tager udgangspunkt i stedets arkitektur og helt særlige klima.
Historien om Cisternerne
Søndermarken
Særudstilling 2018
Jeppe Hein: In is the only way out
 
Den anerkendte kunstner Jeppe Hein (DK) der inviterer publikum med på en ydre og indre rejse i Cisternernes labyrintiske søjlegange. Jeppe Hein siger: "Man må først forcere mørket for at nå lyset", der er kunstnerens hidtil største udstilling i Hovedstaden.
Jeppe Hein er særligt kendt for sine aktiverende og legende kunstinstallationer og skulpturer der står over hele verden, heriblandt hans spejllabyrinter, vandpavilloner og de såkaldte serier af Modified Social Benches, der udfordrer vores måde at være sammen på i det offentlige rum. Kendetegnende for Heins værker er, at de først fuldendes i mødet med sit publikum, der altid inviteres til at deltage.
Læs videre på Cisternernes hjemmeside
 
Særudstilling 2016
Eva Koch - Den drøm om fred
 

Kunstner Eva Kock udfolder en række helt fundamentale tematikker i videoinstallationer, der lyser op i Cisternernes kolde mørke.
Børn leger – også mens bomberne falder. Blomster vokser op, selv på de mudrede slagmarker, og duer blafrer frit mellem symbol og virkelighed – mellem krig og fred. Eva Koch tager afsæt i troen på, at der på trods af al verdens terror, krig og ødelæggelse altid vil være liv og vækst.
Hendes kunstneriske arbejde er, som altid, stedsspecifikt, med en særlig forståelse for stedets karakter. Hendes poetiske bearbejdelse af det gamle vandreservoirs hvælvede rum betoner helt nye kvaliteter af de særegne omgivelser, hvor det fugtige, indtrængende mørke påvirker alle sanser. Hovedværket er en 15 meter lang videoprojektion afspillet direkte på en af Cisternernes drypstensbelagte vægge. Drypstenene er en del af betonens nedbrydningsproces, men de er samtidig en fremvækst af smukke organiske formationer.

Læs mere om Cisternerne  
Frederiksbergmuseerne
Visit Frederiksberg
Wikipedia - på engelsk
Wikipedia - på dansk
Visit Copenhagen
Kulturnaut.
Cph. Info

 
 

 

 

 

 
 


Nyhedsbrev
Modtag sidste nyt